Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Tak jsem volala dr. druhý den mi udělala krevní testy, kterými vyloučila těhotenství. Krvácení stále nemám a dle slov dr. za to může zavedení tělíska před cyklem. Tělísko krvácení zablokovalo a cyklus bych tedy měla dostat až příští měsíc.
Já tak nějak nevím co si o Jaydess myslet. Měla jsem tělísko 2× po sobě. Druhé vytažení bylo dřív. 2 roky každé mi sedělo perfektně. Neměla jsem menstruaci vůbec žádnou. Dr mi řekla, že to může být. Po těch dvou letech jsem měla problémy a po čase i mírně bolesti. Bylo to prý tím, že v tělísku se postupně snižuje hladina hormonů a celkově se ta hladina mění. Tělo na to může reagovat blbě. Takže celkem jsem měla obě dvě necelých 5 let. Teď jsem několik měsíců po vytažení a cyklus se mi v podstatě nevrátil. Menstruace je dvou max tři denní. Osobně si myslím, že nemám ovulaci. Chci tomu dát půl roku a pak to řešit na gyndě… Znovu bych do tělíska ani jiné HA nešla…
Takže je možné, že menstruaci nebudeš mít vůbec… Otázka je, jestli to je pozitivní věc do budoucna.
Psala jsem tu před lety, že jsem měla po zavedení problémy a bylo mi na pohotovosti řečeno, že si to musí sednout. No po půl roce stupňujícího se špinění (třeba 3 týdny v kuse) a bolestivých křečích jsem šla ke své dr a ta už jenom konstatovala, že je tělísko napůl vypuzené a že se musí vyndat. Moje tělo ho nepřijalo ![]()
Zdravím jaydess jsem měla 3 roky. Ze začátku jsem špinila.. pořád to trvalo, až tak po půl roku mi byly předepsány tablety cyclo3 nevím teď přesně, ale nějak tak se to jmenovalo. To mi zabralo špinění zmizelo, ale akné se mi začlo dělat teda pořádně. V pubertě jsem žádné neměla tak mě to dost štvalo, hlavně na zádech a ten třetí rok se mi udělalo všude po obličeji hl. tváře a brada. To už jsem se naštvala a místo února jsem šla na vyjmutí už v září. Taky mi za tu dobu dost padaly vlasy sice nic strašného, ale ten poslední rok se mi zdálo, že to je horší. Po vyjmutí jsem myslela že budu plešatá.. tahala jsem prameny než se mi to srovnalo.. a vyndávání bez jakéhokoli umrtvení nebo čehokoli.. to byl taky celkem zážitek
takže +neotěhotněla jsem +slabší menstruace +nosila jsem kalíšek a nic se nedělo
Po odstranění jsem šla do nehorm. tělíska Ballerine do hormonů už nejdu ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím jaydess jsem měla 3 roky. Ze začátku jsem špinila.. pořád to trvalo, až tak po půl roku mi byly předepsány tablety cyclo3 nevím teď přesně, ale nějak tak se to jmenovalo. To mi zabralo špinění zmizelo, ale akné se mi začlo dělat teda pořádně. V pubertě jsem žádné neměla tak mě to dost štvalo, hlavně na zádech a ten třetí rok se mi udělalo všude po obličeji hl. tváře a brada. To už jsem se naštvala a místo února jsem šla na vyjmutí už v září. Taky mi za tu dobu dost padaly vlasy sice nic strašného, ale ten poslední rok se mi zdálo, že to je horší. Po vyjmutí jsem myslela že budu plešatá.. tahala jsem prameny než se mi to srovnalo.. a vyndávání bez jakéhokoli umrtvení nebo čehokoli.. to byl taky celkem zážitektakže +neotěhotněla jsem +slabší menstruace +nosila jsem kalíšek a nic se nedělo
- akné (řeším ho do teď a ne a ne zmizet)
- padání vlasů
Po odstranění jsem šla do nehorm. tělíska Ballerine do hormonů už nejdu
Je třeba čistit ledviny a játra, tam je ten sajrajt uskladněný.
Nelíbí se mi, jak tady většina holek píše své negativní zkušenosti, protože je určitě spousta holek jako já, které můžou Jaydess jedině DOPORUČIT. Měla jsem Jaydess dvakrát za sebou, tzn. 6 let a byla jsem naprosto spokojená.Prášky mi nevyhovovaly, rozhodilo mi to hormony i imnuitu (v srpnu jsem měla tří týdenní chřipku, přitom já jsem naprosto zdravý člověk, který trpí maximálně rýmou jednou za rok!).
Gynda mi doporučila tohle tělísko, sice už teď stojí kolem 4000,– Kč, ale v přepočtu to vyjde podobně jako lepší prášky a člověk má klid, nemusí nic řešit.
Jen první den zavedení je méně příjemný, podivný pocit v podbřišku, až skoro závrať z toho divného pocitu, ale po vyspání je vše ok. Jen jsem musela požádat p. doktorku, ať mi ještě trochu zkrátí „šňůrku“, můj přítel ji cítil a trochu ho píchala, když byl hlouběji
U druhého zavedení mi ji zkrátila natolik, že jsem si ji ani nebyla schopná nahmatat. I přesto po třech letech vytáhla tělísko bez problému.
VÝHODY: menší bolesti při menstruaci, minimální krvácení, někdy jen lehké špiněné (výjimečně jsem použila tampon mini, např. na bazén pro jistotu), hormony působící pouze v děloze, neovlivňují celé tělo, nemáš tendence k tloustnutí, neovlivňuje imunitu ani nic jiného… Před tělískem jsem mívala sem tam nějaký ten gyne problém s výtokem, od zavedení tělíska jsem nikdy nic takového neměla. A nejlepší na tom je, že je téměř stoprocentní, při sexu jsme si nikdy nedávali pozor, užijete si to oba jak nejvíc to jde a beze strachu ![]()
NEVÝHODY: některým holkám to nemusí vyhovovat, někoho to tlačí při sexu, popravdě zezačátku po prvním zavedení jsem to taky trochu pociťovala, ale pak se to nějak uhnízdilo a zvykla jsem si; nějaký ten hormon tam je, ale není nijak invazivní impakt na zbytek těla, takže pro mne ok
Po vyjmutí druhého tělíska jsem si nenechala zavést další, chtěli jsme s přítelem miminko. Otěhotněla jsem přesně za 6 měsíců od vyjmutí a myslím si, že to trvalo spíše kvůli tomu, že můj muž je starší a zároveň náš životní styl nebyl stoprocentně upraven k početí (oba jsme si sem tam vypili a já navíc kouřila denně). Po třech měsících očisty s Macou, Shatavari, Ashwagandou, omezení kouření a měsíci abstinence s alkoholem se to hned podařilo.
Ale holky, řeknu Vám, že po 6ti letech s menstruací á la tělísko Jaydess (tj. jako bys ani nemenstruovala
) je ten návrat k realitě fakt hrozný. Doslova jsem už prosila muže, ať mě oplodní!
Menstruace mi trvala někdy i 7 dní, silné krvácení, bolesti v podbřišku a PMS taky děsná, hlavně psychicky. No hrůza. Jako by mi to ta menstruace chtěla vynahradit, za to, že jsem ji tolik let měla tak slabou.
Doufám, že po porodu si pak budu moci Jaydess nechat zavést znovu a už jen tak nenechám vytáhnout, jedině vyměnit za nové
![]()
Ahoj, v lednu jsem si nechává zavést tělísko s hormony. Dnes je 8.6 a furt špiním a někdy mám i bolesti. Někdy mám ms i 10-14 dní. Doktorka mi řekla že sedí hezky že by ho nevyndavovala. Je něco na špinení co pomáhá? Nebo je tu někdo kdo má s tím zkušenosti? Fakt už nevím co mám dělat a přijde mi že doktorka je taková že ji otravuju. Na dvou návštěvách u ní mi vždy na konci řekla “tak za rok” 😟
Nejsem po porodu a hormony jsem nikdy neměla
Ja mam tohle telisko po treti, nyni ale po porodu a taky jej mam ted ctvrty mesic a jeste nedavno jsem dost casto spinila. U tech prvnich zavedeni to krvaceni netrvalo dele nez mesic, ale ted po porodu to trvalo skoro tri mesice a ted mam posledni mesic SKORO klid, sem tam jeste zaspinim a menstruace se taky natahuje treba na deset dni, ale uz neni tak silna.
Nasla jsem si na netu pribalovou informaci a tam pisou, ze krvaceni po dobu prvnich tri mesicu je caste, pak by se to melo snizovat. Pokud rikas od ledna, tak je to uz celkem dlouho, ale jeste bych pockala, za ty nasledujici roky s mini kramy to stoji
![]()
Zdravím rada bych “oživila” diskuzi.. v prosinci 2021 zavedené telisko, celkem to šlo vše vypadalo ok, po půl roce ale padání vlasu, akné, několikrát za měsíc na práškách od bolesti / kyčle, podbrisek/ krvácení několikrát v měsíci, u praktika nic, krev ok, na kožním skrz vlasy taky nic, no po přečtení na stranách jaydess nežádoucích účinku 1z10 mi sedelo snad vše, takže šlo telisko dnes ven.. největší obavu mám o ty vlasy, za dva měsíce svatba a me prosvita lebka vepredu
ma někdo taky takovou zkušenost? Kdy se tak dalo tělo “do pohody” a hlavně, nezhorsil se stav po vytahnuti? Děkuji za jakoukoli zkušenost..
Ahoj, asi už to není úplně aktuální, ale četla jsem tvoji recenzi na Jaydess. Já jsem tělísko měla zavedené 3 roky - od 2018 - 2021. A v životě už bych si ho nenechala dát zpátky.
Zavádění mě fakt bolelo, dr. mi řekl, ať si před tím vezmu algifen, neupozornil mě, že je možný nechat lokálně umrtvit, hlavně ať je to rychle hotový. Po zavedení jsem byla 2 měsíce na ibalginech, v životě jsem jich nesnědla víc než tehdy. Hrozný křeče, únava. Když jsem to říkala doktorovi, poslal mě domů s tím, že si to „musí sednout.“ Tehdy jsem mu věřila. Bolesti pak přešly do období menstruace a ovulace, kdy jsem byla zase na 6 ibalginech denně. Celkově se mi zhoršil psychickej stav, měla jsem úzkosti, deprese a dost jsem přibrala. Přibírání nepokládám za vinu tělísku, ale mělo na tom svůj podíl. Bohužel mi to nešlo zhubnout a až když mi ho dr. vytáhnul, tak ta kila tělo konečně začalo pouštět a zhubla jsem 30 kg. A to jsem do tý doby fakt mohla dělat všechno možný a nic. Vlasy mi nikdy nepadaly, ale je fakt, že mi od té doby rostou fakt pomaličku. Doteď se z toho dávám dohromady. Za mě už bych do žádné takové antikoncepce nikdy nešla.
@Bezejmenná M píše: Více
Ahoj, ráda bych doplnila opět do této diskuse pokračování mého života s Jaydess - ve zkratce, měla jsem ho 19ti, vždy na 3 roky, ve 25ti letech těhotná po 10ti měsíčním úsilí, několik měsíců po porodu jsem si jej dal opět na 3 roky, pak šlo ven a do 4 měsíců opět těhotná (dle plánu). Za mě naprosto skvělá antikoncepce, co se týče plodnosti, když vysadíte. Po druhém porodu ji chci znovu a pokud nebuduou problémy, tak doufám, že už se do přechodu nerozhodnu pro třetí dítě.
![]()