MŠ Praha 10 prosím o radu

706
6.11.15 16:36

MŠ Praha 10 prosím o radu

Zdravím, moc prosím o Vaše názory. Do jaké školky chodí Vaše dítě na Praze 10? bydlíme v Malešicích, ale pojedu kamkoliv, když bude školka kvalitní. My chodíme nyní do MŠ Rembrandova a nejsem tam spokojená. Je to opak toho co od školky čekám.
Hledám klidnou školku, kde se na děti nekřičí, ale zároveň je nenechávají chovat se jak zvířata. Kde se děti nedívají na TV, nebo jen vyjímečne, kde malují něco se učí. kde mají možnost chodit v rámci školky na různé koníčky. Kde není jediný zájem paní učitelky, aby šlo dítě už domů a nejlépe, aby bylo další den doma.
Do ted chodila malá do školek soukromých a hledám něco na té úrovni. Menší školka, rodinného typu.
Nyní je to chaos, děti jsou denně slučovány, přesouvají se do jiných tříd, učitelky se snaží maximálně slučovat, aby mohly dříve domů. Máme pořád poztrácené věci dětí, vše v taškách protože se denně stěhují. Učitelkám je vše jedno, vůbec s nimi nic nedělají. Malou v zimě nechají chodit ven v letních legínách, denně hledáme oblečení v hromadě hadrů.
Jsem z toho dost zklamaná, když tam přijdu, děti lítají, křičí, nikdo je neusměrní, nikoho to nezajímá. Malá zná jen pohádky z TV, jinak stagnuje a nic nového kladného nepozoruji.

Děkuji za Vaše rady.

Chtěla bych školku změnit, malé jsou 3 roky ale chci se o to pokusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4376
6.11.15 16:40

Dcera chodila do Tuchorazské, za celou dobu jsme neměly problém, na paní učitelky i několik let po ukončení docházky pořád vzpomíná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
6.11.15 19:49

@Domča123 MS Pretlucka - je kousek od Rembrandtovi…pani ucitelky jsou zlaté a deti spokojene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
7.11.15 11:55

@kkkristynka Můžeš se prosím trošku rozepsat o Přetlucké? Zvažuji buď Nučickou nebo Přetluckou. Remrandtova má děsnou pověst, tak jsem ji vyloučila, byť je nejlépe dostupná. O Přetlucké toho moc nevím. Klidně do SZ. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
7.11.15 18:28

Mě hodně zajímá i zda mají děti možnost chodit ve školce na koníčky. Některé školky tuto možnost nabízí v odpoledních hodinách třeba každý den něco. Když už rodiče časově stíháji školku až po 16 hod tak je super, když děti mají možnost se něčemu věnovat.
Nás bohužel vzali jen do MS rembrandtova, přešli jsme tam že soukromé školky, tak jsem z toho otřesna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.16 16:43

@Aklama Ahoj Aklamo, uvažovala jsem o Rembrandtově kvůli malé vzdálenosti. Můžu se jen zeptat, z jakého důvodu nemá dobrou pověst? Slyšela jsem, že maminky, které jsou z druhým dítětem doma, si musí brát starší dítě ze školky co nejdříve, nejlépe po obědě, ačkoliv platí celodenní docházku. To, co jsem slyšela, na mě dělalo dojem, jakoby se školka snažila brát především děti matek na mateřské dovolené, aby jich odpoledne měla co nejméně. Zároveň ale neumožňuje zapsat se na polodenní docházku při sníženém školném. Nic jiného jsem ale ke špatné pověsti zatím neslyšela, kromě toho, co píše Domča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
17.4.16 18:05

@kkolomaznikova Pošlu sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.16 19:09

Děkuju Aklamo, holky, máte nějaké další podobné zkušenosti s touto školkou? Mrzí mě, že má Rembrandtova takovou pověst, kdybych to nevěděla, volila bych ji pro její výbornou polohu blízko stanice metra, což by usnadnilo vyzvedávání dětí, až bych chodila do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12689
20.4.16 08:53

Mate prosím někdo zkušenost, zda je nějaká možnost, ze dítě jeste dostanu do státní skolky. V srpnu ji budou 3,5 roku. Bohužel datum narozeni únor 2013 nestačil, aby byla přijata. U zápisu jsme byli v MŠ Omská. Nejsem zrovna nadšená, ze budu dávat cca 10tis, abych svému dítěti umožnila pobyt ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
20.4.16 13:09

@Pinac Skoda, ze jsi dala jen jednu skolkz - treba by se jinde chytla lip. Me pred dvema lety unorovyho vzali… urco dej odvolani a zkusila bych se pobavit s reditelkou, jestli by Ti neporadila, jestli nemaji na desitce misto. Me tenkrat reditelka nabizela prave i misto jinde. Rozhodne to jeste zkus. Nemas co zkusit - do soukrome muzes vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
20.4.16 13:12
@Pinac píše:
Mate prosím někdo zkušenost, zda je nějaká možnost, ze dítě jeste dostanu do státní skolky. V srpnu ji budou 3,5 roku. Bohužel datum narozeni únor 2013 nestačil, aby byla přijata. U zápisu jsme byli v MŠ Omská. Nejsem zrovna nadšená, ze budu dávat cca 10tis, abych svému dítěti umožnila pobyt ve školce.

Nam budou v cervnu 3 a vzali nas do MŠ Magnitogorska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
20.4.16 13:16

@Pinac do Magnitogorské vzali i děti podzim 2013. Škoda, že jsi nezkusila těch školek víc. Můžeš ještě na podzim zkusit obvolat jestli se neuvolnilo místo.

• Citovat
  • Upravit
11565
20.4.16 13:27

@Pinac Magnitogorská je velká, tam to zkus. Jinak nedoporučuju Roháčovky a Kodaňskou. Pokud ne teď, tak v září, to se skoro v každé školce něco uvolní - dítě to nedá, stěhování atd. Mohla by klapnout i ta Omská.

@Aklama Jen u Nučické pozor, jak je malá, tak tam mívají převis a není snadné se dostat.

@Domča123 Tvoje priority příliš nesdílím ;) Pokud Ti jde o „rozvoj“ a „žádnou televizi“, o řízené aktivity atd., tak se podívej na web Kodaňské nebo Roháčovek, tam jsou opravdu nasazení. Ale zase se tam s dětmi nezachází pěkně.

Jinak upřímně, pokud má učitelka 25 dětí, jen těžko se dá čekat, že bude stejně „nasazená“ jako učitelka v soukromé, která jich má deset (a podstatně větší plat). Čili „šok“ po nástupu do státní školky je celkem pochopitelný.

Z TV nejsem taky zrovna nadšená (u nás se pouští taky), ale zase radši TV a dítě v pohodě, než „výchova“ a stres…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12689
20.4.16 14:13

Moc díky za info. Magnitogorská uz je dost z ruky, ale porad lepší než těch 10tis, ze. Mam v plánu skolky jeste obvolat a zkusit štěstí.
Sem blbec, ze jsem dala jen jednu přihlášku. :zed:
Budu hrozne rada, za zpětnou vazbu na skolky. Neznám nikoho, kdo ma na P10 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.5.16 13:17

Mš Rembrandtova

Ahoj, sice je tato diskuze trochu vychladlá, ale stejně se připojím. Jsem učitelka ve státní školce a rozdíl mezi státní a soukromou je opravdu evidentní. Tenhle rok jsem měla 25 2,5 až 3,5 letých dětí, které neuměli nic. Mojí prioritou bylo, aby se vzájemně nepozabíjely a neztratily. A té výchovné činnosti taky moc nebylo. Opravdu to není jednoduchá práce. Ale mám to moc ráda. Uvědomte si, že když si přijdete pro dítě ve čtyři odpoledne, tak ty děti už si opravdu jen hrají, oni mají pořád nějaký program a odpoledne už jsou unavené. A nedej bože, když má dítě každý den kroužek. Stačí jeden, dva, víc netřeba. Ty malé hlavičky se dost rychle unaví. Tak k práci v Mš a co se týká Rembrandtové, ráda bych věděla do jaké třídy jste chodily. Mám tam dceru už dva roky, a jsme obě moc spokojené. Umí spoustu věcí a v sobotu se vzteká že nemůže do školky. Minulý rok byla v beruškách a teď je ve sluníčkách. A taky jsem chtěla zmínit, že jedinou páku, kterou učitelky na děti mají, je jim něco zakázat, nebo vyčlenit z kolektivu.Tak si to uvědomte. Co s dítětem které opakovaně několikrát denně někomu ubližuje? Musíte mu 10× říct aby si obul bačkory? Aby uklidit, neházel kostkama, neběhal po třídě, po chodbě, po schodech? Tak lovu dobrých školek zdar a mimochodem, je to vždy o učitelkách, ne o pověsti školky, já mám taky velice neprofesionální kolegyně a proto jdu jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin