MŠ Chrudim - nemám trvalé bydliště

115
6.5.11 10:25

MŠ Chrudim - nemám trvalé bydliště

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat zda je vůbec reálné dostat malého do školky v Chrudimi, když zde nemáme trvalé bydliště? Případně jak jste to řešily? Budeme to muset začít řešit v příštím roce, malému budou 3 roky v dubnu 2013. Vím, že se toho může hodně změnit, ale když jsem si přečetla podmínky přijetí pro tento rok mám z toho hrůzu a hlavně se můžeme přihlásit pouze do jedné MŠ tak si myslím, že nemáme ani nárok. Na soukromou školku nemůžeme ani pomyslet. Byla bych vděčná za jakoukoliv radu. Moc díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
6.5.11 12:23

Tak máš dost času na to, abyste si trvalý pobyt vyřešili. Jaký typ bydlení máte, že nejste přihlášeni k TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
6.5.11 20:41

Bohužel máme nájemní byt a asi to tak zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.5.11 12:57

Pokud jste v nájmu, stačí nájemní smlouva k tomu, aby vás na úřadě přihlásili k trvalému pobytu. A to i přesto, že majitel bytu řekl, že s tím nesouhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
7.5.11 17:32

Tohle je fakt možné? no tak to čumím … no musíme to začít řešit, protože z toho mám strach… babičky máme daleko a do práce budu muset nastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.5.11 09:29

Ano, je to možné. :) Nájemní smlouva zakládá nárok na trvalý pobyt. Něco jiného by bylo, pokud byste byli v podnájmu v družstevním bytě (nebo asi i v kterémkoliv jiném podnájmu). POkud vám ovšem byt pronajímá jeho vlastník, tak opravdu stačí ta smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.5.11 07:48

Tak to čumím, to jsem nevěděla, ale i přesto se s nima chceme dohodnout, protože máme s pronajímatelem výborný vztah. Takže díky za info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin