Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Endometrioza vliv nemá - ta tam byla i před operací. Pokud je možné těhotenství zkus test, jinak bych počkala - cyklus ovlivnit mohla narkoza, stres z operace..
@Anonymní píše:
Endometrioza vliv nemá - ta tam byla i před operací. Pokud je možné těhotenství zkus test, jinak bych počkala - cyklus ovlivnit mohla narkoza, stres z operace..
Právě nevím, ale celkově ted ve stresu nejsem vubec. Narkoza byla před 3 týdnama? No a těhotenstvý? Nejspíš ne?:D
Asi ne endometrioza jako taková, ale operace ano…nebo aspoň mně to tak říkali, že MS nemusí přijít úplně přesně…a přišla mi asi až zhruba 4 týdny po laparce, i když jsem před ní byla cca v půlce cyklu. Chvilku může trvat, než se tělo zase po zásahu srovná.
@bisonka Mě normálně operovali, nedělali mi laparoskopii. Jenže jsem zrovna kápla na takový doktory co mi k tomu neřekli skoro nic, takže nevím:(
Aha, tak tím asi spíš - je to větší zásah do těla, tak bych řekla, že může trvat dýl než se cyklus srovná…
V roce 2007 jsem byla na laparoskopii pro zjištění důvodu neplodnosti. Při operaci mi zjistili endometriózu a vypálili jí. Operovali v úterý, kdy jsem byla 19 den cyklu a ze středy na čtvrtek v noci jsem začala docela dost krvácet. Sloužící dr (velmi mladá a dle sestry ještě nezkušená) nevěděla proč krvácím. Ráno při vizitě doktor řekl, že to jsou měsíčky. Prý jak se v tom břiše hrabali tak tak spustili menzes o týden dřív.
@pavljina píše:
V roce 2007 jsem byla na laparoskopii pro zjištění důvodu neplodnosti. Při operaci mi zjistili endometriózu a vypálili jí. Operovali v úterý, kdy jsem byla 19 den cyklu a ze středy na čtvrtek v noci jsem začala docela dost krvácet. Sloužící dr (velmi mladá a dle sestry ještě nezkušená) nevěděla proč krvácím. Ráno při vizitě doktor řekl, že to jsou měsíčky. Prý jak se v tom břiše hrabali tak tak spustili menzes o týden dřív.
Takže mi ms muže rozházet cyklus že? Pořád nic, a doktor mi neříkal nic o tom že bych ji ani čekat neměla:D
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat zda-li nemáte některá zkušenosti? Před 3týdnama jsem byla na operaci. endometrioza v podbřišnici. No a menstruace se stále nedostala už mám 4dny zpoždění. Normálně mi jde skoro na minuty přesně..Muže to mýt na ni vliv? Moc děkuju za rady