Vši, vši, vši ve školce

50
31.10.15 06:35

Vši,vši,vši ve školce

Ahoj maminky, urcite znate nocni muru Vši… Je to porad dokola a na ty mrchy uz snad nic nepomaha…Bojovali jsme s tim jak dlouho. Prosim o zkusenosti na nejakou vychytavku aby na dite uz nevlezli, existuje vubec neco??Co opravdu pomohlo??Po pripade nejaky novy pripravek ktery opravdu zahubi vsi a hnidy, kdyby se zas objevili? Dekuji moc za typ a rady.Budu moc rada :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2101
31.10.15 06:45

My jsme je meli zatim jednou. Myjete tim samponem na vsi porad? I kdyz je nema? To je taky prevence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
31.10.15 06:51

@ivikule Jako prevenci kápnout za uši a do pěšinky mezi vlásky tea tree oil. A na vši nám dobře zabral šampon z lékárny plus sérum, nevím přesně název, snad liquid Q

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
31.10.15 06:54

@ivikule Ještě mě napadlo, na ty hnidy je prý dobrá žehlička na vlasy, ale vyzkoušeno nemám. Prý je to spálí, šamponem je totiž nezabiješ. A ještě mi někdo na vši radil šampon pro psy, ale taky jsem nezkoušela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
31.10.15 06:58

Meli jsme tedy nastesti jen jednou, ale nacetla jsem kde co :-).
Minula jsem predrazene pripravky z lekarny a v chovatelskych potrebach koupila orthosan /nebo jak se to spravne pise/, umyla hlavy, veskere povleceni a obleceni vyprala, vysala a odjeli jsme na vikend pryc. Vsi pry bez potravy nepreziji 24h, takze proto. Pote jednou tydne umyla hlavu stejnym samponem pro jistotu po dobu tri tydnu a jako prevence kapnout do vlasu olejicek tea tree. Ten nemaji ty mrsky rady, pusobi jako ochrana.
Vybirat, vycesavat a resit se skolkou, aby tlacila na rodice, aby kontrolovali a hlidali sve deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.10.15 07:05

Vlasy na 5mm a mene by snad melo stacit, ne? Mas holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.10.15 07:05

Dekuju zeny.No tim samponem ji porad nemeju, prinesla je 3krat. Umyla jsem ji a vytahala hnidy, ted ji kontroluju porad.Me nenapadlo, holka ma hrozne jemne vlasky, tak jsem se bala.Je pravda ze je to dobra vec ta zehlicka, hnidy se splali :) Ale jak rikam ma hrozne jemne vlasky, takze se bojim…Ted je chvilku klid ale zacinaji se nosit cepice atd a to je pruser :( :( A to tea tree oil normalne koupim v lekarne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
31.10.15 07:13

@ivikule Jj, tea tree normálně v lékárně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.10.15 07:22

Jsem koukala na internetu ze si tea tree oil hodne chvalej. Tak ja ho koupim at ma uz ta moje prdelka klid a ja porad jen neperu a nezehlim vse jak zblaznena, chudak pracka nez vsecko vyperu :D :D :roll: Snad to opravdu zabere… Stejne nechapu ty rodice jak na to prdej a je to porad dokolecka. Jsem ted videla holcicku uplne dohola, mela tak krasny vlasky :,( brecela bych… Asi jsem hloupa ale to snad nic nevyresi, vlasy dorostou ale vsi jsou ve skolkach a ve skolach porad :-/ Mozna si tak pomohou jen na chvilku ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
31.10.15 07:25

Nám zabral jedině Pedicul Hermal. Jiný šampóny neúčinkovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
31.10.15 07:41

Dcera je měla ve školce a pak nám pomáhal Tea tree olejíček. Ted ve škole je měla opět tak jsme hned letěla do lékárny pro olejíček.
A žehlíme vlásky i já, občas preventivně umyjeme hlavy psím šamponem.

Bylo tady vše napsaný tak je vidět, že olejíček funguje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
31.10.15 07:44

@ivikule dulezite je vzit tim pripravkem na vsi z lekarny a dvakrat (!!!) denne prohledat hlavu a vybrat hnidy. Prevlect a vyprat povleceni i obleceni.
Ja kazde rano jeste desinfekci postrikala polstare, postel, deku a pyzamo.
A porad prohlizet a vybirat, neustale dokola. To je proste zallad, rano i vecer.
A po tydnu opet umyt utrejchem z lekarny a jak radi holky, promprevenci tea tree olej. My pridavali i do samponu. Krasne ty vlasy pak voni a vsi to nemaj radi.
My uz ted dostali i listecek - cestne prohlaseni, ze v den kdy jsme ho podepsali, tak poustime dite bez vsi a hnidu do skoly. Ucitelka uz je zoufala.
Jo a na listecku hrozi, ze vsk - pedikuloza je infekcni onemocneni nze rodice, kteri to nebudou resit se vystavujk postihu za roznaseni infekcni nemoci. Tak snad i ty nejvetsi vyhnivaci tohle neodepisou jentak a tem svym deckam ty hlavy prohlidnou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.10.15 07:47

Pedicul Hermal jsem koukala a je to spis olejovity… Verim ze bude lepsi na vlasky nez ostatni chemie…Diky za typ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.10.15 07:52

Tak to ja mega uklid delam take vzdy, je to na palici, uz jsem je tehdy videla snad vsude jak mi z toho hrabalo :D… Jste skvele a dekuji mockrat za rady a za vas cas…Vazim si toho…Velky diky :dance: ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
31.10.15 09:08

@ivikule hnidy nezabije téměř nic, po cca týdnu se z nich vylíhnou larvy, po cca dalším týdnu larvy dospějí a začnou klást hnidy. Takže to chce raději tak během 2 týdnů od zavšivení mít co 3 dny šamponem a ideálně kontrolovat a vytahovat hnidy ručně.
Extra hygienický úklid není prý zas až tak nutný - jako vyprat ložní prádlo, čepice, ale nějaká extra desinfekce prý ne. Četla jsem, že vši bez krve dlouho nevydrží (údajně po 12 hodinách bez krve umírají) a hnidy se také nevylíhnou.
Z přípravků se mi osvědčil - paranit sprej a šampon a predator parazzit (sérum a šampon). Holkám jsem dávala paranit, sobě ten predator. Paranit mi totiž nešel skoro vymít, spotřebovala jsem půlku šamponu a stejně jsem měla mastné vlasy.
No a jako prevence už zmíněný tea tree - dá se dát i pár kapek do běžného šamponu. Paranit dělá vyloženě nějaký preventivní sprej, ale nemám vyzkoušeno.
A bohužel pokud chodí do školky zavšivené děti, tak nepomůže nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin