Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, Ahoj ![]()
Tak zase píšu, a musím říct že jsem prostě stále nespokojená. Dr mi řekla že všechny mé problémy po čase odezní, než si prý tělo zvykne. No neodeznělo nic, chtěla jsem ho hlavně kvůli tomu že mi tvrdila když budu mít tělísko tak po čase uplně zmizí menstruace. Já s tím měla vždy problémy, šílené bolesti před a při menstruaci, až mi bylo na omdlení. No a žádná změna, menstruaci mám pořád, bolesti uplně strašné, navíc i během měsíce mám kolikrát takové křeče že bych to nejraději vytáhla sama. Jsem rozhodnutá že při další návštěvě u dr si nechám tělísko vyndat, je to o ničem. Jen kupovat prášky na bolest a nic víc, poslední dobou je jím na kila :/
Navíc, možná je hloupé že to sem píšu ale po sexu mám vždy šílené bolesti, vždy i druhý den potom. A to jsem nikdy v životě neměla. Už to v sobě nechci ani nápad.
Nevím zda to může být k tomu ale také mám neskutečný problém s padáním vlasů, tak málo vlasů jsem na hlavě nikdy neměla, už jsem z toho neštastná.
No nevím, možná sem nějaká vyjímka že mi to tolik nesedlo, ale opravdu už nechci žádné tělísko ani vidět ![]()
@DanI7 tyjo tohle mi nepříjde normální…já osobně bych se rozhodla v tomto případě stejně jako ty a šla to vytáhnout…možná jsi opravdu ta jedna " z tisíce" které tělísko nesedlo BOHUŽEL
![]()
Určitě je při tělísku menzes slabší, nebo žádná. Já měla jaydess tři roky, vytahovat se má při odeznívání menzes a já jsem vůbec nevěděla, kdy tam jít, protože jsem mívala menzes 1-2-3dny. Domluvila jsem se s dr. na 3tí den a když mě prohlídl, tak zavolal sestru, že to asi nedáme, že už vůbec nekrvácím a to místo je skoro uzavřené. Připravil mě že to bude zřejmě hodně bolet ale ufff- nakonec to vytáhl hned a já nic necítila. Sám byl v šoku, jak rychle a hladce to vytáhnul.
Ted beru 3tí plato antikoncepce a OKAMŽITĚ chci tělísko!!! Špiním týden, pak mám týden brutální bolestivou menstruaci a o zapomínání (vzít si pilulku)ani nemluvím. Takže u mě asi takto. Doberu plato a bud jdu do mireny nebo do jaydess, ještě přemýšlím.
DanI7 není hloupé mluvit o bolesti po sexu…opravdu to normální není (pokud neprovozujete nějaké sado-maso) jinak mě nenapadá PROČ by to mělo bolet.
Z mého pohledu ti radím - dej to pryč. Ale rozhodnutí je na tobě, já bych se tak dlouho trápit nechtěla a at si kdo chce co chce vykládá, ty sama víš, že to normální přece není.
![]()
Moc děkuji za tvou reakci ![]()
Mě tělísko zaváděli někde v Únoru nebo Březnu takže přesně jak jsi řekla myslím i já že by menstruace už dávno odezněla.
Já jsem nikdy žádnou HA nebrala, je mi 25 a od 14let mám velké problémy, už mám za sebou i několik operací takže jsem na bolení břicha opravdu zvyklá, nechtěného otěhotnění se bohužel bát nemusím, to u mě není možné, jediné co jsem chtěla bylo zbavit se té bolestivé menstruace, no ani tohle nepomohlo. Jsem nesvá jen co u sebe nemám balení brufenu, to prostě není normální, i doma přítel už mi za to nadává. Chtěla jsem už i variantu takovou že se prostě nechám vybrat nebo jak to lépe řict, ale doktor mi řekl že by jsem byla jakoby okamžitě v přechodu, protože by mi vzali to jedine co mi vlastně dává ty správné hormony, a musela by jsem být už napořád na práškach, což si prostě netroufám jít v pětadvaceti do přechodu. No nevim, už jsem z toho všeho vážně zoufalá. Nehledě na to že si už opravdu připadám jak idiot když pokaždé co jdu na kontrolu k stěžuji a bolesti.
No a žádné sado maso neprovozujeme
To mě pobavilo, ale prostě pak je to šílené, takhle řezavé bolesti jsem nikdy neměla, to si až člověk sedne na zadek protože je to vážně strašné. Ještě jsem přemýšlela nad odebráním dělohy, ale prostě pořádně nevím co bych měla dělat :/
Ještě jednou ale děkuji za tvou reakci.., opravdu…
Ještě prosím omluv mé překlepy, já jsem to potvrdila aniž by jsem to po sobě četla a ted koukám že tam překlepy jsou ![]()
@DanI7 překlepy neřeš ![]()
Tohle je ale strašný…co se stalo, že máš takové problémy?? Je mi to líto, nedokážu si to představit. Určitě nééééé brát dělohu nebo podobný věci, hlavně ne pokud máš 25let!! Ale dnes je medicína tak daleko, že tě přece nemůžou nechat tak, to mi hlava nebere
Možná ty řezavé bolesti a bolesti s tělískem souvisí s těmito problémy, když o tom píšeš, ale nevím o co se jedná. ![]()
Je to pro mě nepředstavitelné co prožíváš v tvém věku, dá se to nějak napravit, můžeš mít ještě někdy děti aspon přes umělé otěhotnění? Já si život bez svých dvou holek nedokážu představit, ale je mi 39let…
Ani nevim, zaclo to kdyz mi bylo 14, rodice me vezli do nemocnice ze mam asi slepak, no a zjistily cystu na levem vajecniku, 10cm na 7cm, a tim to vlastne zacalo.. Od te doby jsem tech cist mela uz nespocet, pokazde kdyz odstranuji cystu tak museji vzit i kousek vajecniku, levy uz je tak zniceny ze je uplne nefunkcni, ten uz ani pres ultrazvuj zadny doktor nenajde a kazdy se pta zda ho vubec mam. No takze nekolik laparoskopii s cystama. Mam narustky v deloze, to mi delali zase hysteroskopie. Pak mam endometriozu ale nejakou velkou uz me s tim operovali nekolikrat a naposledy jsem mela srusty az na strevech. Takze i kdyby me umele oplodnily tak v me deloze nikdy nic nevyroste, prirovnali to tak ze kdyz mas pytlik, srtcis do nej ruku a jakovy ho otocis tak toto se stane s delohou.. proste sliznice ktera ma byt v deloze tam neni ale je mimo, proto ty silene bolesti pri menzes, protoze boli vzdy ta sliznice..
No je to naprd. Nikdy mi nikdo nerekl proc, nikdy mi jeste nikdy nepomohl.. Jednou mi jeden primar rekl ze meli res
Ze meli resit ze neni neco v poradku uz tehdy kdyz jsem dostala prvni mesicky.. to jsem byla ve 4 tride.. nejakych osum let mi bylo.
Omlouvam se ze to pisu trhane ale pisu uz ted na telefonu tak mi to porad nejak preskakuje ![]()
No takze uz proste nechci nic z toho co mam ted tak jsem si rekla ze uz je mi jedno co bude at mi vezmou co je potreba, hlavne at mam klid..
@DanI7 to je ale strašné…
proč ti doktoři něco opravdu už nedělali dříve??? Možná se dalo něco udělat, jenomže vykašlali se na to…
![]()
Máš něco takového v rodině, může to být genetické..co tvoje mamka, ta s tebou otěhotněla přirozeně, nebo měla taky nějaké problémy? A dostat měsíčky ve 4.třídě to je taky celkem brzo
![]()
Vůbec nevím, co ti poradit, tady snad ani poradit nejde ![]()
Ahoj mám toto tělísko. cena byla 5000kč na 3 roky. za pul roku mi ho budou už vyndávat. Jsem sním moc spokojená i když jsem čekala že špinění bude mnohem méně. měla jsem velké potíže po antikoncepci s mikozama a po zavedení tělíska už na to netrpím.
Ahoj ![]()
Proc neco nedelali netusim, mozna neni co, mozna se na to vazne vybodli, ale jinak vsichni v me rodine jsou naprosto zdravi. No to mi stejne asi nevyresime. Ja jen doufam ze to bude zase malicko lepsi az mi to vynda ![]()
Měj se krasne a at se tobe i tvym holcickam ( snad si pamatuji spravne ze jsi psala dve holcicky) dari
![]()
A dekuji za podporu.
@DanI7 děkuju. Přeju ti moc, at se tvá situace zlepší co nejvíc to půjde.
Určitě pak ještě napiš, zajímá mě jestli bude lépe po vyndání tělíska.
Drž se a měj se krásně. At je hlavně lépe
![]()
Mam to telisko uz 3. Rokem, co si pamatuju, mela jsem z toho sileny strach, ale nakonec strach byl horsi nez samotne zavedeni, nekdy menstruace byla, a nekdy treba 6 mesicu nebyla
..proste tak různě, jsem spokojena, mela jsem ho jit tento mesic uz vytahnout, ale dokor mel zrovna volno, no tak dalsi měsíc, no ![]()
Musim jeste dodat, ze to byla moje prvni anikoncepce, a ze tyden od zavedeni jsem mela takove bolesti, ze jsem ho sla rozhodnuta vytahnout (krome bolesti byla i teplota)… Bolest jak pri porodu
, doktor me premluvil, a bolest do 3dnu zmizela a telosko se usadilo
No nakonec jsem spokojena, svuj smysl plni, tehotna nejsem
![]()
Pěkný den, mám přímo drastickou zkušenost s tělískem Jaydess. Již sedm týdnů se léčím po zánětu, který mi tělísko způsobilo a bohužel musím na další operaci a nejspíše se budu léčit ještě týdny. Jsem psycholožka a na mé práci jsem závislá. Nyní se bojím, že o práci příjdu:-(. Nechala jsem si na doporučení mého lékaře zavést Jaydess. Prostě jsem mu věřila. Zavedení bylo bolestivé, ale dalo se to přežít. Po třech měsících jsem dostala silné bolesti břicha na levé straně. Vydržela jsem dva dny, krvácela jsem. Z práce mne rovnou odvezli do nemocnice. Tělísko způsobilo zánět celé malé pánve!!! Beru již nyní čtvrtá antibiotika. Nepočítám ty nitrožilní v nemocnici. Tělísko mi vyndali, dali kapačky, mnoho léků, udělali abrazi dělohy, našli z tělíska srůsty. Bohužel bolesti mám dál a tak musím na další zákrok. Lékaři se domnívají, že se zánět přenesl do vejcovodů a vaječníku:-(. Musím na hysteroskopii dělohy a plus mi otevřou břicho, aby se podívali na vaječník. Nevylučují, že o něj příjdu. Jsem zoufalá. V pracovní neschopnosti budu asi celkem tři měsíce, tři operační zákroky, dvoje hospitalizace v nemocnici…vždy týden. Mnoho bolesti a utrpení. To nemluvím o mé práci. Mám dcerku a ta se dívá na mámu, jak je pořád na kapačkách a doma má bolesti a stále baští antibiotika. Čerstvě jsem se vdala. Ale svatba byla na propustku od lékaře, opravdu na hodinu na obřad. Svatební noc nula a manželské povinnosti také nula:-(. Nyní ruším u svatební cestu, jelikož po další operaci nebudu schopná letět pryč. Tělísko mne zlikvidovalo fyzicky a i psychicky. Lékaři mi jen prostě řekli, že se to stává:-( a že to není nic neobvyklého. Jsem jinak zdravá a velmi aktivní žena, jsem psycholožka, vyučuji na fakultě a píši profesionálně knihy jako spisovatelka. Tohle mne vyřadilo z provozu a není konec. Za deset dnů opět balím tašku a nemocnice:-(. Tělísko nedoporučuji a držím palce všem ženám, které ho mají, aby jim nic zlého neudělalo.
@Klára1535 Bože, to je hrozné. Je mi to moc líto. Tohle se přece stávat nemá!!! Bohužel nejsou slova utěchy, ale vždy se najde jeden z tisíce…kterému to určité nesedne a dalším 999 sedne. Bohužel Vy jste byla asi ta jedna z tisíce.
![]()
MOjí kamarádce ho ani nezavedli, hodinu ji trápili a od té doby taky o tělísku nechce ani slyšet, což se nedivím.
Já byla s Jaydess spokojená a chtěla jsem do něj jít znova. Nechci jíst dalších 20let hormonální antikoncepci a tělísko je pro mě jediná volba. Děti už naštestí mám a další neplánuji.
Držím vám pěsti, at se vše co nejdříve zahojí, jak psychicky tak fyzicky…držte se!!!
@čokoládka88
Ahoj tělísko mám 2 roky.. Zavedení jsem měla v narkoze, první týden mě bolelo břicho. Měsíčky sem měla pak ještě půl roku, a teď v posledních 4mesicich se dostavili zase.