MŠ - jak to chodí u vás?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4156
13.4.18 14:31

@Pudloslava
1. není problém (pokud tedy nejedou zrovna na výlet :mrgreen: ). Ale do 8 h ráno ten den musíš nahlásit, že přijdete později. Pokud se zpozdíš a nenahlásíš to (třeba zaspíte), tak ti už dítě nevezmou, protože už mu automaticky odhlásí jídlo.
2. nelze - buď po obědě nebo po spaní. Můžeš vyzvednout třeba už v 10, pokud jdeš k lékaři, ale v době poledního spánku je školka bohužel nedobytná pevnost. To mi dost vadí. Pokud máme lékaře př. ve dvě, tak musím vyzvednout už po obědě ve 12…
3. pokud omluvíš (př. rodinné důvody), tak není problém
4. u nás nelze - byl by problém se svačinou. U nás ráno odhlašují svačinu těm dětem, co jdou po obědě. Takže pokud zavoláš během dne, že dítě spí, tak nebude mít svačinu… Ale není problém během dne zavolat, že si dítě vyzvedneš po obědě, i když mělo spát. Jen ti potom bohužel naúčtují odpolední svačinu, i když jí dítě fakticky nesní.
5. vlastní jídlo z hygienických důvodů nelze. Ale dietu ze zdravotních důvodů jídelna zajistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.4.18 14:48

Všechno bez problému. Velká pražská školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24185
13.4.18 14:48
@Pudloslava píše:
Staví nám novou školku blíže k domovu, chtějí, abychom tam dítě přihlásili, ale ještě není ani vybraná ředitelka a já nevím, jak to tam bude chodit, jestli si nepohoršíme. Tak provádím obecný průzkum, jestli jsou v naší školce normální, nebo extrémně vstřícní, jak si myslím já.
  1. přivést dítě do školky později po telef. předchozí dohodě (doktor, nebo i jen zaspání) - není problém.
  2. odvést dítě v době poledního spánku po dohodě lze - celý rok odvádím 1×t kvůli plavání dříve, vzbudí ho dříve, nakrmí svačinou a připraví k odchodu
  3. předškolák 1× týdně nechodí - nikomu to nevadí.
  4. Dítě zapsané, že půjde po obědě - během dne manžel zjistí, že nestíhá vyzvedávat, zavolá tam a dítě tam zůstane do odpoledne - opakovaně se stalo, nevadí.
  5. kuchařka připravovala extra bezvaječnou dietu - to neočekávám, ale umožňuje VAŠE MŠ donášení vlastního jídla? (Momentálně je bez diety, ale je v riziku, ze se zjistí celiakie)
díky

ad 1 - není problém, chodíme takto na logopedii. Když si vzpomenu, omlouvám dopředu, když zapomenu, volám až ráno.
ad 2 - myslím si, že jsem toto jednou řešila. Pokud by to bylo pravidelně, asi bych dítě brala ten den po obědě.
ad 3 - nevím, nikdy jsem neřešila
ad 4 - toto není problém, jen je potřeba dát včas vědět do školky. Mě se jednou stalo, že syn tak důvěryhodně tvrdil učitelce, že jde po obědě, že mu to uvěřila. Pak mi volala, zda jsem si nezapoměla přijít pro dítě, já vůbec o ničem nevěděla. Hned mu připravili postýlku a šel až po spaní.
ad 5 - pokud je alergie potvrzená lékařem, školka to umožní, pokud není, neumožní. Synovi jídlo chystáme a nosíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.4.18 14:49

I když samozřejmě pokud zůstane a není nahlášená může se stát, že na ní zbyde jen suchý chleba. Ale nikdy se to nestalo, děti nikdy ty pomazánky nemusí a různě si to tam popředávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
13.4.18 14:53

1. ano
2. nevím, nikdy jsem nezkoušela
3. není problém
4. nevím, po obědě nevyzvedávám
5. ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24185
13.4.18 14:55

U nás u bodu 4 není s odpolední svačinou problém. Pokud jdou děti po o, dostávají svačinu s sebou. Jinak syn tenkrát svačinu nabalenou měl, pokud by měl jen jednu (ranní), tak by to byl trochu problém. Ale kdyby neměl dietu, problém by to nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.4.18 18:10

1. neni problem
2. nevim, nebyl duvod zjistovat
3. jsme oba pracujici rodice, bud bude dite ve skolce nebo samo doma
Stahuji pouze na male prazdniny behem roku a velke prazdniny. Nebo dneska jsem mela dve hodiny volno, tak jsem mimoradne vyzvedavala po obede.
4. vadilo by, kalkulace na nasledujici den se dela do 15h. (nase hospodarka), dite by bylo bez svaciny
5. hygiena to neumoznuje, na kazdou dietu musi byt v kuchyni samostatny prostor.
Kucharky by vyhovely, ale dojde hygiena a budou vyskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.4.18 18:30

Ale prekvapena jsem byla, ze musim psat omluvenku o jarnich prazdninach a dalsi behem roku. Jsem cekala, ze to bude automaticky, jak skolaci volno a ne skolka ma normalni provoz, tak napis rodinne duvody, kdyz si udelate prazdniny, rikala uc. decek.

Osobne jsem ve skolce zazila (temer rok jsem byla brigadne ve skolce), ze chlapec mel alergii na mleko, tak mamka nosila specialni mleko na piti, ale bylo v lednici zamestnancu a pri navsteve hygieny se nemelo priznat, ze je ditete, protoze kuchyn nema prostory na diety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
13.4.18 18:31

@Kelsey u nás se teda na prázdniny omluvenky psát nemusí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
13.4.18 20:20

Absolutně normální :)