Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky ![]()
Jsem tady prvně, po doporučení mé sestry
ale je to tu parádní
Hned jsem se zorientovala.. ![]()
Mam dotaz, budu moc vděčná, za odpovědi ![]()
Měla jsem teď trošku jinačí teploty než obvykle mívám.
do 8DPO se teploty držely kolem 36.8, Ještě 8DPO byla 36.8 a den nato už 37.1 pote prudky pokles na 36.7 a dalsi den zase vysplhala na 37. Tak jsem zajásala s naději uhnízdění… Ale další den opet klesla na 36.6 a dneska 36.5. MS měla přijít už včera, ovšem nedorazila ani dnes..
A teď mi vrtá hlavou, jestli bych mohla být tehu i pres nizkou teplotku.. ![]()
Maminky, je možné těhotenství, když jsou poovulační hodnoty BT nízké - 36,4 až 36,6 maximálně, měřeno pravidelně mezi 6. a 7.hod. ráno.
Kojím, nedostala jsem MS, ráno mi bývá trochu nevolno. Já sama bych svůj cyklus podle teplot vyhodnotila jako anovulační, rozdíl mezi předovulačními a poovulačními hodnotami je pouze 0,1-0,2 stupňů, navíc to každý den trochu skáče. Ale womenzone, kam jsem svoje teploty poprvé v životě ze zvědavosti zadala, mi vyhodnotilo ovulaci
BT si měřím spíš pro zajímavost. Před posledním otěhotněním jsem mívala prudší skoky a vše jasnější, předovulační hodnoty 36,1/36,2,po ovulaci 36,5/36,6, po otěhotnění 36,9.Vím, že nezáleží na těch absolutních hodnotách, ale i tak se mi to zdá „nízké“ na těhotenství. Jde mi o to, jestli si mám koupit test nebo je to nesmysl ![]()
Ahojte, mám podobný dotaz jako všechny předchozí maminky a snažilky. Třeba mi někdo poradí.
Podle BT jsem tento cyklus zhodnotila jako pravděpodobně anovulační. Ovulační hlen a bolesti byly kolem 16-18 DC, ovšem ještě 22. DC byla BT kolem 36,5-6, což jsou moje běžné předovulační teploty. Dál jsem neměřila, neřešila. Minulou středu mě v noci vzbudily docela silné křeče, na wc byla krev, tak si říkám je to jasný, ms dorazila trochu dřív (měla dorazit v pátek).
Ovšem kromě toho jednorázového zakrvácení nic nebylo. Teplotu jsem si měřila včera a dneska a je trochu vyšší, ale pořád to nejsou moje úplně typické po-ovulační teploty (normálně mívám běžně nad 37, teď tak 36,8-9).
Nicméně dneska jsem měla ráno nějak hodně divný pocit a prostě jsem si udělala test. A něco na něm je! Řekla bych něco mezi duchem a slabou čárkou. Ale ta teplota na to fakt nesedí. Dokonce ani přes den nejde nad 37.
Stalo se někomu, že měl nízkou bazální teplotu (v poměru ke svým hodnotám) a přesto byl těhotný? Nebo mám čekat spíš cystu nebo něco podobného??? Ještě jsem to neřekla ani drahé polovičce, protože planých poplachů už bylo několik a mrcha vždy nakonec dorazila
(snažíme se rok a kousek)
Děkuju,
Ještěrka
@Anonymní píše:
Ahojte, mám podobný dotaz jako všechny předchozí maminky a snažilky. Třeba mi někdo poradí.
Podle BT jsem tento cyklus zhodnotila jako pravděpodobně anovulační. Ovulační hlen a bolesti byly kolem 16-18 DC, ovšem ještě 22. DC byla BT kolem 36,5-6, což jsou moje běžné předovulační teploty. Dál jsem neměřila, neřešila. Minulou středu mě v noci vzbudily docela silné křeče, na wc byla krev, tak si říkám je to jasný, ms dorazila trochu dřív (měla dorazit v pátek).
Ovšem kromě toho jednorázového zakrvácení nic nebylo. Teplotu jsem si měřila včera a dneska a je trochu vyšší, ale pořád to nejsou moje úplně typické po-ovulační teploty (normálně mívám běžně nad 37, teď tak 36,8-9).
Nicméně dneska jsem měla ráno nějak hodně divný pocit a prostě jsem si udělala test. A něco na něm je! Řekla bych něco mezi duchem a slabou čárkou. Ale ta teplota na to fakt nesedí. Dokonce ani přes den nejde nad 37.
Stalo se někomu, že měl nízkou bazální teplotu (v poměru ke svým hodnotám) a přesto byl těhotný? Nebo mám čekat spíš cystu nebo něco podobného??? Ještě jsem to neřekla ani drahé polovičce, protože planých poplachů už bylo několik a mrcha vždy nakonec dorazila(snažíme se rok a kousek)
Děkuju,
Ještěrka
Možné to je, jde spíš o tu křivku. Já taky mívám dost rozpoznatelné předovulační a poovulační teploty, ale třeba s tím hýbe i teď to vedro venku. Možná spíš změř normální teplotu, ta může být v těhotenství zvýšená. Každopádně spíš bych se řídila testem – za dva dny zkus znovu. Držím palce. ![]()
Já pořád nějak nechápu, proč to některé ženy řeší všechno ještě před menstruací nebo pár dní po očekávané MS, která se nedostavila.
Myslela jsem si, že je to jasné, to se prostě stává a MS se může dostavit i o týden později a je to ok
a když se nedostaví do té doby, tak snad testuju a pak řeším
Nemyslím to zle, ale je to jako otázka typu ,, měla jsem sex, můžu být těhotná? ''. I kdyby BT byla nízká nebo se střídala, z toho nikdo závěry dělat snad nemůže ![]()
@Phelenka Já to ale řešit musím, protože beru léky, které se v těhu nesmí. :-/ Proto testuju a zjišťuju tak brzy. Jinak zpoždění mám 4 dny, tak to se snad už testuje docela běžně ne?…
@Anonymní píše:
@Phelenka Já to ale řešit musím, protože beru léky, které se v těhu nesmí. :-/ Proto testuju a zjišťuju tak brzy. Jinak zpoždění mám 4 dny, tak to se snad už testuje docela běžně ne?…
Jo, tohle zrovna chápu. Ale víš jak to myslím. ![]()
Příspěvek upraven 10.08.18 v 18:11
Ahoj všichni, jsem 38.den cyklu, zpoždění cca týden. Ve čtvrtek mi klesla bt z hodnot lehce nad 37 na 36,8. Doteď se drží lehce pod 37. Přes den teda leze teplota v pochvě až ke 38, ale to bude asi tím vedrem.
Ovu byla 19. den. Bt měřím mezi 5. a 6. hodinou. Jak je možné, že bt je už 6. den nižší a ms nikde? Vždy dorazila v den poklesu nebo max následující den. Má cenu testovat? Stalo se to někomu a byl těhu?