Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Já mám od listopadu Jaydess a řeším teď takový problém - zhruba po měsíci přišla menstruace a už trvá tři týdny… Přemýšlím, jestli je to normální nebo to začít řešit a jít na gyndu…? Máme tříměsíční miminko, takže nebyl moc prostor to řešit, ale ty tři týdny už mi přijdou fakt moc a bojím se, abych něco nezanedbala…? ![]()
Ahoj, mam gynefix telisko, ale je to des, nevite jak je to s prechodem na jaydess, jestli kdyz mam telisko 3 roky, kestli pri vymene budou nez ucinky noveho teliska a bude si muset zase tzv „sednout“? A zmizi s pomoci jaydess i premenstruacni syndrom?
@Bibík13
Myslím, že to bude odznova - nové tělísko, takže zase než si tělo zvykne… A prý po tom, co si to sedne, tak může menstruace trvat jen chvíli a být mnohem slabší nebo úplně vymizet. Můj gynekolog říkal, že si ho pacientky hodně chválí a že problémy přecházející menstruaci se u nich taky hodně zmírnily. Takže já bych tomu věřila. Kdyžtak mrkni na http://www.femisalva.cz/…ima/jaydess/ ![]()
Zdravím všechny pisatelky,
Také se s vámi podělím o zkušenost..
Mám tělísko zavedené tři týdny. Je mi 22, nerodička, předtím jsem brala 5 let HA Qlaira, pak jsem si dala rok pauzu a teď mám Jaydess.
Než jsem se k ní přiklonila pročetla jsem nespočet diskuzí ohledně zkušeností jiných. Byly špatné, ale našly se i pozitivní. Tak jsem se rozhodla do toho jít. S tím, že já snad nebudu patřit do té menšiny špatných. Prostě, že přijmu to riziko a pujdu do toho ![]()
Na zavedení jsem šla pátý den menstruace. Bylo to nepříjemné, bolestivé, ale rychle. Ono taky komu by se líbilo dloubání do čípku
Potom mě asi tak tři dny pobolívalo v podbřišku a malinko jsem špinkla. Další dva týdny už to ale byla pohodička a jenom jsem si to užívala ![]()
Jenže po třech týdnech přišel zlom! Dostala jsem šílené křeče do podbřišku. Prášky nezabíraly a myslela jsem, že z bolesti omdlím. Bylo to zrovna o víkendu a tak mě nenapadlo nic lepšího než pročítat diskuze a ještě víc se stresovat. Protože tam se akorát tak dozvíte, že máte minimálně mimoděložní těhotenství a že vám vezmou vaječník. Bolest a strach mi nedaly a tak mě přiltel odvezl na pohotovost. Tam mi změřili tlak a ze všeho toho stresu jsem měla 153/97
![]()
Doktorka mě prohlídla a všechno v naprostém pořádku! Takže ty šílený bolesti byly z toho, že nebožátko tělísínko prostě sedá a tělo si musí zvyknout ![]()
Tak teď čekám jak to se mnou dopadne.. Křeče už ustaly, bolesti jsou menší a nebo si vezmu prášek a čekám na MS. Tak uvidíme… Ale holky, to tělísko je teda za mě hodně vykoupený pohodlí
a to nejsem źádná cíťa..
Ahoj,
Jak tak čtu vaše zkušenosti tak jsem asi anomálie
Tělísko mám od listopadu. Při zavedení jsem omdlévala, když mi po zavedení změřili tlak tak nevěřili svým očím – jsem padavka odjakživa. Nicméně jsem si chvilku poležela a pak mně přítel naložil a odvezl domů.
A od té doby jen čekám kdy se dostaví ta pohoda, kterou jsem si od tělíska slibovala. Do první menstruace jsem měla mírné bolesti nepřetržitě, menstruace trvala deset dní – bolestivější, silnější, delší než obvykle ( před zavedením jsem HA nebrala ).
Pak byl týden klid, ale radovala jsem se předčasně. Mírné bolesti střídaly silnější. Vždy jsem si našla omluvu – mám to zavedené jen chvilku, neudělala mi dobře cesta letadlem, stres a lítání kolem vánoc, balení a fyzická zátěž na horách apod. Jenže na těch horách jsem najednou fyzicky absolutně odpadla. Bolest břicha, menstruace o týden dříve, bolest a pálení při močení, nemohla jsem si ani sednout a pořád jsem jen spala. Jednoduchý závěr byl zánět močových cest. Na urologii jsem dostala injekci antibiotik a předpis. Začala jsem do sebe cpát antibiotika, ale nezdálo se, že by zabírala. Koupila jsem si v lékárně k tomu gynopevaryl, protože jsem měla pořád pocit, že mně bolí, jak jsem našla v encyklopedii , vnější pohlavní orgány. Trochu se mi ulevilo, ale jen na pár dní. Překvapení bylo, že z urologického vyšetření je zřejmé, že tam nic špatně nebylo. Běžela jsem na gyndu dostala Macmiror a pak něco na obnovu prostředí. Stihla jsem vyšetření před další menstruací, která pro změnu přišla o pár dní později. Na radu doktorky jsem se zahájením léčby čekala až odmenstruuji – takže třináct dní! Teď mám po zavedení druhé globule a zatím žádná změna
, snad to brzy přijde.
Vlákna jsem si nechala hodně zkrátit, abych mohla používat tampony ( vložky fakt nesnáším ), ale představa pokusu o zavedení mně děsí!
Takže od zavedení tělíska mně bolet břicho v podstatě nepřestalo – pouze se to zhoršilo, o sexu si můžu nechat tak akorát zdát a menstruace je horší než kdy jindy.
Tak cpu globule a čekám co se bude dít. Mám je ještě na dvacet dní.
Ahoj, tak já brala HA od svých 15let až do teď - bude mi 21 a měnila jsem je za tu dobu třikrát - přestaly se prodávat, nesedly apod. a pokaždé jsem trochu přibrala. Uvažovala jsem o změně, ale bála jsem se. Jenže teď jsem díky zkouškovému prošvihla kontrolu na gyndu - čeká se na termín zhruba 2 měsíce, a nemám další balení a sestřička mi ho odmítala bez kontroly už minule dát. Takže řeším, že teď na chvíli vysadím a budu pozorovat změny a pak až budu mít termín k doktoru, tak se přesně na tohle tělísko zeptám. Četla jsem ale hodně diskuzí a mám trochu strach z postoje mého doktora. Nejdřív se mi totiž zamlouval gynefix, ale spousta doktorů s ním nechtělamít nic společného kvůli častému vypuzení a otěhotnění. Takže se bojím, že ten můj odmítne i Jaydess. Stalo se to některé z vás? Že ho nechtěl doktor dát? Bojím se že půjdu za 2 měsíce na kontrolu a konzultaci, kde to odmítne a já nebudu mít jinou alternativu než znovu HA a vysazení bude zbytečné :/
@Tea6 @Tea6 je to nesmysl, ten gynefix opravdu nechtějí moc dávat, právě kvůli častemu mimoděložnímu těhu a hlavně je to spíše pro ženy co už rodily. Jaydess by ti měl dát v pohodě a pokud ti řekne ne, no tak si zavolej někde u vás do nemocnice na gyndu a objednej si nandání tělíska tam u některého z nemocničních lékařů. mají z toho peníze, takže ti nebudou nic vymlouvat. a pokud nechceš být v nejsbližších 3 letech těhu, myslím, že je to mnohem lepší jak brát další roky HA.
Hezký den, dnes jsem byla na zavedení jaydess, trvalo to vážně asi 5 minut, nerodila jsem, a přesto se to dá vydržet
Platila jsem 4 000 kč v lékárně. Mám zatím jen menší bolest v podbříšku, ale to je prý normální, tak uvidim jak se to bude vyvíjet dál, zatím jsem se vším spokojená. ![]()
@Ipuu mohu se zeptat, jak si spokojená? a jestli máš nějaké vedlejší účinky? Já bych měla jít na zavedení, ale mám obavy ![]()
Ahoj všem, v úterý jsem byla na zavedení, trošku jsem tam paní doktorce zezelenala, ale byla skvělá- uklidnovala mě, menses nakonec skončila jako obvykle. Paní doktorka mi říkala všechny informace, ale trošku se mi pomotaly.. holky nevíte od kdy je možný sex a jít třeba do bazénu? díky..
Mam odedneska
Zavadeni uplne v pohode a to jsem se po cteni na netu docela bala, kdyz jsem rodila CS.
Uvidime dal
@beruska.sus Zatím si nemužu na nic stěžovat, žádné vedlejší účinky, jen trošku špinění, ale to doufám, že přejde
jinak partner při sexu nic necítí a to jsem nebyla ani na zkrácení
![]()