Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krásný den ženy,
máte některá prosím zkušenost s tělískem Jaydess? na kolik vás vyšlo, nějaké klady a zápory?
Velmi o něm uvažuji, protože nemůžu žádnou jinou ochranu.¨děkuji za vaše příspěvky ![]()
Ahoj,
tělísko mám od března, tj. 2. měsíc, vyšlo mě asi na 4800 v lékárně - doktor si neúčtoval žádný poplatek za zavedení, jinak to je snad 600 a zápor byl jedině bolest při zavádění (nerodila jsem) ale dalo se to vydržet. Jinak sedí dobře, jsem už i po kontrole, zavádělo se 2. den mens. a od té doby cca 14 dní slabé špinění a to je vše, žádná bolest ani jiné nežádoucí účinky, nevím o něm…zatím můžu doporučit.
A nevíte prosím jestli je při tomto tělísku menses? při mireně prý vůbec není…chci si ho také nechat zavést
Tak to je supr, že menzes není. a můžu se zeptat jak dlouho trvá zavedení? já jsem po dvou porodech, tak doufám, že to moc bolet nebude…
Jj, je to super, zavedení trvalo cca 5 minut? Myslím, že to bude mnohem lepší, já jsem nerodila tím to bylo složitější:( Ale na to že jsem dost cíťa tak můžu říct, ž se to opravdu dá vydržet. Jen doporučuji vzít si volno a doprovod, bylo mi pak trošku na omdlení a byla jsem vděčná že mě přítel odvezl rovnou do postele, v práci by to bylo hodně nepříjemný…ale do 3 dnů jsem vůbec nevěděla, že tělísko mám;)
Aha, na omdlení??no tak to budu muset nějak přežít. díky tomu, že to můj doktor zavádí 3.den ms tak bude asi hlídat babička a já se budu muset na zavedení sama odvést i dovést a pak se do postele dostanu až večer…snad to teda nebude nic tak strašného, spíš jsem se bála, že to bude bolet třeba ještě 14dnů. vzhledem k tomu, že mám po těch porodech tak otřesnou ms, že bez ibalginu nepřežiju, tak počítám s tím, že to vydržím. No a jinak můj doktor má cenu 3900 a za zavedení nic. zvláštní rozdíly teda…
Doktor mi nejdřív říkal, že to bude kolem 3500,– jenže prý jde o to jak to má naceněný lékárna (vypsal mi normálně recept a došla jsem si pro tělísko sama) a to jsem teda měla smůlu na pěkně drahou:( tak držím palce ať je to všechno v pohodě;)!!!
Tak to já prý objednám u sestry a doktor to už bude mít v ordinaci, takže nemusím lítat po lékárnách. tak to jsi měla fakt smůlu, možná bys to v jiné lékárně koupila levněji. jenže kdo by to všechno obíhal žejo. tak díky, snad to bude ok, pak tu napíšu jak to proběhlo, ale půjdu na to až za měsíc, ted mám ms, takže jsem to prošvihla.
Ahoj, tak mne jaydess zavadela dr. dnes rano. dala jsem za ni v lekarne 3850. zavedeni bylo v pohode, zadna prijemna zalezitost, ale zadna strasna bolest. na omdleni mi nebylo, sama jsem se privezla i odvezla. a sice jsem po porodu, ale cisarem, takze jsem dostala tabletku na zmekceni cipku a bylo to fakt uplne v pohode.
Já mám jaydess od včerejška, doporučila mi ho doktorka, že jsem po dvou císařech, toto tělísko je menší než mirena a líp se zavádí, menší množství hormonu, takže nehrozí tolik tloustnutí..jinak zatím spokojenost, zavádění jsem ani necítila - cca 2 min, podobné jako při běžném vyšetření…Platila jsem 5000,– přímo doktorce, je na 3 roky, tak uvidím..
Ahoj holky, můžu se zeptat, jestli nějaká změna po zavedení tělíska, jestli máte krvácení, špinění, nebo bolesti, prostě něco neobvyklého? jdu v pátek na zavedení, proto se ptám
Ahoj, ja 5.den krvacim, ale telisko tam sedi dobre, tak se to snad srovna:-)