Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
v dobe zapisu tam jsou deti ktere tam normalne chodi kazdy den? Muze se chodit napr i v dobe odpoledniho spanku? zapis trva do zaviraci doby skolky ten den?
ahoj.chci se zeptat kdy jit k zapisu do MS ´kdyz ma dcera pristi rok v dubnu 3 roky a me konci materska?mam jit uz ted nebo az v tom dubnu pristi rok?
Určitě teď.Školky většinou během roku nepřijímají děti a když už tak ze seznamu těch které byly u zápisu.
aha takze uz tedmuzu teda jit k tomu zapisu aby mi ji pristi rok vzaly?
a jeste se chci zeptat kdy ten zapis biva?ktery mesic?
Většinou bývají v březnu.Ale může se to lišit.Některé školky vypisují už na konec ledna.Zkus omrknout webovky školky a nebo si tam zavolat.
ok.mooooc dekuji za rady mam prvni dite trakze se v tomhle moc nevyznam. ![]()
beruska4891 píše:
ok.mooooc dekuji za rady mam prvni dite trakze se v tomhle moc nevyznam.
Není zač, já mám taky první a taky nás to čeká.Ale jsem učitelka ve školce, tak mám informace i z druhé strany ![]()
Jo a u zápisu vás zapíší už od září(zapisuješ se na šk.rok) s tím, že můžeš dávat malého od 2,5 let na 5 dní v měsíci.Je lepší ho potom od těch 2,5 let zvykat na školku ať tam pak není ve 3 letech najednou celý den.
Aha tak to je super mala ma strasne rada deti,tak snad si brzo zvykne
ted jeste jestly mi ji tam vubec vemou,protoze sem slysela ze se berou nejdriv starsi deti?a jeste se zeptam.kolik se tak orientacne plati v te skolce?moc otazek ja viiim ![]()
a jeste otazecka co by vse mela umet nez nastoupi do skolky?
Přednostně se přijímají děti předškolní a s odkladem školní docházky.Potom má každá školka nějaká svá kriteria-místo bydliště v místě školky, zaměstnanost rodičů, starší sourozenec již v MŠ apod… Školkovné je různé podle města většinou v rozmezí 300,– až 800,–
A co by měla umět…No bylo by dobré aby chodila bez plín na wc,uměla se sama najíst,umýt si ruce, oblíknout se a svléknout.Oni jim stejně učitelky se vším pomáhají.
Ono se to u toho zápisu zas tolik nehrotí, protože stejně zapisuješ dítě třeba už ve dvou letech aby mohlo nastoupit potom v tom školním roce až mu budou tři a do té doby se toho ještě spoustu naučí a to ti všechno řeknou i u zápisu.
super.diky diky moooooc za rady
a muzu se jeste zeptat,ty delas nekde v PV MŠ?
beruska4891 píše:
super.diky diky moooooc za radya muzu se jeste zeptat,ty delas nekde v PV MŠ?
Pracovala jsem ve státní školce v Ostravě s programem „Začít spolu“, potom waldorfská MŠ a nakonec v soukromé školce. Teď jsem na mateřské ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.