Vši, vši, vši ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
31.10.15 07:52

Tak to ja mega uklid delam take vzdy, je to na palici, uz jsem je tehdy videla snad vsude jak mi z toho hrabalo :D… Jste skvele a dekuji mockrat za rady a za vas cas…Vazim si toho…Velky diky :dance: ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
31.10.15 09:08

@ivikule hnidy nezabije téměř nic, po cca týdnu se z nich vylíhnou larvy, po cca dalším týdnu larvy dospějí a začnou klást hnidy. Takže to chce raději tak během 2 týdnů od zavšivení mít co 3 dny šamponem a ideálně kontrolovat a vytahovat hnidy ručně.
Extra hygienický úklid není prý zas až tak nutný - jako vyprat ložní prádlo, čepice, ale nějaká extra desinfekce prý ne. Četla jsem, že vši bez krve dlouho nevydrží (údajně po 12 hodinách bez krve umírají) a hnidy se také nevylíhnou.
Z přípravků se mi osvědčil - paranit sprej a šampon a predator parazzit (sérum a šampon). Holkám jsem dávala paranit, sobě ten predator. Paranit mi totiž nešel skoro vymít, spotřebovala jsem půlku šamponu a stejně jsem měla mastné vlasy.
No a jako prevence už zmíněný tea tree - dá se dát i pár kapek do běžného šamponu. Paranit dělá vyloženě nějaký preventivní sprej, ale nemám vyzkoušeno.
A bohužel pokud chodí do školky zavšivené děti, tak nepomůže nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.10.15 09:30

@ivikule Včera jsem náhdou na netu našla tohle…neznám, nemám vyzkoušeno…chce to mrknout na recenze. Třeba je to dobrý, třeba je to naprs… :mrgreen: :nevim:
 http://www.mixxer-medical.cz/…ek-d5547.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
31.10.15 10:19

Na vši mi pomohlo - zamkla jsem pokojíček a 3 dny tam děti nepustila, nastříkala jsem jim hlavy sprejem na psí blechy a nechala pod sáčkem cca 15 minut, pak jsem hlavy umyla šamponem z lékárny na vši, pořádně vyfénovala (vši nesnáší průvan vysuší je to a udusí se) pak jsem hlavy pořádně vyžehlila opravdu pramínek po pramínku (bylo slyšet jak ty hnidy praskají) sice to trvalo asi 2 hodiny než jsem obě holky udělala měli vlasy do půl zad ale po téhle procedůře jsme byli i bez hnid a vláskům to neublížilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
31.10.15 11:50

My naštěstí vši nikdy neměli, ale pokud by je kluk chytil ve školce, tak bych ho nechala ostříhat strojkem. U ženských prý zabírá barva na vlasy nebo žehlička na vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
31.10.15 11:55

Na vši spolehlivě zabírá taková ta,,kapka pro psa,, kápnete mu za krk a má po blechách, tak já kápla dětem do vlasů a bylo po vších :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
31.10.15 12:11

@ivikule ¨jinak nejvíc paradoxně pomáhá si na hlavu dát olej a nechat to tam, co nejdéle to vydržíš min.30. Vši se v tom udusí a pak to opakovat obden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
31.10.15 13:13

Olej nebo slivovice a zabalit hlavu do igelitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
6.1.16 22:15

@CokeLady na vši OČR jde, je to infekční onem., se kterým nejde do kolektivu. Kamarádka na to ošetřovačku měla. Jinak na vši koupit všiváček a vyčesávat, dokud se nezbavíte hnid, jinak by se vši zase vylíhly. První krok je teda umýt tu hlavu, což už jsi udělala. Za pár dnů (dle návodu) postup zopakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
6.1.16 22:21

@CokeLady určitě bych ještě syna do školky nedávala a pořídila Effective od Barny's. Mám s tím super zkušenosti, je tam i ten hřebínek! :palec: Já chytla vši teď v létě na návštěvě - 5 dní před svatbou :lol: :lol: :potlesk: :potlesk: Teď se směju, ale chtěla jsem se zabít :mrgreen: A syn je měl teď na podzim, v krátkých vlasech, koukala jsem jako blázen 8o :roll: Strojkem jsem ho taky nebrala kvůli zimě.
V obou případech mi pomohl ten Effective. :palec: A jako prevence pořídit Tea tree šampon.
Co se týče ošetřovačky, tak nevím, ale snad by to jít mělo… :think: Mě by teda určitě pediatrička napsala… ;)
Do školky až opravdu po důkladném vyčesání a odvšivení. Ono se jeden den může zdát OK, a pak další den klidně ještě 2 vešky můžeš najít, jsou to potvory!!! :pocitac:
Takže 2-3 dny doma určitě ;)
No a samozřejmě k tomu patří vše svléknout, vyprat, atd.. Nebo, pokud něco není nutno vyloženě prát, tak třeba pro jistotu dat někam stranou na 3 dny - to by měly ty vši chcípnout (já třeba neprala plyšáky, bundy apod.)
Přeji hodně zdaru :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
6.1.16 22:40

Difusil prý nic moc… Mohu Vám zaslat šampon, který je v nyněší době prý velmi účinný - je to celkem novinka, paní v lékárně mi ho moc doporučovala, naštěstí jsem ho nakonec nepotřebovala, stačil mi spray arpalit ze zverimexu - vím, že mamka vždy šplíchala bráchovi hlavu právě s tímto sprejem a zabíralo to.. Každopádně ten šampon je pro menší děti asi vhodnější, já ho tu mám od podzimu nově koupený, nepoužitý… Je to tento https://www.drmax.cz/…120ml-hreben. Za 150,– Vám ho pošlu, mě je tu (doufám) už k ničemu :-) Bohužel počítejte s tím, že ikdyž ho doma poctivě odvšivíte, může donést ty mrchy znovu :-( Stačí jedno zavšivené dítě a kolotoč jede znovu dokola… Problém je, že vši se drží i ve školce jako takové - polštáře apod. :-( Doma stačí s ním být tak 2-3 dny - vší se zbavíte lehko - vdyrží bez potravy maximálně den až dva, problém je, že z hnid ve vlasech se za několik dní můžou vylíhnout nové a hlavní problém je, jak jsem psala, doma poctivě odvšivíte a ve školce chytne znovu… držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
6.1.16 22:50

Difusilem jsem se podle návodu odvšivivala několikrát, bohužel neúspěšně. Já doporučím Paranit - po peripetiích mi konečně pomohl. Rozpouští poutka těch hnid, takže pak jdou všiváčkem dobře vyčesat. Všiváček - kvalitní kovový dávají k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
6.1.16 23:41
@CokeLady píše:
Nejjednodušším řešením je ostříhání, ale nechci, aby byl v lednu dohola :zed:

Náš je dohola celoročně a teď jsme ostříhali i jedenáctiměsíčního :nevim: My máme ve školce už od září cedulku, že je tam zvýšený výskyt vší, tak to beru jako prevenci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
7.1.16 10:42

Na vši OČR lze, dostala jsem loni, když dcera měla vši už potřetí (má husté, dospělácké vlasy pod lopatky). Nejvíc mi pomohl Pedicul hermal, všiváčkem vyčesávat a i když potvory nechtěly dolů, časem prostě vylezly ven…

Jako prevenci jsme občas natřeli vlasovou kůži směsí slivovice a oleje (dělala to tak babička) a od té doby zatím vši nepřišly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.2.19 09:14

Prevence

Zdravím, funguje něco jako prevence? Ve školce se objevily vši a nechci, aby je dcera chytila :pocitac: :zed:
Slyšela jsem lak na vlasy a tea tree oil. Máte vyzkoušené něco? Děkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin