Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj maminy, o miminko se sice s přítelem momentálně nesnazime, ale i kdybychom chtěli tak to moc nepůjde…
v podstatě mám mykozu hned den po “doleceni” zkusila jsem už opravdu asi všechno…
Jediný co mi zbývá je autovakcina. Nechávala jsem si ji udělat hned potom co mi vyšly další pozitivní výsledky na mykozu. Za týden mi ale volala sestřička ze tam nic nenašli…
Holky fakt už nevím, co s tím…
nejhorší je ze problémy mi nastanou pouze po sexu s přítelem, ten však byl taky několikrát na kontrole a je naprosto v poradku… a hygienu dodrzujeme.
Nevíte co s tím? Už jsem fakt zoufalá
Pro naprostou jistotu ať se partner přeléčí - mazat canestenem krémem, 2× denně, tak dva týdny, ať už vyšla kontrola jak chtěla.
Jinak mě pomohly produkty Karla Hadka - krém Femishea a kapky Candisan. Do krému jsem nakapala kapky Candisanu, promíchala a dala do mrazáku. Pak vždy uloupla kus velikosti čípku, zavedla na noc. Na den jsem vždy po ránu zaváděla Feminellu vagi C z lékárny. Vytrvat v léčbě minimálně 2 týdny, jistotou je určitě měsíc.
Lze pak toto vše si dávat třeba pak i dlouhodobě i jen 1-2× týdně jako prevenci, je to vše přírodní.
Jo a vnitřně na kousek chleba každý den kápnout Candiol, taky od Hadka. Plus dobrá probiotika, výborný je Probiosan Inovum od Energy. Když je mykóza ve vagíně, je většinou i uvnitř ve střevech. Velmi často pouze vaginální léčba nestačí, musí se na to i „vnitřně“.
Prádlo spodní plus ručníky NESTAČÍ PRÁT NA 40 ANI 60 STUPŇŮ - ZÁSADNĚ VYVAŘUJU!!!
A pouze bavlna, žádná syntetika.
Od té doby už roky klid.
Příspěvek upraven 28.06.18 v 09:59
Zkus napsat do gynekologické poradny . To je zvláštní, že ji máš den po „doléčení“, jestli tedy není potřeba jiná léčba.
Co antikoncepce? Užívání HA i nitroděložní tělíska zvyšují náchylnost na infekce. Taky hodně cukrů ve stravě.
@Anonymní píše:
Ahoj maminy, o miminko se sice s přítelem momentálně nesnazime, ale i kdybychom chtěli tak to moc nepůjde…
v podstatě mám mykozu hned den po “doleceni” zkusila jsem už opravdu asi všechno…
Jediný co mi zbývá je autovakcina. Nechávala jsem si ji udělat hned potom co mi vyšly další pozitivní výsledky na mykozu. Za týden mi ale volala sestřička ze tam nic nenašli…
nejhorší je ze problémy mi nastanou pouze po sexu s přítelem, ten však byl taky několikrát na kontrole a je naprosto v poradku… a hygienu dodrzujeme.
Mela jsem to.podobne,na gynde jsem byla snad každý mesic. Nakonec mi nejvic pomohl cannesten krem, kompletně jsem vymenila spodni pradlo,myla se nekolikrat denně a od te doby mam pokoj.
U mě pomohlo až přeléčení obou jednorázovou antimykotickou tabletou, už je to teda x let, ale myslím, že byla jen jedna. A od té doby byl klid. A přesně, vyměnila jsem spodní prádlo, žádné tanga a jen bavlna. Prala jsem ho na 60 s octem místo aviváže.
Mně pomohl Wobenzym. Neustále opakované mykózy i po přeléčení vším možným, co mi doporučil praktik a gynekolog, co se dalo volně koupit v lékárně - nic z toho nepomohlo. Tvrdili mi, že pomáhá koupel ve vodě s mořskou solí, doplňky stravy, vyloučit sacharidy, omývat se v různých léčivých roztocích, krémy, mastičky, Beliema čípky, ale mně nepomohlo nic. Nevěděla jsem to, ale můj problém byl ve snížené imunitě. Wobenzymu se doktoři smáli, ale pomohl mi během několika dnů. Teď už je to rok, co jsem byla naposled u doktora, po té, co jsem z mykózy onemocněla zánětem močových cest, a od té doby užívám Wobenzym. Stačí mi už snížená dávka denně a jsem bez potíží.
Držím palce, vím, jak je to nepříjemné.
@Anonymní píše:
Jestli chceš pošli mi SZ, taky jsem se dlouho nemohla zbavit a teď mám definitivně pokoj jen nechci dělat reklamu.
@Evulina
Partner se léčí vždy semnou ikdyz mu nic není, velmi mě podporuje, ale už je to otravné…
zkusím ještě to prádlo, děkuji
jinak jsem zbytek už co jste psala zkoušela
@Demi
Ahoj wobenzym jsem jedla několik měsíců a nepomohl mi ani trochu, dávala jsem mu už druhou šanci, ale nějak na mě neucinkuje????
Holky děkuji moc, ale jediné co mi zbývá je to prádlo vytvářet nebo s tím otcem…
Jen mi přijde zajímavé, ze u doktorky mi vyjde pozitivní mykoza a hned druhy den jsme brali vzorek na tu autovakcinu a tam nic nenašli tak fakt nevím
![]()
@Ivul87
Jojo
Ještě možná zkusíme homeopatika, ale dal už opravdu nevíme :/