Jak vyplnit přihlášku do školky?

Anonymní
19.3.11 06:02

Jak vyplnit přihlášku do školky

Chtěla bych dát syna do školky jen na půl dne, tedy na dopoledne…
Nevím co zaškrtnout na přihlášce.
Jestli docházku 4 hodinovou nebo polodenní a jaký čas vyplnit, když chci aby tam syn i obědval.

A další mě nejasná věc je kolonka zákonného zástupce.
Na jednom papíru se uvádí rodič, na druhém zákonný zástupce. Manžel tvrdí, že to nemám vyplnovat, že je to jen když je dítě osvojené do péče.

Díky za rady :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21530
19.3.11 07:22

pokud jde o čas, tak bude nejlepší domluvit se přímo ve školce. ale řekla bych, že pokud nebereš na malého rodičovský příspevěk, který je limitován na docházku max 4 hodiny denně, tak klidně zaškrtni polodenní. jen počítej s tím, že většina školek dává přednost dětem s celodenní docházkou.

a zákonný zástupce=rodič. ale pokud jste už an jednom papíru vyplnění, tak bych to znovu nevyplňovala. je to spíš pro dětiv pěstounské péči atd… pokud je to jiný papír, tak bych tam vyplnila zase vás - rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
19.3.11 09:31

přihlášku vyplň na celý den. To, že tam pak bude chodit kratší dobu je jedno.

na celý den můžeš přihlásit i, pokud pobíráš. Pro sociálku je podstatná skutečná docházka, takže pokud bude chodit na 4hodiny denně, školka dá potvrzení a o RP nepřijdeš
N celý den proto, že je větší šance, že vás přijmou a je pak náročné dost administrativně udělt změnu na celý den

Co se týče zákonného zástupce - zákonný zástupce je ten, kdo za dítě podepisuje. Čili podepisujete jak v kolonce rodič, tak v kolonce zákonný zástupce.

Pokud půjdete do špitálu, taky se podepíšeš v kolonce zákonný zástupce

Já si teď nevybavuju, jak to v té řihlášce je, takže záleží, v jakém to je kontextu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
19.3.11 12:01

Taktéž jsem vyplnila docházku na celý den, ikdyž dcera chodí jen na 4 hodiny. Kdybych dala 4hodinovku, tak ji zcela jistě neveznou :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.11 15:35

Díky moc všem !!!!!! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3099
2.5.17 23:47

Adresa vs. trvalý pobyt

Ahoj, bojuju s vyplňováním přihlášky do MŠ - jako vždy na poslední chvíli, zítra máme termín :oops:. Máme evidenční list, tj. papír který máme částečně vyplněný i od Dr., tam byla u kolonky rodiče Adresa. Manžel mě přesvědčil, že je určitě míněna kontaktní. Teď vyplňuju Žádost o přijetí a tam je v kolonce rodiče Trvalý pobyt tj. to co je v občance, ne? a kontaktní adresa a trvalý pobyt u manžela není totéž. myslíte, že bude problém, když na každém papíru bude u muže jiná adresa?

a ještě jeden podružnější dotaz - kolonka kdo bude dítě vyzvedávat, stačí zatím rodiče/prarodiče, nebo mám rovnou vypsat babičky dědečky jmenovitě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.17 02:47

@czaky Já tedy všude na úřední papíry vypisuji do kolonky adresa vždy tu trvalou, tzn. tu, co mám v občanském průkazu. Nicméně, už se u vás stalo, tak to teď vypiš tak, jak potřebují - to jest adresu trvalou. Oni se v případě nejasností zeptají, neboj ;)
Do kolonek k vyzvedávání jsem vypsala: rodiče - jména a prarodiče - jména. Po přijetí jsme od paní učitelky dostávali ještě jeden papír, kam jsme měli vypsat opravdu každého, kdo by kdy mohl syna ze školky vyzvednout a zároveň jsem tam uváděla i rodinný vztah k dítěti - teta, babička, dědeček apod. Nedělej si z toho hlavu, když ti tam bude něco chybět, doptají se. A když přebývat, upraví to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
3.5.17 05:39

Musí tam být adresa trvala. Všude. Školky mají vytvořené obvody, dle trvalého bydliště. Musíte tedy do Ms, kam spadate. Pokud máš trvaly pobyt třeba ve Zlíně a aktuálně žiješ v Brně, měla by jít na zápis do Zlína. Přednosne se berou děti s trvalým pobytem. Pak ty ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
3.5.17 06:45

Pokud je napsano trvala adresa, napis trvalou. Nicmene u nas bylo mapsano BYDLISTE, napsala jsem tedu tu, kde opravdu bydlime:)

Napis prarodice i jmena ale je to jedno,,bude se to psat znovu a lze doplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
3.5.17 09:02
@janoma píše:
Musí tam být adresa trvala. Všude. Školky mají vytvořené obvody, dle trvalého bydliště. Musíte tedy do Ms, kam spadate. Pokud máš trvaly pobyt třeba ve Zlíně a aktuálně žiješ v Brně, měla by jít na zápis do Zlína. Přednosne se berou děti s trvalým pobytem. Pak ty ostatní.
:D :D :D a dítě bude vozit do školky z Brna do Zlína? To dá, to je maličkost :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
3.5.17 10:44

Ale tady jde o trvaly pobyt manzela nikoli dite. Dite i ja to mame jednoduchy a patrime i papirove oba sem, kde ma jit do skolky. Manzel teda rika ze trvaly pobyt neni trvale bydliste tedy to nemusi byt to co je v OP. Kazdopadne tam jdu ja, OP budu ukazovat ja, takze napisu kde bydli ne co ma v OP aby to bylo jak v evidencnim liste. stejne to snad je jednak nepodatatny a jednak to nemaji jak zjistit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
3.5.17 10:47

@stinga no bohuzel to tak je ale opravdu nastaveny. Pry se s tim delaji i podvody, trvaly bydliste pro dite na mesic u teticky aby ho vzali kam rodice potrebuji/chteji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
3.5.17 11:41

@czaky no tak to se nedivím, že se s tím dělají podvody, bohužel to někdy jinak nejde, člověk přece potřebuje mít školku třeba po cestě do práce, nebudeš vozit dítě 20 km někam jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.17 13:30

@czaky Manžel se plete. Trvalý pobyt a trvalé bydliště je ten samý výraz. Zákon zná pouze termín trvalý pobyt, zlidovělo však trvalé bydliště, nicméně je to to samé. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin