Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Má někdo zkušenost zejména s jeslemi? Dnes jsme byli na prohlídce a paní ředitelka se mi vůbec nelíbila, neseriózní, zmatky v organizaci, velmi neupravená, neomalená, skákala do řeči, dirigovala… Vedoucí jeslí zas vypadá, že bere antidepresiva případně pije, a to myslím vážně, ne jako nadsázku. Bohužel tady v okolí není mezi soukromými školkami moc z čeho vybírat.
Nevim, jestli jste koukali projesle nebo jesle ul. Mirovicka, Kobylisy. zkusenosti nemam, jen vim, ze existuji ![]()
O projeslich jsem slyšela velmi dobre ohlasy, akorát jsou tedy cenově poněkud jinde… ![]()
Vůbec jsem o nich netušila, asi že jsem hledala jen MŠ na Praze 8, děkuju, hned zítra tam zavolám.
A jeste chteji, aby sis prinesla vlastni deku a polstar? A piti?
@palapa v Hermanku to tak je, vlastní deka, polštář, pití, svačiny…
Chodfila jsem tam s klukem v 2012/13 a 13/14 - prvni rok super, druhy se jim nejak rozpadl kolektiv a uz se jen suplovalo. Snad to dali dokupy. libilo se mi, ze maji malo deti ve tridach a venuji se jim.
5 tis. za soukromou školku, s malým množstvím dětí, je dobrá cena.
Jesle bohužel 5000 nestojí. A když se připočte cena svačinek, pití apod. a ta práce navíc, pak děkuju, radši dávám 11 000 Na Vyhlídce.
No, pokud se Vám ta práce se svačinami vyplatí za šest tisíc, proč ne
Ale není pravda, že jsou drahé - stačí se podívat na ceníky jiných.
Nechci hodnotit, jestli je to hodne nebo malo, ale pouze konstatuji, ze jesle (aspon drive) tam staly 8 tisic, za 5 byla skolka.
Zdravím,
na žádost vkládáme oficiální vyjádření MŠ Heřmánek:
Milé maminky,
pamatujeme si dobře na celou situaci. Chápeme, že rodiče vnímají situaci zejména (a pochopitelně) ze svého pohledu - dovolte nám ale popsat i ten náš.
Maminka, která navrhla hodnocení na naší školu, přišla zjistit, jak to vypadá s našimi jeslemi ve chvíli, kdy probíhalo setkání rodičů v předškolní třídě. Nebyla objednaná, a jen to zkusila. I přesto jsme se snažili jí vyhovět a poskytnout všechny informace. Než ale došlo na představení, paní „kávovásušenka“ byla ve skupině rodičů do předškolní třídy.
Dobře si na ten den pamatuji. Byl to první den, kdy začínal náš předškolní klub a zároveň byl i Den otevřených dveří. Musím dát paní „kávovésušence“ za pravdu, že je možné, že jsem jí skočila několikrát do řeči. Poslouchám otázky rodičů celý rok a často se velmi opakují, a tak jsem občas netrpělivá, zvlášť v podobné situaci, kdy na vás čekají další rodiče. Ale nepovažuji to za svoji přednost, a dám si příště pozor.
Pokud se týká mojí kolegyně, myslím si, že v hodnocení její situace byly překročeny určité hranice. Naše školka a předškolka je plná naděje pro děti a také je plná naděje pro rodiče i pro učitele. Moje paní kolegyně není úplně dokonalá, ale byla tak odvážná, že rok a půl řídila školku. V současné době bude přebírat částečně jinou agendu.
Milé maminky, daří se nám dělat školku, se kterou jsme nejen my, ale zejména děti a rodiče velmi spokojeni. Stojíme si za tím, že výkon a cena naší mateřské školky je velice dobrá. A jako ředitelka chci dosáhnout toho, že v naší školce budou učitelé, kteří dokáží spojit výbornou péči o děti (kterou v současnosti nabízíme) s tvořivým vyučováním, jaké máme v základní škole. Budeme velmi rádi, když se najdou podporující rodiče se zájmem o předškolní pedagogiku, kteří budou proaktivní a sami budou takovou školku, spolu s námi, vytvářet.
Mgr. Miroslava Adamcová ředitelka Základní školy a mateřské školy Heřmánek
Paní ředitelku doplním, že jsem se řádně objednala, dokonce jsem si to kontrolovala telefonicky den předem, nicméně paní tam mají takový neskutečný bordel, že mě kamsi založily. Nasbírala jsem ještě pár historek od maminek z okolí a jsou to vážně jesle hrůzy.
Milá Kávová-sušenko, moc děkujeme za sbírání historek o dobré práci pro děti. Ne všechno se daří. Tento školní rok mají 5 tříd základní školy a 2 třídy mateřské školy. Jesle organizuje někdo jiný. Většina nás rodičů je ve škole spokojena. Máme děti ve 2. a 5. třídě a nedovedla bych si představit pro ně nic lepšího. Ale možná je to tím, že chápu život a rozumím tomu, že se věci nemusí podařit, ale celý tým se velmi snaží a děti jsou ve škole velmi spokojené a moc dobře se jim učí. Dělají věci, které ostatní školy nedělejí, učí angličtinu od první třídy, učí vědy a pokusy - to je moc fajn, kluci dělají řezbářství. Děti, kteří mají dyspotíže doučují 15 minut každý den v týdnu. V únoru a březnu chodí brusit. Můj syn je dobrý na fyziku a kdo by čekal, že v 5. třídě bude umět vysvětlit Archimédův zákon. Moje dcera má ráda vztahy, mají tam dobrou hudebku, učitel skládá vlastní písničky. A pokud se něco organizačně nepovede, co když je to tím, že nemají moc peněz na organizaci, protože jí dávají do dětí a do učení? Zkus o tom přemýšlet. A jesle příští rok už ani nemohou otevřít, protože mají neodstatek místa pro školu a školku.
Příspěvek upraven 08.01.16 v 19:17
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.