Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
a manžel je přeléčený, používáte kondom aby jste to na sebe nepřenášeli?
Manžel je přeleceny momentálně, kondom nepoužíváme.. Mám alergii na latex
dělají i bezlatexové, zkusila bych to s nima, co alergie na sperma? nemůže vás dráždit?
Díky kvasinkám a zánětům máš tenkou sliznici, náchylnou k poranění a podráždění při styku. Proto to slizniční krvácení..
Když jsem pravidelně trpěla na kvasinky (snad dva roky v kuse měsíc co měsíc), tak jsem taky krvácela po sexu.
Na ty kvasinky doporučuji koupit Audiron od Energy (je to ryze přírodní) a skutečně to pomáhá lépe, jak kdejaké drahé krémy a globule na zavádění. Stačí trochu navlhčit tampón tea tree olejem nebo kokosovým olejem a pokapat Audironem a nechat přes noc zavedené, trochu Audironu nakapat ještě na intimku a do dvou, tří dnů je po kvasinkách. Partnera přeléčit klasicky, a třeba se spraví i to krvácení. ![]()
Já si třeba zvykla dávat ten tampón s Audironem jednou nebo dvakrát měsíčně preventivně cca 10-5 dní před MS, kdy se nejčastěji objevovaly, a už jsem rok a něco bezkvasinková.
Přeju hodně štěstí! ![]()
Tak alergii je možné že mám, jelikož mě sperma pálí i na kůži ale nikdy sem to neměla, otěhotnět mě trvalo taky dva roky až když sem měla angínu a už sem to vůbec nečekala, zkusím ten audiron to mě zajímá, jinak sem kvasinkama trpěla jako mladá a pak to přešlo a drželo mi 6 let v klidu a teď je to stále dokola, když už se přelecim i manžel tak stejně, sladký nejím, mouku hodně omezuji ale žádný viditelný výsledek, různý preparáty všeho možného, pomaha mi moře tak už letos snad to pomůže, tím mě taky napadlo dělat si koupele s mořskou soli nebo se říká gencianovy to jediný snad nemám ozkouseny, jinak rady dle doktora chodím v šatech na ostro, spím nahá, sprchuji se,nekoupu se v bazénech a tak dále bych mohla pokračovat…
ale právě akorát teď ten styk no… Tak snad to bude těmi slabými stěnami, děsí mě že všude v článcích se píše o rakovině čípku, nebo hrbolkach na něm, nebo zase o zánětu
![]()
Ahoj holky, nemůžu tu dohledat konkrétně tohle téma, nejsem těhotná, jsem téměř rok od akutního cs, vše bylo v pořádku, pak začali problémy se záněty - bakteriální a kvasinkove, no nicméně vždy nějak zalecim, a na chvíli klid.. A po každém styku se to rozjede znova, ale co mě spíše zajímá že od doby co jsem porodila tak po každém styku buď spinim, nebo mám krvavý hlen.. Na gynde sem byla letos už snad 7 krát, kvůli zánětům, vždy mi prohlídl, udělal ultrazvuk a vše v pořádku a měla sem klasický zánět a kvasinky, měla sem i nějakou srazeninu v děloze ale to neřešil že to odejde s MS, vaječníky i čípek mi kontroloval a dělal stery před 2 měsíci a vše v pořádku, ale co mě pořád trápí je ten styk, všimla jsem si že mě manžel vzdy trochu natrhne.. Proto asi i ty záněty, tak používáme multigyn gel na styk, po něm se vždy osprchuji a mažu znova ale i tak jakmile jdu do sprchy krvavý hlen nebo špinění a trvá to tak max 2 dny..a pak občas zánět… Může to být poranění? Já vím ztr mě asi odkazete na gyndu.. Psychicky už se tam připravuji a už mám dost lezení po doktorech.. Tak by mě zajímalo zda se to někomu z vás stává? Jestli vám to dělal zánět, nebo slabé stěny, poranění? Omlouvám se za sloh