Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
edit adminem: text navazoval na předchozí smazanou OT diskusi
Velmi mě ale pobavila vaše poznámka, že školka nemá majitele ani majitelku. Jako soukromá školka rozhodně někomu patří, lidu už to nebude.:)))
Já za sebe doporučuju jesličky v Mirovické. Perfektní, dobrá kuchyně, velká část personálu jsou dzravtní sestry, program pro děti perfektní. Bohužel není snadné se tam dostat. Rádi vzpomínáme, navštěvujeme teď německou školku a teprve nám dochází, jak dobrá Mirovická byla. Nedoporučuju Na Vyhlídce ani Heřmánek, co se dané oblasti týče.
Byla jsem se podívat ve škole. Chodí tam něčí děti teď poslední dobou? Myslím tento školní rok? Mají pro nás poslední místo, tak se potřebuji rychle rozhodnout. Působí výborně. Komunikují rychle a dobře, vypadá, že věci jsou zorganizované a dceři se ve třídě líbilo (den na zkoušku). Je tady hodně hodnocení, které mně trochu zneklidňují, ale není to aktuální…
Prosím o radu. Klidně do zprávy.
Naše zkušenost s touto školou nebyla bohužel pozitivní. Po naší stížnosti, podpořené zjištěními České školní inspekce, jsme byli nuceni změnit našemu dítěti školu. Byli jsme pod nátlakem tzv. odejiti.
Podle zpráv inspekce škola nedostatečně komunikuje s rodiči a neefektivně poskytuje podpůrná opatření pro děti, děti nemějí odpovídající znalosti. Zaznamenali jsme také, že vedení školy v komunikaci s rodiči často používá techniky, které vnímáme jako hodně manipulativní a také lživé.
Během našeho působení na škole byla fluktuace učitelů velmi vysoká, což se dle našeho názoru projevilo na kvalitě výuky. V některých třídách jsme zaznamenali, že úroveň vědomostí dětí neodpovídala jejich ročníku. Zdá se, že problémy se na škole spíše zametají pod koberec a kritické hlasy rodičů či učitelů nejsou vítány.
Vzhledem k úzkému rodinnému propojení mezi zřizovatelem a ředitelem školy máme obavy, že se situace ve škole zásadně nezlepší, pokud nedojde k zásahu ze strany nadřízených orgánů.
Pokud vám záleží na vzdělání a pohodě vašeho dítěte, doporučujeme zvážit jinou školu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.