MTHFR mutace a hormony

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
310
16.2.14 21:14

http://www.trombofilie.estranky.cz/…o-mthfr.html
neco jsem nasla..treba pomuze…i kdyz lepsi to necist :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.2.14 21:14

@maminka 28 @Lerista
Děkuju holky :kytka: S tím tátou teda pěkný 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
16.2.14 21:16

@Lerista tak to me pobavilo „muj tata je mutovany homozygot“ :D Pro neznale problematiky docela fantazijni predstava, promin, jen odlehcuju tema ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
16.2.14 21:16

Nemas zac :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.2.14 21:20
@maminka 28 píše:
http://www.trombofilie.estranky.cz/…o-mthfr.html
neco jsem nasla..treba pomuze…i kdyz lepsi to necist :)

Ten konec je pěknej 8o Mě doktor řekl, že tu listovku brát nemusím, že je to zbytečný a o B6 ani B12 se nezmínil už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
16.2.14 21:29

@radkka koukam, ze kazdy doktor mluvi jinak…oni totiz poradne nevedi, co to pro pacienta obnasi..a jaka to ma rizika…cetla sis u clanku i komentare??? Ja jo..a nadsena z nich nejsem…jelikoz se pripravuju na IVF..radeji si zajdu na hematologii..pisou tam, ze zalezi na vysi homocyteinu…coz se samozrejme muze menit…a listovka ten homocytein snizuje..tudiz riziko krvacivosti atd. Je mnohem mensi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.2.14 21:34

@maminka 28 Nečetla, nevšimla jsem si jí, kouknu se. Je to strašné, já jsem četla i jinde, jak na to doktoři kašlou a lidé pak mají celoživotní následky. Hnus! Jak píšeš, doktoři pořádně neví, co to znamená a nechávají to být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
16.2.14 21:40

Ahoj, mám MTHFR a zároveň Leidena -tedy mnohem rizikovější, než MTHFR. Docházím na specializované pracoviště - trombocentrum, kde pracují skuteční odborníci na slovo vzatí. K MTHFR mi řekli, že to vůbec nebudou řešit, že to je tak zanedbatelné riziko, že nemá cenu tomu věnovat pozornost. :nevim: Antikoncepce taky není zcela vyloučená, existují dávky s nízkým množstvím hormonů. Já ant. nikdy nebrala a brát neplánuji, tak jsem se o to nikdy moc nezajímala podrobněji.
Z laického hlediska si myslím, že když sestra vezme jednou postinor, že se nic nestane. Co já sežrala za hromady hormonů, když se mi nedařilo otěhotnět a ustála jsem to bez úhony. Vždyť on člověk může dostat trombózu nebo embolii a ani nemusí mít žádnou mutaci, že.
Pro klid v duši bych asi zkusila zavolat na nějaké trombotické pracoviště, hematologii apod., aby mi poradili. Pokud je tedy na to ještě čas. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.2.14 21:45

@jarka2011 Děkuju, poradím jí to a uvidíme. Říkala, že si to nechá projít hlavou a případně si ho vezme zítra, takže aspon zkusit někam zavolat asi ještě stihne, snad jí uklidní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
16.2.14 22:51

@radkka
Já po antikoncepci měla 3 trombozy(na Warfarinu) a menší plicní embolii. Mám mutaci genu v heterozygotu MTHFR 1298 a ještě jednu. Obě těhotenství na clexanu. Rozhodně bych nebrala žádnou antikoncepci pokud mám mutaci. Ani postinor. Jen můj názor. Já bych se teda dost bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
17.2.14 08:18

@EvaBB No jo, profesionální deformace :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
17.2.14 08:57

@radkka já mám leidena, postinor jsem jednou měla, nijak mi to neublížilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí