Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
,prosim vás od čtvrtka beru antibiotika, dneska jsem mela nechraněný styk s přítelem a tak me napadlo jeslti by ty antibiotika nemohli ovlivnit učinnost HA? hlavne jsem si ve středu jeden prášek HA vubec nevzala.
a navic mam tak dva až tři dny do ovu. Máme už tříleteho chlapečka takže by mi to vubec nevadilo kdyby se to náhodou vyvedlo
nemáte stim nekdo zkušenosti? dekuji za odpovědi ![]()
Jo, mohly prášky ovlivnit, i to vynechání. chlap o tom ví, že mimino chceš, a souhlasí s tím?
Jj ví to. planujem to už pul roku, ale furt nam chybí odvaha to zkusit na ostro
takhle by to bylo vyřešený ![]()
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že antibiotika účinnost antikoncepce výrazně snižují. Z tohoto důvodu mám v 19letech dceru ![]()
Přečti si příbalové letáky
.
Při braní HA neovuluješ. Při vynechání prášků to možné je, ale určitě to nesouvisí s termíny ovulace, když jsi HA nebrala.
Hele to znamená že si brala ještě zbytek platička už když si jako by tehotnela co?
![]()
Všechno to máš napsaný v příbalovým letáku! Nebo mi chceš říct, že bereš denno denně tabletky a nepřečetla sis informace v letáku? Proč ho tam asi dávají?
Tak to je jasný že to mám přečtený, ale me zajímalo jestli to u některe z vás opravdu selhalo! ![]()
Vysvětli mi prosím tě, jak podle tebe funguje HA, když máš teda tu ovulaci ![]()
@terulinaa U mě nikdy. Ale riziko tam samozřejmě je. Jinak mimochodem, při braní HA nemáš ovulaci!!! Záleží, kdy sis prášek zapoměla vzít, ve kterém týdnu, to je v příbaláku.
@terulinaa brala jsem antibiotika 2× po sobě během 2 měsíců, zároveň jsem pořád brala poctivě HA, při druhých antibiotikách jsem otěhotněla a zjistila jsem to za 5 týdnů.