Mthfr a1298c a antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
350
31.3.14 10:53

mthfr a1298c a antikoncepce

Ahojky holky, zjistili mu tuto trombo mutaci pouze v heterozygní formě, jinak všechno ok. Ha jsem brala sedm let, poté jsem vysadila, v lednu se mi narodilo prťátko, ale bohužel nekojím. Pokud máte tento druh mutace jakou HA berete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10486
31.3.14 11:47

Nemám přímo tuto mutaci mám mthfr c667t a bylo mi doporučeno žádnou hormonální antikoncepci nebrat…je pak větší riziko embolie a trombozy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.14 12:02

Já mam mthfr c667t a leidenskou mutaci, taktéž nesmím žádnou antikoncepci. ted mi gyndarka nabídla telisko mirena jaydess nebo spermicidni gel pharmatex. gel uplne vylučuji, to si nedovedu představit při každem sexu něco patlat a potom čekat. to tělísko zvažuji, mirenu nechci, ale ta jaydess mě v celku zaujala. jen mám strach, ze když nesedne a bude potřeba vytahnout, tak je 6000,– v háji a to se mi zdá být hoodně drahý experiment. u dalších tělísek zn. multiload nebo gynefix nevím, protože je hodně špatných recenzí v diskuzích :zed: takže si s tím lámu hlavu a dnes běžím pro postinor, protože selhala ochrana a jsem zvědavá co to s semnou udělá tolik hormonů najdenou :zed: nebaví mě to takto, pořád je strach z těhu a člověk si to ani nevychutná. :cert:

otázka je zda ty levnější tělíska jsou to samé co ty dražší a platí se pouze za značku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
31.3.14 12:21

@wandilek Leidena nemám, slyšela jsem, že je to závažná mutace. Nicméně ten gelík jsem brala a nenní to tak hrozný, ale je to fajn, když má ženská stále partnera, což Vy určitě máte, ale je to takový blbý… předehra…a pak… šoupnout si gelík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
31.3.14 12:22

@marinka5

Mně zas bylo řečeno že tu áčkovou, má asi 50% lidí, ale stejně se bojim…ale řikám si, že když už jsem ji brala tolik let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
31.3.14 12:24

Mthfr už není považována za zvýšené riziko k tromboze. 1298 heterozygot ani nikdy nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
31.3.14 12:27

@Lama Lama OPravdu tak to jste mě trochu uklidnili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.14 12:30

@Dinnuska no ani mi nemluv. předehra, potom gel. všechno upatlané, gel odchází ještě 2 dny :zed: mám 1 mimi, druhé chci ale až tak za 2 roky, proto se chci do té doby nějak chránit. mám z toho tělíska strach, ale asi to budu muset risknout a uvidí se. každopádně za to 6000,– nedám, když vím, že to nebudu mít na 5 let a budu ho vytahovat kvůli dalšímu mimíšku.

Dokud jsem nevěděla že mám trombofilii, tabletky jsem baštila 10let a bylo to bez problémů, tak nevím, jak se teď zařídit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
31.3.14 12:42

@wandilek no jo, to já chápu…ale brát ha a mít leidena…to bych asi neprubla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.14 13:25

@Dinnuska no také mám strach, takže tělísko to jistí :nevim: jen jaké teď vybrat.. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
31.3.14 21:54

@Dinnuska
Já mám 1298 taky hetero a mám za sebou 3 trombozy, takže za mě ani náhodou :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
31.3.14 22:02
@Adriana píše:
@Dinnuska
Já mám 1298 taky hetero a mám za sebou 3 trombozy, takže za mě ani náhodou :nevim:.

a já mám růžovýho slona a prodělala jsem tromboz pět, takže pokud máte doma růžového slona, tak antikoncepci raději ne.
Ne, sorry, nadsázka. :oops: ale to, že máš MTHFR 1298 a prodělala jsi 3 trombozy nemusí znamenat příčinnou souvislost. z těmi trombozami může být úplně něco jiného, jiná mutace, nebo dispozice k tromboze, kterou ti nevyšetřovali nebo o které se ještě vůbec neví. Některou z mutací MTHFR má asi 2/3 populace. I obrovské studie neprokázaly zvýšený výsyt trobozy u lidí s/bez mutace MTHFR 1298.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
31.3.14 22:48

@Lama Lama
:mrgreen: Mám za sebou kompletní gen vyš. Mám k tomu ještě jednu mutaci, ale musela bych jít hledat do papírů, což se mi nechce.
Souvislost to mít nemusí ale může, jen sem napsala svou zkušenost :nevim:.
Já bych při genetický zátěži do antikoncepce nešla ani náhodou. Já bych do toho nešla ani jako zdravá, ale to je na jinou dizkusi :nevim:. Na to se už ted mám moc ráda :mavam:
Jo a já doma slona nemám :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
1.4.14 09:43

@Adriana

Máte ještě jednu mutaci? Leidena? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
1.4.14 09:45

@Lama Lama

Jo mě to řikali na gentice, že tahle mutace je prostě běžná, akorát že o ní 70% lidí neví. Ptala jsem se na to jakou ha, prej je to vcelku jedno, ale nevím, mám takové nedobré tušení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí