Jaydess NT - zkušenost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
349
12.4.17 14:18

@DanI7 Ahoj :) Moc mě mrzí, že máš s tělískem problémy. Já ho mám už 3. rok (v červnu jdu na vyndání). Každé tělo asi fakt jiné. Já jsem u závádění tedy taky omdlela (nicméně mám nízký tlak a doktorka mi řekla, ať se obleču a já omdlela při přehnutí). Bolest břicha mi trvala asi týden, to samé špinění.
Po zavedení jsem dost přibrala (asi 5 kg), ale dala jsem to dolů. Udělaly mi to hormony. Přešla jsem z HA ihned na tělísko.
Celkově jsem se půl roku dávala dohromady hormonálně. Nevím, jestli to bylo tím přechodem z HA nebo jenom reakce na tělísko. Bylo to hrozné - pláč, přecitlivělost, nervozita, atd.
S pletí mám taky problémy, které jsem nikdy neměla. Bojuji s ní už od zavedení - mastná, akné. Omezila jsem jogurty, kávu, sladké a zlepšilo se to. Nicméně stačí během 3 dnů víckrát porušit a je to zpátky.
Jak už jsem psala, tak já jdu v červnu na vyndání. S tělískem jsem byla v podstatě spokojená (nemůžu HA). Další teď určitě nechci - bojím se další hormonální bouře a navíc plánujeme rodinu. Jestli si ho dám potom, tak nevím nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.4.17 14:07

Jak jsem slíbila tak píšu..

Byla jsem na kontrole u gynekoložky, říkala jsem jí o všech svým problémech co po zavedení tělíska mám, řekla mi at ještě vydržím, že to trvá, někomu si sedne za dva měsíce u někoho to ale může trvat i půl roku.. Řekla mi taky že za celou dobu vyndavala předčasně jen jedno tělísko, že to mám ještě zkusit, no dala mi prášky - Cyclo 3 fort, nevím zda s tím máte někdo zkušenost.., mělo by to pomoci proti tomu krvácení nebo špinění, což zatím vážně ustalo..
ALE, chci se zeptat, máte někdo zkušenosti s tím že by se Vám po nasazení tolik zhoršila plet a pak se to zase dalo do pořádku?, přesvědčovala mě že se to zase spraví, ale nevim :( A to jediné mě trápí ze všeho nejvíc, ty pupínky a ta mastná plet, to jsem nikdy neměla a je to děsné :(
Proto prosím o Vaše zkušenosti jestli někdo má nebo měl stejný problém jako já a jestli se mu plet srovnala..
Moc děkuji za Vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
29.4.17 06:59

@DanI7 To je zvláštní, z toho tělíska se do oběhu nic neuvolňuje, působí to jen lokálně na dělohu, narozdíl od prášků nemá vliv ani na cyklus. Takže neovlivňuje kromě děložní sliznice nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
29.4.17 07:06

@Monty1505 Ty tvoje obtíže jsou z vysazení HA. Ségra jí vysadila před 2 lety a stále není dobrá - otoky rukou, maštění pleti a hluboké podebrané boláky v obličeji, sice se to pomalu lepší, ale ještě to bude na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.4.17 18:31

Ano to jsem také slyšela, od kamarádky která pracuje jako sestra na gynekologii, že se nemusím bát přibírání nebo něčeho podobného..
Ale děje se mi to, a když jsem o tom říkala své doktorce tak mi řekla že je to možné že to samozřejmě může být z toho ale že by se to mělo dát do pořádku.., mluvila o třech měsících až půl roce.. Tak nevím :,( :nevim: Každopádně už jsem z toho zničená.

Za celý svůj život jsem nebrala žádnou HA, myslím že jen někde v 15cti snad půl roku, ted je to poprvé a je to tedy děsné.

Jen mě prostě zajímalo jestli má někdo stejný problém po zavedení a jestli se mi tyto problémy srovnali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.17 15:21

Zavedenie Jaydess nevyšlo

Neviem, či sa to niekomu uz stalo, ale dnes som bola objednaná na zavedenie telieska ( bývam v UK). Cítila som strašnú bolesť a Jaydess mi nemohli umiestniť, pretože mám úzky krčok maternice??? Máte s tým niekto skúsenosť??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.5.17 16:05

Tak o tom jsem ještě neslyšela, také jsem u toho zažila šílenou bolest, omdlela jsem, ale nakonec se to podařilo má doktorka říkala že je to zavádění horší pro ty co ještě nerodily, já jsem nerodila a bolelo to opravdu hodně, ale že by se to nepodařilo zavést jako vůbec s tím jsem se nesetkala. Nemůže to být třeba chyba na straně lékaře co Vám to zaváděl?

Tak se držte, věřím že to byl děsný zážitek.. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.17 16:25

Danl7 tiež som o tom ešte nepocula. Takže neviem či je to neskusenostou lekára alebo je naozaj chyba vo mne :( dostala som druhý termín na inej klinike a tam by mi mali urobiť nejaký zákrok aby to šlo. Snáď to dobre dopadne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.5.17 16:28
:roll:

Jéé tak to držim palce aby to všechno dopadlo v pořádku a povedlo se…
Já jsem nikdy nebrala žádnou HA a ani jiné, toto je poprvé, a musím říct problémy mám dodnes, až mi to vyndají tak už do toho znovu nikdy nepůjdu.
Snad budete mít větší štěstí, vše se podaří v pořádku zavést a budete s tím spokojená.

:mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
5.5.17 19:27
@ModraNeonka píše:
Neviem, či sa to niekomu uz stalo, ale dnes som bola objednaná na zavedenie telieska ( bývam v UK). Cítila som strašnú bolesť a Jaydess mi nemohli umiestniť, pretože mám úzky krčok maternice??? Máte s tým niekto skúsenosť??

Tak tohle přesně se stalo mojí kamarádce při zavádění tělíska…byla už po dvou porodech a říkala že něco tak strašného nezažila a že ji asi hodinu trápila, pak to doktorka vzdala, prostě jí to nezavedla. Důvod už si nepamatuju, ale taky v tom bylo něco, že byla uzká nebo tak…kámoška pak řekla, že do tělíska už nikdy nejde a opravdu nešla. Je to blbý, ale některý tělo to asi nepříjme…myslím, že to nesouvisí s chybou doktorky.
Já jsem po dvou porodech a zavedení tělíska byla pro mě uplná pohodička…
To zhoršení pleti opravdu netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.5.17 20:36

Zdravím všechny a pridávám svoji zkušenost. Po porodu jsem se nechtěla vracet ke klasické HA a chtěla jsem nějakou šetrnější antikoncepci. Moje lékařka mi doporučila tělísko Jaydess. Tělísko mi zavedla cca 3 měsíce po porodu, protože vše bylo v pořádku. Zavedení nic moc, ale byla to jen chvilka, takže se to dalo vydržet. Bohužel následovalo 6 měsíců špinění (hlavně druhý den po pohlavním styku), šílené pleti (to jsem nezažila ani v pubertě), na kterou nepomáhalo absolutně nic, neustále mě pobolívalo v podbřišku a navíc jsem přibrala 5 kg :( Tělísko jsem si nechala před pár dny vyndat, tak uvidíme. Paní doktorka mi říkala, že tělísko každému nesedne a pokud se pleť zhoršila po zavedení tělíska, už to tak bude stále. Samozřejmě pleť je pro mě ten méně důležitý důvod, ale vzhledem k ostatnímu nebylo moc co řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.5.17 20:40

Ješte doplním, že na začátku mi lékařka zkoušela nasadit nějaký hormon, který měl zabránit špinění, ale zabralo to pouze krátkodobě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
21.6.17 10:11

Zdravím vsechny, dnes jsem byla u doktorky, protoze mam o telisko zajem. Rikala, ze az dostanu menzes, mam zavolat. Jenze pak jsem si uvedomila, ze to dostanu 5.7., coz jsou ty dva svatky, pak je jen patek.. dalsi pondeli to uz urcite mit nebudu :( navic jedu na konci cervence na dovolenou, tak nechci menstruaci oddalovat tabletkami o tyden, at tam pak nemam nejaky. problemy. Mam to nechat tak, nebo radsi vysadit prasky drive?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
21.6.17 17:25

@Zuuuzaaa122
Zdravím :) Dala bych si tělísko až po dovolené. Většina žen totiž tak 2 týdny - měsíc špiní (já 10 dní), než si to tělísko sedne. Navíc první 3 měsíce je prý největší šance chytit nějaký zánět, tak ať pak nemáte zbytečné komplikace a zkaženou dovolenou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
22.6.17 09:12

Přesně…souhlasím s Monty. Já po zavedení špinila 2-3měs.
Zrovna zítra jdu na vytažení tělíska po 3letech. Domluvila jsem se s dr. at mi napíše antikoncepci, protože nechci zrovna nasadit další tělísko, abych celé prázdniny špinila nebo krvácela. Na léto je to neštastné, nechat si to zavést..
Zuzzzzza a co brát ještě přes léto normálně antiko na kterou jsi zvyklá a tělísko nechat zavést na podzim?
Já navíc zjistila, že existuje nějaké další NOVÉ tělísko na 3roky za 2500Kč. Ptám se dr. co to je a proč mi to nenabízí, prý je to na stejné bázi jako jaydess, ale vyrábí to Madaři a jaydess tuším Američani (nevím přesně). Asi byznys…musím pohledat informace, jaydess jsem si nechala nasadit v době, kdy taky nebyly žádné recenze a zkušenosti.
Neslyšeli jste holky o tom někdo? Bohužel na název toho tělíska si nemůžu vzpomenout. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí