Jaydess NT - zkušenost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1597
22.12.14 22:52

@Tessienka ja vlakna nenahmatam vubec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.12.14 22:54

@baleine tak snad to bude v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
6.1.15 21:20

Ahoj. Já mám od listopadu Jaydess a řeším teď takový problém - zhruba po měsíci přišla menstruace a už trvá tři týdny… Přemýšlím, jestli je to normální nebo to začít řešit a jít na gyndu…? Máme tříměsíční miminko, takže nebyl moc prostor to řešit, ale ty tři týdny už mi přijdou fakt moc a bojím se, abych něco nezanedbala…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
11.1.15 13:57

jaydess - PMS

Ahoj, mam gynefix telisko, ale je to des, nevite jak je to s prechodem na jaydess, jestli kdyz mam telisko 3 roky, kestli pri vymene budou nez ucinky noveho teliska a bude si muset zase tzv „sednout“? A zmizi s pomoci jaydess i premenstruacni syndrom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
11.1.15 14:26

@Bibík13 ;) Myslím, že to bude odznova - nové tělísko, takže zase než si tělo zvykne… A prý po tom, co si to sedne, tak může menstruace trvat jen chvíli a být mnohem slabší nebo úplně vymizet. Můj gynekolog říkal, že si ho pacientky hodně chválí a že problémy přecházející menstruaci se u nich taky hodně zmírnily. Takže já bych tomu věřila. Kdyžtak mrkni na http://www.femisalva.cz/…ima/jaydess/ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
2.2.15 08:51

Moje zkušenost

Zdravím všechny pisatelky,
Také se s vámi podělím o zkušenost..
Mám tělísko zavedené tři týdny. Je mi 22, nerodička, předtím jsem brala 5 let HA Qlaira, pak jsem si dala rok pauzu a teď mám Jaydess.
Než jsem se k ní přiklonila pročetla jsem nespočet diskuzí ohledně zkušeností jiných. Byly špatné, ale našly se i pozitivní. Tak jsem se rozhodla do toho jít. S tím, že já snad nebudu patřit do té menšiny špatných. Prostě, že přijmu to riziko a pujdu do toho ;)
Na zavedení jsem šla pátý den menstruace. Bylo to nepříjemné, bolestivé, ale rychle. Ono taky komu by se líbilo dloubání do čípku :D Potom mě asi tak tři dny pobolívalo v podbřišku a malinko jsem špinkla. Další dva týdny už to ale byla pohodička a jenom jsem si to užívala :twisted:
Jenže po třech týdnech přišel zlom! Dostala jsem šílené křeče do podbřišku. Prášky nezabíraly a myslela jsem, že z bolesti omdlím. Bylo to zrovna o víkendu a tak mě nenapadlo nic lepšího než pročítat diskuze a ještě víc se stresovat. Protože tam se akorát tak dozvíte, že máte minimálně mimoděložní těhotenství a že vám vezmou vaječník. Bolest a strach mi nedaly a tak mě přiltel odvezl na pohotovost. Tam mi změřili tlak a ze všeho toho stresu jsem měla 153/97 :roll: :lol:
Doktorka mě prohlídla a všechno v naprostém pořádku! Takže ty šílený bolesti byly z toho, že nebožátko tělísínko prostě sedá a tělo si musí zvyknout :D
Tak teď čekám jak to se mnou dopadne.. Křeče už ustaly, bolesti jsou menší a nebo si vezmu prášek a čekám na MS. Tak uvidíme… Ale holky, to tělísko je teda za mě hodně vykoupený pohodlí :D a to nejsem źádná cíťa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.15 13:41

Ahoj,
Jak tak čtu vaše zkušenosti tak jsem asi anomálie :roll:
Tělísko mám od listopadu. Při zavedení jsem omdlévala, když mi po zavedení změřili tlak tak nevěřili svým očím – jsem padavka odjakživa. Nicméně jsem si chvilku poležela a pak mně přítel naložil a odvezl domů.
A od té doby jen čekám kdy se dostaví ta pohoda, kterou jsem si od tělíska slibovala. Do první menstruace jsem měla mírné bolesti nepřetržitě, menstruace trvala deset dní – bolestivější, silnější, delší než obvykle ( před zavedením jsem HA nebrala ).
Pak byl týden klid, ale radovala jsem se předčasně. Mírné bolesti střídaly silnější. Vždy jsem si našla omluvu – mám to zavedené jen chvilku, neudělala mi dobře cesta letadlem, stres a lítání kolem vánoc, balení a fyzická zátěž na horách apod. Jenže na těch horách jsem najednou fyzicky absolutně odpadla. Bolest břicha, menstruace o týden dříve, bolest a pálení při močení, nemohla jsem si ani sednout a pořád jsem jen spala. Jednoduchý závěr byl zánět močových cest. Na urologii jsem dostala injekci antibiotik a předpis. Začala jsem do sebe cpát antibiotika, ale nezdálo se, že by zabírala. Koupila jsem si v lékárně k tomu gynopevaryl, protože jsem měla pořád pocit, že mně bolí, jak jsem našla v encyklopedii , vnější pohlavní orgány. Trochu se mi ulevilo, ale jen na pár dní. Překvapení bylo, že z urologického vyšetření je zřejmé, že tam nic špatně nebylo. Běžela jsem na gyndu dostala Macmiror a pak něco na obnovu prostředí. Stihla jsem vyšetření před další menstruací, která pro změnu přišla o pár dní později. Na radu doktorky jsem se zahájením léčby čekala až odmenstruuji – takže třináct dní! Teď mám po zavedení druhé globule a zatím žádná změna :,( , snad to brzy přijde.
Vlákna jsem si nechala hodně zkrátit, abych mohla používat tampony ( vložky fakt nesnáším ), ale představa pokusu o zavedení mně děsí!
Takže od zavedení tělíska mně bolet břicho v podstatě nepřestalo – pouze se to zhoršilo, o sexu si můžu nechat tak akorát zdát a menstruace je horší než kdy jindy.
Tak cpu globule a čekám co se bude dít. Mám je ještě na dvacet dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.2.15 21:57

Ahoj, tak já brala HA od svých 15let až do teď - bude mi 21 a měnila jsem je za tu dobu třikrát - přestaly se prodávat, nesedly apod. a pokaždé jsem trochu přibrala. Uvažovala jsem o změně, ale bála jsem se. Jenže teď jsem díky zkouškovému prošvihla kontrolu na gyndu - čeká se na termín zhruba 2 měsíce, a nemám další balení a sestřička mi ho odmítala bez kontroly už minule dát. Takže řeším, že teď na chvíli vysadím a budu pozorovat změny a pak až budu mít termín k doktoru, tak se přesně na tohle tělísko zeptám. Četla jsem ale hodně diskuzí a mám trochu strach z postoje mého doktora. Nejdřív se mi totiž zamlouval gynefix, ale spousta doktorů s ním nechtělamít nic společného kvůli častému vypuzení a otěhotnění. Takže se bojím, že ten můj odmítne i Jaydess. Stalo se to některé z vás? Že ho nechtěl doktor dát? Bojím se že půjdu za 2 měsíce na kontrolu a konzultaci, kde to odmítne a já nebudu mít jinou alternativu než znovu HA a vysazení bude zbytečné :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.15 08:51

@Tea6 @Tea6 je to nesmysl, ten gynefix opravdu nechtějí moc dávat, právě kvůli častemu mimoděložnímu těhu a hlavně je to spíše pro ženy co už rodily. Jaydess by ti měl dát v pohodě a pokud ti řekne ne, no tak si zavolej někde u vás do nemocnice na gyndu a objednej si nandání tělíska tam u některého z nemocničních lékařů. mají z toho peníze, takže ti nebudou nic vymlouvat. a pokud nechceš být v nejsbližších 3 letech těhu, myslím, že je to mnohem lepší jak brát další roky HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.3.15 13:10

Hezký den, dnes jsem byla na zavedení jaydess, trvalo to vážně asi 5 minut, nerodila jsem, a přesto se to dá vydržet 8) Platila jsem 4 000 kč v lékárně. Mám zatím jen menší bolest v podbříšku, ale to je prý normální, tak uvidim jak se to bude vyvíjet dál, zatím jsem se vším spokojená. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1562
9.4.15 09:56

@Ipuu mohu se zeptat, jak si spokojená? a jestli máš nějaké vedlejší účinky? Já bych měla jít na zavedení, ale mám obavy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.4.15 18:45

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 18:55

Ahoj všem, v úterý jsem byla na zavedení, trošku jsem tam paní doktorce zezelenala, ale byla skvělá- uklidnovala mě, menses nakonec skončila jako obvykle. Paní doktorka mi říkala všechny informace, ale trošku se mi pomotaly.. holky nevíte od kdy je možný sex a jít třeba do bazénu? díky..

• Citovat
  • Upravit
10248
20.4.15 19:15

Mam odedneska
Zavadeni uplne v pohode a to jsem se po cteni na netu docela bala, kdyz jsem rodila CS.
Uvidime dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.4.15 19:35

@beruska.sus Zatím si nemužu na nic stěžovat, žádné vedlejší účinky, jen trošku špinění, ale to doufám, že přejde :)jinak partner při sexu nic necítí a to jsem nebyla ani na zkrácení :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí