Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neni ten kontryhel trochu kontraproduktivni, vzdyt podporuje rust delozni sliznice, tak se ji pak logicky musi odlucovat vic, ne? Ja bych se na kontryhel asi vykvakla, spis bych nasadila ascorutin, sarapis, pokud chces kvuli rovnani cyklu, tak by mel byt dobry…
@Gladys píše:
Neni ten kontryhel trochu kontraproduktivni, vzdyt podporuje rust delozni sliznice, tak se ji pak logicky musi odlucovat vic, ne? Ja bych se na kontryhel asi vykvakla, spis bych nasadila ascorutin, sarapis, pokud chces kvuli rovnani cyklu, tak by mel byt dobry…
Kontryhel zmirnuje krvaceni. Ascorutin atd.jsem davno zkusila. ahojky
Co je to nadměrné? Já dala i balík nočních vložek za den. Dlouhá leta.
Od doby, co cvičím, sportuju, se mi ms upravil, už to není tak hrozné, nemám ani takové bolesti.
@berry4 píše:
Co je to nadměrné? Já dala i balík nočních vložek za den. Dlouhá leta.
Od doby, co cvičím, sportuju, se mi ms upravil, už to není tak hrozné, nemám ani takové bolesti.
Nadmerne tolik, ze behem mensesu nemam silu uz vstat a normalne fungovat a postihla me anemie. Lekar mi naridil lezet, coz mi samozrejme vadi, ztrata casu. Jinak sportu jsem mela vzdy dost, jsem trenerka. Nikdy jsem take nebyla nijsk nemocna.
Ahoj, po porodu mi pomohla na silnou ms kombinace kontryhelu, piti citronu a ascorutin. A po nahrazeni tamponu kaliskem se ms zeslabila jeste o pulku.
Také mám poslední dobou hooodně silnou MS a nevím proč. Když si dám tampon který extra silně saje tak ho můžu jít za dvě minuty vyměnit
a vložku ze začátku každých cca 15 minut ![]()
@maminka189 píše:
Také mám poslední dobou hooodně silnou MS a nevím proč. Když si dám tampon který extra silně saje tak ho můžu jít za dvě minuty vyměnita vložku ze začátku každých cca 15 minut
ja to prave slysim od hodne holek…ale co s tim? jak to lecit?
Co štítná žláza?
Po druhém porodu a po skončení kojení jsem vždycky měla první dva dny menstruace pocit, že vykrvácím. Pak se mi přidaly ještě jiné drobné potíže a zjistilo se, že mám lehce sníženou funkci štítné žlázy. Začala jsem brát malou dávku Letroxu a menstruace je zase v normě (zhruba stejně jako před těhotenstvím).
@IvaB Jo to asi může být já ji mám taky, ale léčím a poslední výsledky byli v normě
.Možná by bylo dobré so dojít na krev zda třeba nemáš sníženou srážlivost…jinak mě nic nenapadá. Ale já dr od malička nesnáším, takže tam chodím jen když mi teče do bot ![]()
Ahoj holky, bude mi ctyricet a uz nejakou dobu trpim extra silnym menstruacnim krvacenim. Vysetreni nic neodhalilo. Menstruace je na den presna, bezbolestna, nemam krvaceni mimo cyklus, nic me neboli, jinak zadne zdr. potize nemam. Lekar chtek zkusit Duphaston, ma to pidle vas smysl? Nechce se mi do chemie.Piji kontryhel a potlacuji trochu leky cinske mediciny. Mamka mela v mem veku to same.Asi je to hormony, hodne nabiram.Je nebo byla na tom nektera podobne? Treba mi zacina prechod.Beru zelezo, trapi me uz priznaky anemie.Jak lecili lekari vas a na jaka vysetreni konkretne se mam pripravit? Doporucite mi event. gynekologa? Jsem z Prahy. Dekuji, omlouvam se za preklepy, tukam z mobilu
Dana