Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kittysha Já mám Jaydess od začátku října 2015, tozn. asi 10měsíců. Zavedeno hned po konci šestinedělí, vůbec jsem to necítila. Asi 3M jsem špinila, z intenzity jako u ms to postupně odeznívalo. Pobolíval mě lehce podbřišek. Pak v pohodě, až cca 5M po zavedení mě celkem intenzivně 3 týdny bolelo břicho a sem tam jsem maličko zašpinila. Přičítám to tomu, že jsem v té době hodně snížila kojení a možná mi nabíhala ovulace. Jinak ms nemám, ale od té doby koncem měsí ce když jdu na malou, mám tak 3× denně 2 kapky krve na papíru, den až dva. Nepotřebuju ani vložku. Bolesti nemám, chuť na sex beze změny, váha i pleť beze změny. Takže tělísko mi sedlo.
Ahoj, bohužel mám zkušenosti s tímto tělískem a to negativní… zavedení bylo OK.
kontrola na UTZ po 2 měsících, jestli je tělísko dobře zavedené bylo v OK, takže já jsem byla štastná, že mám úžasnú antikoncepci s rizikem otěhotnění 2 promile…
Za 5 měsíců jsem navštívila gynekologa se zánětem… a odcházela jsem v 5.měsící těhotenství!!! potrat není možný!
nikomu nepřeji ten šok!
a to nemluvím o tom, jak jsem si 5 měsíců užívala, že konečně nekojím a nejsem těhotná… už jedno malé dítě mám.
takže čekám druhé dítě, rozdíl mezi nimi rok a půl, bez funkční babičky a pomoci
s nevyřešenou bytovou otázkou ![]()
a tělísko zůstává ve mně do porodu se všemi rizikami s tím spolenými
od lekára poučena jenom o tom, že se s tělískem nemenstruuje ![]()
v životě už nechci žádné tělísko ani vidět!
@Anonymní píše:
Ahoj, bohužel mám zkušenosti s tímto tělískem a to negativní… zavedení bylo OK.
kontrola na UTZ po 2 měsících, jestli je tělísko dobře zavedené bylo v OK, takže já jsem byla štastná, že mám úžasnú antikoncepci s rizikem otěhotnění 2 promile…
Za 5 měsíců jsem navštívila gynekologa se zánětem… a odcházela jsem v 5.měsící těhotenství!!! potrat není možný!
nikomu nepřeji ten šok!
a to nemluvím o tom, jak jsem si 5 měsíců užívala, že konečně nekojím a nejsem těhotná… už jedno malé dítě mám.
takže čekám druhé dítě, rozdíl mezi nimi rok a půl, bez funkční babičky a pomocis nevyřešenou bytovou otázkou
a tělísko zůstává ve mně do porodu se všemi rizikami s tím spolenými
od lekára poučena jenom o tom, že se s tělískem nemenstruuje
v životě už nechci žádné tělísko ani vidět!
Chápu ten šok, ale věř, že to zvládneš. Màm děti taky necelých 18M od sebe, ne úplně plànovaně, nemáme hlídací babičky ani jinou pomoc, byt jsme sehnali, máme hypotéku, vyjdeme tak tak. Ale jde to. O potratu bych stejně neuvažovala, i když jsem to zjistila včas. Neříkám, že se netěšíme, až si s manželem budeme moct zajít třeba do kina nebo na véču. Teď to není možné, jeden z nás musí být vždycky s dětmi. V okolí mají všichni hlídací prarodiče, nám kluky nepohlídají na chvíli ani u nich na návštěvě, jsme na to sami komplet.
Ja mam zkusenost veskrze pozitivni. Mam ho vice jak 2 roky. Ted se tu koukam, zda najdu zkusenost s vyndavanim.
@balestra Tak vidina vyjmutí tělíska mě lehce děsí. Nicméně je to asi individuální, netrápila bych se hroznýma historkama, které se vyrojí ![]()
@balestra Taky mě zkušenosti s vyndaváním tělíska zajímají. Tělísko mám už přes 2 roky, v podstatě bez jakýchkoliv problémů - takže hodnotím pozitivně. V květnu by mi ho měli vyndat, tak jsem na případné zkušenosti zvědavá. ![]()
Ahoj ženy mám jaydess dva roky a pořád neustále krvácím. Každý měsíc to jiný někdy krvácím týden nekdy i třeba 3 týdny
nebo 3dny krvácím 4 dny nic a je to pořád dokola. Doktor mi říká že je to normální asi dvakrát mi na to napsal orgametril po tim se to trošku zlepší. Přemýšlím o tim ze si tělísko nechám vyndat dřív. Hlavně se mi snížila chuť na sex. Takže ja s jaydess nejsem spokojená.
ještě by jsme chtěli jedno mimčo (máme dva kluky) takže bych zatim žadnou antikoncepci nedávala, ale chtěla bych do budoucna zkusit mirenu.
Zdravím, mám toto tělísko od října, takže nějaké 4 měsíce.
Co se zavádění týče měla jsem strach, ale bylo to hrozně rychlé, podle mě záleží na doktorovi/ doktorce. Ta moje to uměla, dělala to už několikrát, proto bylo zavedení hrozně rychlé. Bolest byla poměrně velká ale trvala odhadem 5 vteřin takže prudké píchnutí a bylo po všem. Špatně mi nebylo jen mě pak dost bolelo břicho, celý den jsem proležela a druhý den jsem to ještě cítila, postupně to přešlo úplně.
Menstruaci mám, je slabší ale trvá déle většinou tak 9 dní, ale spíše špiním. Doktorka mi řekla, že než si tělísko „sedne“ může to trvá a může se stát, že čase nebudu mít menstruaci vůbec. Tak uvidím ![]()
Jinak platila jsem myslím 4200kč a pouze za tělísko, za zavedení nic nechtěla ![]()
Ahoj, mela jsem toto telisko 10 mesicu a z toho jsem 9 mesicu spinila. Menstruace byla silna a bolestiva a strasne mi padaly vlasy. Gynekolog mi rikal, ze nekomu to seda az rok, ale na to uz jsem nemela nervy cekat. Za me nikdy vice…
Holky, kdy se to tělísko musí vyndat? Mám ho od července, letos to budou 3roky a měla bych jít na vyjmutí..takže asi do července bych to měla stihnout?..chtěla bych si dát zase další. Co vy po vyndání o čem uvažujete?
@ajaho18 Jaydess je na 3 roky, takže bych ho vyndala 3 roky po zavedení…
Já ho màm zatím rok a půl. Po vyjmutí do něho jdu znovu, chci mít klid od obav z neplánovaného těhotenství.
Dobrý den, za prvé jsem se chtěla podělit o svou zkušenost, Jaydess mam cca 3 měsíce, zavádění - nic horšího jsem nikdy nezažila, omdlela jsem bolestí, bylo to šílené, platila jsem 4000 což jsem koukala že platíme všichni nějak podobně, dodnes mám bolesti břicha, není den aby jsem si nevzala prášek na bolest, mám problémy už od 14ti let a několik operací vaječníků a dělohy za sebou takže mě jen tak nějaké bolení břicha vážně nerozhodí ale tohle jsou opravdu velké bolesti, dál dodnes krvácím, není to špinění, je to krvácení, je to děsné, gynekoložka mi řekla at to zkusím vydržet že je jí líto mi to vyndavat.
ALE.., tedka velká prosba na všechny, mám ted velké problémy s pupínkama, nikdy se mi nedělali nikdy jsem je neměla, tohle mě trápí nejvic
.. Pečlivě si obličej čistím prostě vše stejné jako doposud ale tedka vypadám hrozně, mám pupínky po celym obličejí a děsně se mi i plet mastí
Máte někdo stejnou zkušenost? Přežiju všechno ale tohle mě teda vážně štve nejvíc, vypadám prostě příšerně..
Doufám že budou nějaké reakce a nějaké vaše zkušenosti. Předem Vám děkuji ![]()
@DanI7 každé tělo reaguje jinak, já teda osobně jsem nepocítila změnu ani na pleti, ani na ničem jiném…myslím si, ale že není v pořádku krvácet a mít takové bolesti po 3měsících…co vím, tak jsem tak nějak 3měsíce špinila, ale bolesti žádné a krvácení také ne. Můj názor je ten, že ti asi tělísko vyloženě nesedlo a jak dlouho vydržíš to už je na tobě
Jasněže 4000 vyhodit by štvalo každého, bohužel trápit se takto dlouho bych asi nevydržela. Moje kamarádka šla taky na zavedení mireny, trápila ji tam hodinu a tělísko jí prostě nenasadila, trápila ji tam bolestí, říkala že to bylo horší jak porod a že už nikdy více do tělíska nejde. Peníze už jí taky nikdo nevrátil.
Tohle je prostě hrozný risk, ale pokud vše sedne bez problému, tak člověk o jiné variantě přemýšlet nemusí. Já sama se ted rozhoduju, jestli vyměnit tělísko, protože to zase budu celé prázdniny zřejmě „špinit“, nebo jestli si dát na 3měs. prášky a potom si ho nechat na podzim zavést. Je fakt, že poslední měsíc mám nějaké divné problémy. Pořád jsem nafouklá, břicho mě tlačí, chodím pořád čurat…Nevím, jestli už mi to tělísko nedělá nějakou paseku, nebo to souvisí s něčím jiným. Těhotná teda určitě nejsem a radši jsem se objednala na urologii a k ženskému chci také zavolat at mi to zkontroluje.
Popravdě řečeno, pokud by mi nesedlo tělísko jak tobě, tak ani nevím, pro co bych se rozhodla. Prášky vyjdou hodně draho, injece ani náplasti mě nalákají a kondom už vůbec…
![]()
Tak dej vědět, jak to dopadlo…rozhodně bych se další měsíc nechtěla trápit s bolestí břicha a špatná plet s tím klidně může taky souviset…
Ahoj, moc děkuji za Tvou reakci ![]()
20.tého jdu na kontrolu takže určitě napíšu jak jsem dopadla a co mi doktorka řekla..
Každopádně opravdu uvažuji nad vyndáním. Ty problémy s tím spojené jsou vážně na nic ![]()
20.tého máš zachvilku, přeju ti, at ty problémy ustoupí, i když nevím
možná pokud by aspon to břicho přestalo bolet, tak stejně pochybuju, že plet se upraví..pokud se tedy opravdu zhoršila tím tělískem. Jenomže čím jiným?? Je to hrozná škoda, bohužel nikdo z nás neví, jak tělo zareaguje a v tělísku jaydess jsou také hormony, tak jako v každé antikoncepci a může ti to rozhodit uplně cokoliv…někdo přibírá, někomu se zhorší plet… Já jsem se tenkrát hrozně rozmýšlela nad mirenou, ale pak jsem si říkala co když nesedne a vyhodím 5900Kč??
Drž se a určite to ješte prokonzultuj s gynekoložkou.