Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mohu se zeptat? Vite neco o stazeni teto antikonc. z trhu? Dnes mi volala kamaradka..ze uz ji. nesehnala..to ji rekly v lekarne..jeste pred tremi mesici jsem ji vyzvedavala.
Ano, SÚKL silně omezuje dostupnost, stejně jako u Minervy, Vreyi a Diane 35.
Diane a Minerva se stahují úplně, co bude s Chloe a Vreyou těžko říct, dle mě zmizí taky úplně.
Opravdu? A jakto? Je to z duvodu vyssi davky estrogenu? Lze ji nahradit antikonc.se stejnym slozenim.?Dekuji
Ani mi to doktor nerekl:(Ja jsem s ni max. spokojena…spise tedy kvuli velik. prsou:)a ted ji tedy nebudou prodavat skoda:(
Je to z důvodu velkého počtu trombóz, které se u uživatelek těchto antikoncepcí začaly vyskytovat. Budou dostupné maximálně pro léčbu akné. HA se stejným složením proto už neseženeš… Se stejnou dávkou estrogenu ale ano, jen bude odlišná druhá složka.
Také mám doma poslední balení. Jsem zvědavá, co mi napíše jako náhradu. Vzhledem k tomu že mi vyskákaly křečáky a do toho kouřím (i když s tím hodlám do půl roku seknout) mám docela strach a na změnu se těším. Jen vůbec nevím co si nechat napsat, pokud se mě zeptá. Jako že se asi zeptá. Chloe beru 6 let, před nasazením HA jsem neměla žádné problémy…ani s akné, vlasy a podobě…
Holky já brala Chloe 7 let a byla jsem naprosto spokojená, bolesti při menstruaci minimální, cyklus byl pravidelný, prostě v pohodě. Pak jsem někde četla, že by se antiko měla po určité době vyměnit. Šla jsem za doktorkou, potvrdila mi to a vzhledem k tomu, že mi je 23 už dnes tak mi napsala něco asi dle k věku a tak. Jsem přímo nespokojená :-/ cyklus nepravidelný, někdy mám týden spoždění, někdy to dostanu o týden dříve, přitom mě doprovází velké bolesti a mám šílené návaly, jsem podrážděná a cítím, že mi není hej :-/ takže jsem objednaná k doktorce zkusit něco jiného teda, ale bojím se, že už nenajdu tu správnou antiko, která by mi tak vyhovovala :-/
Antikoncepcí je na trhu taková spousta! Určitě nějakou najdete ![]()
Tak holky projela jsem cely net. a takiva antikonc.se stejnym slozenim opravdu nebude:(ted nevim co mi napise…zkusim ho umluvit na vreyu..je stejna ikdyz se stahuje take ale v lekarnach porad je…jinou:( proste nechci
A kourim take:)a rikam od ledna ze prestanu:)ale nejde mi to ale pry nebudou vyrabet slimky mentolky a ty ja kourim…:))))jine nesnesu…proste vsechno c
o si oblibite skonci
S tou Vreyou si nepomůžeš… jednou si ji možná koupíš ale za 3 měsíce už zase nebude a změně se nevyhneš
@LOLITA11 A můžu se zeptat proč chceš HA s obdobným složením? Mě to kouření vadí čím dál víc, a čím dál víc se o sebe bojím
Ale do dvou let chceme miminko, takže mám tu největší motivaci přestat kouřit ![]()
Tak to bych taky prestala..ja skoncila pri otehotneni a po peti letech si zapalila:(ted se sice bojim ake ta antikonc.mi jedina z tech co jsem mela zvedla prsa o velikost:)jinak tam mam nic:(
Mě jí už doktor před 3 měsíci také nenapsal, prý je už zakázaná
Místo toho mi napsal Lindynette 20, teď uvažuji o nehormonálním tělísku, ale stále nevím jak se mám rozhodnout ![]()