Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mamnky dcera 7m ma zadni rymu a obcas zakasle a chrci. Dr mi doporucila mucosolvan.. Ale v lekarne se lekarnice strasne divila, pry pro tak male dite urcite ne radeji prospan nebo hedelix? Ci byste daly.. Dekuji mic
My už celé roky používáme Prospan, vyhodnotila jsem ho jako nejpřírodnější s nejméně přídatnými látkami.
Podle našich doktorů i zkušeností s mými dětmi je ta alternativa na nic. Jestli chceš, aby to fungovalo, dej mucosolvan. Nebo pak nic. Děti také trpí na tyhle zadní rýmy, které nutí ke kašli a nedávám nic.Jen na spaní, když je to moc. Ale to teda tlumivé léky, ne na odkašlávání. Ještě tak věřím na Kalobu, zkus na to mrknout…
Tak prospan a hedelix jsou brectanove sirupy, mucosolvan uz klasicky lek. Ja u deti vetsinou zacinam temi sirupy, ovsem u nas vetsinou nezaberou, ten mucosolvan pak uz jo. Davala jaem ho loni urcite i pulrocni, kdyz nebylo zbyti, upravila jaem jen davkovani.
Byt tebou zlusim tri dn ty sirupy a pak pripadne najedu na mucosolvan
Jinak nove jsme zkusili stodal a prijde mi, ze zabira lip nez mucosolvan.
@Levandule121 píše:
Podle našich doktorů i zkušeností s mými dětmi je ta alternativa na nic. Jestli chceš, aby to fungovalo, dej mucosolvan. Nebo pak nic. Děti také trpí na tyhle zadní rýmy, které nutí ke kašli a nedávám nic.Jen na spaní, když je to moc. Ale to teda tlumivé léky, ne na odkašlávání. Ještě tak věřím na Kalobu, zkus na to mrknout…
To prave davam starsi, ale pro tak mele dite muzu taky??
Tak malému bych nedávala.. pokud nekašle hodně.. My měli hodně s klukem problémy s kašlem a doktorka ho dávala až pozděj.. protože pak nutí hodně odkašlávat.. Nevím, jak to napsat, ale i známá ho nedává, že pak dítě kašle víc..
Jinak bych jela podle doktorky, ale u nás taky doktorka pokud neni dítě zahleěné- na odkašlávání- huhňaví kašel, tak dává jenom ty Sirupy..
My davame stodal a kdyz se to zmeni na drazdivy dame stoptusin a kdyz to zabere jedeme zase stodal. A spokojenost, u obou do tydne po kasli. I me stodal zabral. ![]()
@neellaa píše:
To prave davam starsi, ale pro tak mele dite muzu taky??
Upřímně - i co nám říkali doktoři na přednáškách, ty pro spaní atd. jsou jen placebo - uklidní to matky, že něco dělají a vyhodí se za to jen peníze. Já bych tak malému kápla jen před kojením nebo kdyby jó nespal - nasivin. To hodně omezí to kaslani, protože do toho krku nic nepoteče. Držím palce, ať je mrně brzy fit. ![]()
Já jsem taky někdy okolo 9 měsíce dávala Mucosolvan a nic se nestalo ( myslím špatného )
![]()
Z Mucosolvanu oba kluci blili, zvlášť ten starší, hrůza…vůbec to nesnesli, už to strašně dlouho nekupuju.
Vyzkoušený máme taky ten Prospan - je výborný, nebo Hedelix…dobrý je i STOPKAŠEL (vyrábí i variantu Stopbacil)
Ahoj, tak nám více než Prospan zabíral domácí cibulový sirup (nakrájíš cibuli, přidáš trochu cukru nebo medu a tu šťávu dáváš po lžičkách). Opravdu si ho nemůžu vynachválit. ![]()
Ahoj ozivuji diskusi, dcera má rýmu a je dost zahlenena, včera jsem ji dala kapičky kaloby, můžu jí dát i sirup prospan na uvolnění hlenu? Nebo acc?