Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky potřebovala bych poradit s antikoncepci sunya.od porodu jsem 2 mesice a tento měsíc jsem nasadila antikoncepci Sunya jenže už je to 9 den co špinim a ne to přejit. Nevim jestli zajit k dr a nechat si napsat něco jiného nebo jestli to bejva normalni než si tělo zvykne. nemate někdo podobné zkušenosti? děkuji
Neporadím ale doufám že nám někdo poradí
beru první měsíc antiko Cerazette a jak ms začla tak už 14 dní špiním ach jo ale prej to je normální tělo si musí zvyknout
mi bylo řečeno ![]()
Taky doufam že někdo poradi, je to šileny ale právě v lekarně mi taky řekli že si tělo musí zvyknout.Ja právě nikdy před tim problémy neměla žadne špiněni nic až ted. a před tim jsem brala jinou antikoncepci jenže se prej přestala vyrábět tak mi dal novou :-/
@Ada92 Já z ní taky občas špinila i po letech braní. Ne, ale pravidelně každý měsíc, ale stávalo se. U toho trochu bolesti v břiše jako na ms.
Jojo tak tohle přesně mam tak to s ni ještě zkusim nějaky cyklus vydržet a pak uvidim
moc děkuju za odpověd
Já jí začala brát měsíc po porodu a zatím naprosto v pohodě…možná bych raději zavolala nebo zašla na gyndu…
No, ono si taky tělo může zvykat několik měsíců… Já si takhle „zvykala“ na dvě různé antikoncepce, u první jsme špinila na začátku, po prvním cyklu to přešlo, po pár měsících znovu, ve finále jsem už fest krvácela i měsíc v kuse. Dokonalá antikoncepce, fakt. Druhá se tvářila ze začátku v pohodě, po pár měsících stejný scénář. Už si ale nepamatuji názvy, šlo o nějaké nízkohormonální typy. Do třetice jsem vyfasovala klasickou třífázovou (postupně se zvyšuje dávka hormonů) a byl klid.
Neříkám, že si tělo nezvykne, asi je to individuální, ale pokud by to trvalo déle než jeden cyklus, řešila bych to.
Držím pěsti!
@Ada92
Ja som cez Sunyu otehotnela.. ![]()
Ale k veci-spinit mozes kludne az do dalsieho cyklu, po dalsie MS by uz spinenie nemalo byt..ked tak si zavolaj k doktorovi..
Brala jsem Sunyu 3 roky a nikdy se mi tohle nestalo. Asi bych ještě počkala jeden cyklus a pak bych šla. Jo a mimochodem prý je ta antiko až od 30, do mě to cpal doktor v 15 a ještě teď na tom nejsem zdravotně OK ![]()
Děkuju holky moc asi raději zajdu nakonec k dr at mi napiše něco jiného
jinak mě je 21 let
tak to ani nevim že je až od 30 :-/
@Ada92 Nevím jestli to je pravda, řekl mi to můj nový gyndař když jsem k němu přešla… úplně se zhrozil, ale bylo toho víc, co mi ten starý poku*vil.
Já jsem u úplně prvních prášků (Diane) špinila celý první měsíc
Po týdenní pauze a stálého krvácení jsem znovu nasadila prášky a konečně to přešlo. Teď dobírám první platíčko Sunyi a zatím bez problému, žádné špinění, bolest, krvácení… Já bych to tvé špinění přisuzovala tomu, že si tělo zvyká. Je to také popsané v příbal. letáku, zatím bych antinu neměnila, jiné hormonální složení = nové navykání těla. Zkus pár měsíců počkat a uvidíš, jak ti bude sedět ![]()
@Deninina Kde jsi k tomu přišla, že se má brát až od 30let? Mě je teprve 21, tak doufám, že mi to žádnou paseku nenadělá ![]()
@Petule030 hned ve druhé příspěvku vysvětluji. Řekl mi to nový gyndař, když jsem k němu přešla. Říkal něco o tom, že to odvapňuje kosti a ještě něco, už si to nepamatuji, potom mi psal Katii, je stejná jako Sunya ale prý vhodnější či co. Potom jsem měla dalších asi 5 značek a nakonec to neberu vůbec a už nikdy do sebe ty sračky cpát nebudu ![]()
@Deninina píše:
@Petule030 hned ve druhé příspěvku vysvětluji. Řekl mi to nový gyndař, když jsem k němu přešla. Říkal něco o tom, že to odvapňuje kosti a ještě něco, už si to nepamatuji, potom mi psal Katii, je stejná jako Sunya ale prý vhodnější či co. Potom jsem měla dalších asi 5 značek a nakonec to neberu vůbec a už nikdy do sebe ty sračky cpát nebudu
To jsme na tom podobně. I když mi doktor tvrdil, že po prascích to není, přibrala jsem asi tunu a se změnou prášků se to nezměnilo. Už neberu nic, začala jsem kvůli omdlivani atd. při Ms, naštěstí se to zatím nevrátilo a to neberu už víc než rok ![]()
@Helenka89 Přibrala jsem 20 kilo a prášky neberu 2 roky, dolů to nejde, po porodu mi navíc zůstaly 2 kila, takže fakt děs ![]()