Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Servus ženský,
tak jsem zas zde, můj nejmladší brácha má třetí dítě a brzy se narodí. Můj bratr je katolík a chce, aby se syn jmenoval Inocenc a celé rodině se to nelíbí. Prvního syna chtěl Nepomuka, ale švagřice mu to naštěstí zatrhla, a tak se dítě jmenuje Jan Nepomuk
. Druhý se měl zas jmenovat Eustach, po patronu lovu (pokud se nepletu…), ale brácha nakonec snížil na Cyrila (původně to teda chtěl psát Cyrill
)…
Myslíte si, že budoucí jméno Inocenc je tak strašné?
Ženský pište!
@JohanaRottova píše:
Servus ženský,tak jsem zas zde, můj nejmladší brácha má třetí dítě a brzy se narodí. Můj bratr je katolík a chce, aby se syn jmenoval Inocenc a celé rodině se to nelíbí. Prvního syna chtěl Nepomuka, ale švagřice mu to naštěstí zatrhla, a tak se dítě jmenuje Jan Nepomuk
. Druhý se měl zas jmenovat Eustach, po patronu lovu (pokud se nepletu…), ale brácha nakonec snížil na Cyrila (původně to teda chtěl psát Cyrill
)…
Ženský pište!
hlavně je to věc bráchy a jeho ženy, mně se to jméno nelíbí, ale mně je po tom prdlajs
Opravdu existují (budou existovat) 3 bratři Nepomuk, Cyril a Inocenc? ![]()
No… Hádej jestli je to strašný.. je ![]()
Katolíci jsou trochu poťapaný, ale když si to daj lidi do souvislosti, tak to zas tak divný nebude. Ale když maj Cyrila, tak by to spíš chtělo Metudka
. Ještě zkus bráchu zpracovat…
@JohanaRottova píše:
Servus ženský,tak jsem zas zde, můj nejmladší brácha má třetí dítě a brzy se narodí. Můj bratr je katolík a chce, aby se syn jmenoval Inocenc a celé rodině se to nelíbí. Prvního syna chtěl Nepomuka, ale švagřice mu to naštěstí zatrhla, a tak se dítě jmenuje Jan Nepomuk
)…
Ženský pište!
Zdar, má teda třetí dítě anebo se brzy narodí? Jinak znam jednoho, co chtel syna pojmenovat Žibřid. A co myslis, ta jeho mu to taky zatrhla.
Dokud se nedozvěděl, že to má být kluk, tak chtěl Inocencii nebo Petronillu nebo co…
@JohanaRottova píše:
ale brácha nakonec snížil na Cyrila
náhodou, Cyril se mi líbí
už od dětství, milovala jsem Mládkovo „Cyril jedl celer, který si sám vyryl. Mně dal taky kousek, takový je Cyril.“ ![]()
@Stará známá píše:
Zdar, má teda třetí dítě anebo se brzy narodí? Jinak znam jednoho, co chtel syna pojmenovat Žibřid. A co myslis, ta jeho mu to taky zatrhla.
Ledaže by mu to zatrhl farník, ale ten tomu asi taky tleská
![]()
Mě by zajímalo, jak ho chtějí oslovovat, půlka lidí si na tom jménu zlomí jazyk. To radši třeba Ignáce (tam se aspoň na juniora najde verze Igy). Snažila bych se apelovat na ty možné - spíše nemožné - varianty a to, že jeden kluk bude klasicky Jan a druhý Inocenc. Pokud někdy bude řešit jméno (že se mu nebude líbit, což docela s velkou pravděpodobností nebude, protože já bych se v dnešní době fakt nechtěla jmenovat třeba Bohuslava nebo Květoslava, stejně tak Inocence nebo co já vím Gvendolín
), tak jim moc nepoděkuje. I ten Cyril je takový atypický, ale pořád cajk oproti Inocentovi.
Tak budem držet palce švagrové, ať ho zase zpracuje a vzejde z toho něco normálního
Takových fajn jmen - i biblických - a on vymyslí tohle, ach jo
.
@JohanaRottova píše:
)…
Ženský pište!
Myslím, že bratr je chudák, že mu mluvíte do výběru jména ![]()
@Stará známá píše:
Kam se na Žibřida hrabe Inocenc.
![]()
Cyrila jsem taky docela chtěla
nebo Adolfa
no Inocenc je hrozný ![]()
Ale tak dneska se děti jmenuji všelijak. Já mám kolem sebe také divná jména a už mi ani divná nepřijdou. Psát je sem nebudu, myslím, že jsou asi jediní sourozenci s těmito jmény v republice ![]()
@whitemirror píše:
Cyrila jsem taky docela chtělanebo Adolfa
no Inocenc je hrozný
Jako fakt Adolfa?
Viděla jsi ten francouzský film „Jméno“?