Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nevím jestli jsem správně zařadila téma. Když tak mě přesuňte ![]()
Jsme tři měsíce po porodu CS a plně kojím, ale už po šestinedělí jsem měla MS. trvala cca 5 dní. Od té doby mám velmi často nepravidelné špinění nebo krvácení. V té době se mi příšerně zhorší pleť. Vypadám ještě hůř než lecjaký puberťák a to jsem dřív mívala pleť bez poskvrnky
Měla jste to některá taky tak a hlavně, kdy se to zlepšilo???
Díky.
Marti a nebereš náhodou Cerazette???
Já jsem ho brala po prvním těhu a bylo to šílené a přesně jak popisuješ! No a zlepšilo se to až jsem začala brát „normální“ HA.
Teď ho beru zase a musím zaklepat, zatím se to dá a špinění žádné - jen jedna MS před užíváním a jedna hned na začátku - od té doby zase nic, v podstatě jsem dnes 39DC
![]()
Ahoj, taky se ptám jako Veronika, nebereš Cerazette, nebo Azalii? Me tyhle neplechy dělaly tyhle dvě. Ale pokud nic nebereš, tak si myslím, že se ti dává do pořádku hormonální obraz a občas to krvácení. Já osobně jsem teda nekrvácela jako ty pokud nic nebereš. Tak bych asi zašla k doktorce, nebo ji zavolala a poradila se sni.
Já beru Azalii a minulý týden, jsem tak v půlce balení, jsem měla pár dní krvácení i bolesti jako při MS, tak čekám, co z toho bude ![]()
A o té pleti - kdejaký puberťák má proti mě obličejík jako dětskou prdýlku
![]()
Ale uklidnily jste mě aspoň tím, že to snad přejde, až začnu brát jinou antiko. ![]()
Přesně tak, ihned to přejde s jinou antikou. Hned druhý den jsem se citila mnohem lépe i psychicky. Zdálo se mi, že mi tyto dvě antikoncepce přivádějí k šílenství ![]()
Hm, tak to je divný. Podle mojí uvahy (ale opravdu jen uvahy) by jsi měla dostat asi už MS, ale přes kojení se to nemuže rozjet. Jinak teda nevim. Asi cinkni doktorce, ta je znalejší ![]()
Mě můj lékař řekl, že při kojení se může špinit pořád (ne krvácet), nepravidelně menstruovat nebo dokonce nedostat menstruaci vůbec. Sousedka jej dostala asi až po 8měsících. Mám 3měsíce po porodu a taky pořád špiním - užívám Azálii, ale měla jsem to i před tím.
Ahoj holky, chtela bych se zeptat zkusenejsich mamin, jestli jste po porodu pred prichodem MS pozorovali nejake priznaky, ze uz zase prijde, nebo prisla necekane. Zatim kojim a nedelam si vrasky, ze ji nemam, ale ted uz mam asi tak mesic zase takovej ten klasickej vytok… takovy to vlhko, nebo jak to popsat, tak nevim, jestli ji mam vystrojit uvitaci slavnost, nebo je to normalni a s MS to vubec nesouvisi… ja abych neplasila a netahala s sebou vsude vlozky, kdyby me to nekde prekvapilo ![]()
Droghedo, ono je to u každé asi jinak, těžko radit.
Já plně kojila a dostala jsem to 4 měsíce po porodu. U mě to bylo tak, že nejdřív mi malá začala řvát hlady, protože se snížila tvorba mlíka. Myslela jsem, že holt přicházim o mlíko a dělala možné i nemožné pro zvýšení tvorby. Druhý den mě pak začal jakoby tlačit podbřišek, ale skoro jsem tomu nevěnovala pozornost. No a pak najednou dorazila MS. Při té první mě břicho nebolelo vůbec, tak jsem se zaradovala, že bolesti po porodu zmizí. Ale teď každý měsíc chcípám. Jo, a jinak vždy když to dostanu, mám mlíka míň.
Přeju ať ta potvora ještě počká.
Ahojky,
tak musím souhlasit že to je u každé maminy jinak,já porodila,měla asi 3 týdny očistky a hned po 6ti nedělí začal normální menst.cyklus od té doby moje tělo šlape jako hodinky,takže ani kalendář nepotřebuji a to jsem plně kojila malého přes rok,naopak moje švagrová něměla menstruaci už 5let.........má dvě děti 3,5 a 1,5 jo to se někdo má !!!!
![]()
Jo jo, to ja vim, ze se to ruzni. Mne slo spis o to, jestli pred tou prvni MS neco nasvedcuje tomu, ze uz zase prijde, at je to kdykoli… kazdopadne moc diky za odpovedi. Uvidime, kdy se zas ta potvurka ukaze. Kazdopadne to vubec bez ni neni spatne ![]()
Tak ja porad kojim a MS jsem dostalo poprve po 9m po porodu, uplne necekane, jen me tak hodku rpedtim trochu bolelo tak nejak divne bricho..:-)
něž přišla první menstr tak jsem neměla zádný ,,příznaky,,…o to víc mě to překvapilo nebo spíš naštvalo,myslela jsem že bude chvilku klid........
teď už ty příznaky jsou…tak jako kdysi,než jsem otěhotněla a hlavně poznám ovulaci,kterou jsem nikdy na sobě tak ,,nepoznala,,..... ![]()
Tak já sem 3 měsíce po porodu a zatim furt nic, ani špinění nic… Tak doufam, že to ještě nějakou dobu vydrží ![]()