Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Prosím Vás, co děláte přes den s měsíčním miminkem, když nespí? Skřítek občas jen tak kouká, mám pocit, že není nějak plačtivé miminko (ale samozřejmě nemám srovnání). A to je právě to. Je mi líto, nechat ho jen tak ležet v postýlce, ale hrazdička mu ještě nic neříká. Pořád mu něco vyprávím, ale jinak nevím co se s takovým mrňouskem dělá.
Prvorozenýho mi taky „bylo blbý“ necht jen tak ležet a koukat, že to přece nejde takhle, aby pár minut ležel sám…no u druhýho a třetího už jsem to zdaleka tak neřešila, a věnovala se jim, jen když se ozvali ![]()
a měsíční miminko ti „jenom tak“ dokáže ležet, když je vzhůru??
Tak to zírám - první syn, když byl vzhůru, tak řval, byla jsem úplně hotová, protože mi každý tvrdil, jak „miminka sladce spinkají“ apod.
…moje teda ani omylem…modlila jsem se, aby měl „už 6 týdnů“ - opět žádná změna, pak jsem se opravdu modlila za každý uplynutý týden, že „snad to už bude lepší“ - bylo to lepší až cca od 2 měsíců a 14 dnů a víc, když už trochu viděl…
Jestli je spokojený, tak ho klidně „jen tak nech“ v postýlce. Mě taky to taky bylo blbý a dneska mám 4 letou pijavici která se mnou chodí i na záchod ![]()
No, moje se ve 4 týdnech jenom chovalo, kojilo, nechávalo odříhnout, přebalovalo, oblékalo, spalo, koupalo a chodilo se s kočárkem (kde taky spalo)
@terien píše:
Jestli je spokojený, tak ho klidně „jen tak nech“ v postýlce. Mě taky to taky bylo blbý a dneska mám 4 letou pijavici která se mnou chodí i na záchod
To dělají všechny ![]()
Jestli vydrží sám se koukat, tak ho nech. A užívej si, ono ho to přejde a pak se už čas pro sebe mít nebudeš. ![]()
Nech ho ať se baví sám. Představ si, že si jen ležící, nemáš možnost utéct ani mluvit a někdo tě ani minutku nenechá v klidu a furt před tebou šaškuje a vymýšlí ti aktivity. Mě by švihlo.
@slavuska1 píše:
Prvorozenýho mi taky „bylo blbý“ necht jen tak ležet a koukat, že to přece nejde takhle, aby pár minut ležel sám…no u druhýho a třetího už jsem to zdaleka tak neřešila, a věnovala se jim, jen když se ozvali
U první jsem udělala úplně stejnou blbost. Bojím se, že následkem toho se ještě několik další let neuměla naprosto zabavit sama.
Takže @Agnes82 radím, věnovat se sobě a s vnucováním aktivit být opatrná.
@ivašot. píše:
U první jsem udělala úplně stejnou blbost. Bojím se, že následkem toho se ještě několik další let neuměla naprosto zabavit sama.
Takže @Agnes82 radím, věnovat se sobě a s vnucováním aktivit být opatrná.
tyjo tak u našeho to „následky“ nezanechalo, dokud nebyl mobilní, tak chtěl teda chovat hodně, ale ja se naučil lézt, tak už se v pohodě zabavil sám ![]()
@Agnes82 Nic. Užívej si, že neřve a nic nepotřebuje. Ono se to může rychle změnit.
Nebo ho měj u sebe, když něco děláš a třeba mu u toho zpívej. Plus ho můžeš dávat na bříško.
S takovýma prckošema toho moc nevymyslíš.
@Agnes82 nic, buď ráda za chvílu klidu, později budeš s láskou vzpomínat ![]()