Můj den je chaos

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
205
6.4.11 15:37

Můj den je chaos

Ráda bych Vás požádala o radu, jak zvládáte běžný den. Jsem chaotička. :-( Ráno, když se naše malá vzbudí v naší posteli (usíná sice ve své postýlce, ale při kojeni k ránu ji už nechci vracet zpět, protože by pak už nespala), tak jí přebalím a pak běhám po bytě a řeším dohromady, její přesnídavku, moje čištění zubů, převlíkání, snídani, praní a uklízení. Neustále pobíhám mezi kuchyní a obývákem a koukám se na malou, jestli něco neprovedla - třeba se nedoplazila až ke stolu a nestrhla na sebe něco, nebo si nenacpala do pusy nějaký nežádoucí předmět. Po dopolením kojení zkoušíme usnout, oběd je kolem dvanácté až jedné,..záleží. Odpolední procházka, spaní, kojení, pak neustále ublinkávání po odpoledním kojení. Vždycky se hrozně těším, až už bude po večeři vykoupaná a připravená ke spánku.
Do toho nám do bytu vtrhne babička, pak druhá babička, v bytě je pořád napůl neuklizeno a napůl uklizeno. Někdy zvládnu vařit a jindy spíš ne. Někdy příkrm ze skleničky a jindy ode mě. Jsem chaotik a nemám vybudovaný řád. Neexistuje nějaký manuál, kniha nebo něco podobného jak na to? Mám zatím jen jedno dítě. A jak vypadám já, to je taky kapitola sama pro sebe. Na stříhání jsem nebyla ani nepamatuju. Vlasy si jednou vyžehlím a podruhé to nestihnu. Četla jsem tady nedávno diskusi, jak má jedna pisatelka doma všechno v pořádku uklizené a čisté a načinčané. To teda není náš případ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
6.4.11 15:41

Buď v klidu - nejsi v tom sama :wink:
Já mám děti 2 a ráno už se hrozím toho, co zase za den zažiju :mrgreen:
O neustálém bordelu nemluvím, oběd mám tak nejdřív na půl 1 :roll:
Ke všemu večer mladýho nemůžu dostat do postele, takže místo toho, abych když jde spát měla klid, supím jak saň, že se s ním musím furt dohadovat :evil:
Snad to jednou skončí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
6.4.11 15:44

Kašli na to co má nebo nemá jiná maminka. Já doma neměla uklizeno od tý doby co jsme si pořídili kočky a následně dítě. Nikdy to nevydrží dýl jak 3 hodiny. Potom buď dítě, kočky, muž nebo já někde něco rozsype, vylije, rozháže a podobně. Denně zametám kočkolit, chlupy, drobečky…
K tvému ránu no zkus najít zábavu, která se tvý malý líbí a v klidu si vyčisti zuby a učeš se. Pokud máš strach, že na sebe něco strhne ze stolu, sundej ubrus a věci, kterýma si může ublížit. Nebo jí prostě na těch 10 minut dej do postýlky, maximálně si chvilku pobrečí.
Pokud ti tam neustále lezou babičky, tak je využij, strč jim dítě a vyšli je na hodinu ven a v klidu si uvař, ukliď a nebo se jen tam posaď do křesla a přečti si knížku. S kadeřnicí to samý, domluv se s babičkou a dojdi si popřípadě si zkus třeba najít kadeřnici, která funguje třeba alespoň v sobotu dopoledne.
Hlavně klid žádná soutěž o supermatku roku se nikde nekoná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
6.4.11 15:44

Jo a já mám úžasný dítě, co se dokáže od mala samo zabavit a přesto se těším, až večer pujde spinkat. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
6.4.11 15:49

Marionet-každý jsme naprosto jíný,někdo zvládá s přehledem,někdo je chaotik.Ale to je povaha,je to dané.Můžeš se zkusit naučit být jiná,změníš to,ale ne zásadně.Mě např. baví když mám plno práce,když vše odsejpá a není nuda.Spoustu věcí provádíme nahodile-sedíme,nápad že jedeme od bazénu a zachvíli již sedíme v autě a jedeme.'Známá říká,že to že se jede do bazénu potřebuje min. den předem,že to oni jinak nezvládnou.Nebo mrknu na web kamaru,vidím sluníčko,sněhu dostatek a za půl hodiny vyrážíme na lyžovačku-cca 50-80 km,podle toho kam se rozhodneme jet.
V tomto mám povahu po babičce.Moje maminka je také chaotik,babička / její maminka / říkala,že nechápe,kde jí vzali,po kom má takovou povahu.
Takže nezoufej,prostě ber život tak jak je,užívej si hezké dny-a že nestíháš?Nestresuj se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
6.4.11 16:12
Jo, a to mi nahráváš, protože moje maminka má doma superpořádek a to bych chtěla taky. A moc se mi líbí nahodilé nápady tj, třeba ten tvůj bazén, ale jsem si jistá, že bych si doma zapomněla minimálné ručník :-? Nahodilost a ten superpořádek mi nějak nejde dohromady. To je to co neumim :-?
lasička1 píše:
Marionet-každý jsme naprosto jíný,někdo zvládá s přehledem,někdo je chaotik.Ale to je povaha,je to dané.Můžeš se zkusit naučit být jiná,změníš to,ale ne zásadně.Mě např. baví když mám plno práce,když vše odsejpá a není nuda.Spoustu věcí provádíme nahodile-sedíme,nápad že jedeme od bazénu a zachvíli již sedíme v autě a jedeme.'Známá říká,že to že se jede do bazénu potřebuje min. den předem,že to oni jinak nezvládnou.Nebo mrknu na web kamaru,vidím sluníčko,sněhu dostatek a za půl hodiny vyrážíme na lyžovačku-cca 50-80 km,podle toho kam se rozhodneme jet.
V tomto mám povahu po babičce.Moje maminka je také chaotik,babička / její maminka / říkala,že nechápe,kde jí vzali,po kom má takovou povahu.
Takže nezoufej,prostě ber život tak jak je,užívej si hezké dny-a že nestíháš?Nestresuj se…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.4.11 16:31

Mně z takovýchhle diskuzí vždycky pobaví, když někdo píše, že má doma „bordel“ a přitom to u něj vypadá jako u nás, když je uklizeno :lol: Já jsem hroznej bordelář, manžel má pořádek rád, ALE většinou není ochotnej věnovat uklízení moc času a očekává to ode mě, když jsem celej den doma :mrgreen: :lol: Jenže já mám právě radši svůj klid, pohodu a pak se v tomhle dohadujem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
6.4.11 17:56

Tak já bordel doma mám. Malá dlouho bez společnosti nevydrží, už se i otáčí na bříško, ale zpátky ne = řev, takže moc nestíhám. Na zemi chuchvalce vlasů a prachu, luxovat když spí se mi nechce a když nespí je to na etapy. Nádobí meje večer až manžel, akorát praní mi celkem jde. Žehlení až když je megahromada .. spousta krámů leží bez ladu a skladu:-) Vaření až večer, přes den se odbejvám a malá je zatím jen na mlíku. Ale věřím, že se to zlepší. Bude muset, až se malá začne plazit po bytě, v bordelu to nebude:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
6.4.11 19:35

klíd, místo uklizení jít na emimino, uklidím večer, až dítka usnout :-) myslím, že bude líp, až budou mít tak 15 a zavřou se do pokoje s nápisem zákaz vstupu(tak to má od kamarádky syn) :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
6.4.11 19:48

Marionet… pokud ti vadi, ze zijes v chaosu, tak by ti poradek a systematicnost mohlo pomoct nahodit Pojdte dal . V podstate je to kazdodenni navod, co mas uklidit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
6.4.11 20:48

U nás je na dveřích pokoje kluků…„Vstup jen na vlastní nebezpečí“. Mám se ráda, tak tam vůbec nechodím :mrgreen:

U nás je to jak kdy, nemám ráda binec v kuchyni a na zemi, ale jinak to nehrotím, radši jdeme s malou ven.

Moje mamka si dělá „Plán práce“ a červenou fixou si škrtá, co má hotové :mrgreen: Má to na nástěnce, aby na to viděl dobře i otec, který ze všeho nejradši leží na gauči u Tv 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
6.4.11 22:02
Lucci píše:
Marionet… pokud ti vadi, ze zijes v chaosu, tak by ti poradek a systematicnost mohlo pomoct nahodit Pojdte dal . V podstate je to kazdodenni navod, co mas uklidit. :wink:

To se mi moc líbí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
6.4.11 22:11
hofka píše:
Tak já bordel doma mám. Malá dlouho bez společnosti nevydrží, už se i otáčí na bříško, ale zpátky ne = řev, takže moc nestíhám. Na zemi chuchvalce vlasů a prachu, luxovat když spí se mi nechce a když nespí je to na etapy. Nádobí meje večer až manžel, akorát praní mi celkem jde. Žehlení až když je megahromada .. spousta krámů leží bez ladu a skladu:-) Vaření až večer, přes den se odbejvám a malá je zatím jen na mlíku. Ale věřím, že se to zlepší. Bude muset, až se malá začne plazit po bytě, v bordelu to nebude:-)

U nás se žehlí jen to nejnutnější, manžel má takovou oblibu bydlet doma na koberci a odkládat tam i spoustu pracovních papírů, malá se do toho začíná plazit hlavně máme spoustu věcí, pro které nemáme určené vlastní místo..Na zemi taky prach, nějak se tu hrozně moc práší, co já vim a moje vlasy..ani nemluvim, Nádobí meju někdy až ráno. Myčku nemáme :-( A ten dřez s nádobím nesnáším. Je to pěkná ohyzdnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
6.4.11 22:16
Marionet píše:
hofka píše:
U nás se žehlí jen to nejnutnější, manžel má takovou oblibu bydlet doma na koberci a odkládat tam i spoustu pracovních papírů, malá se do toho začíná plazit hlavně máme spoustu věcí, pro které nemáme určené vlastní místo..Na zemi taky prach, nějak se tu hrozně moc práší, co já vim a moje vlasy..ani nemluvim, Nádobí meju někdy až ráno. Myčku nemáme :-( A ten dřez s nádobím nesnáším. Je to pěkná ohyzdnost.

Marionet my jsme taky bordeláři, občas mě to štve, ale pak stejně ten bordel udržuju :D taky jsme měli období, kde se všude něco válelo a nemělo to svoje místo, ale Vítek nás záhy naučil to místo těm věcem najít. Přesto nádobí kolikrát meju večer nebo druhý den dopoledne. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
6.4.11 22:19

zakladatelko, klid … řídím se heslem mé matky „bordel v bytě - zdravé dítě“. Při prvním dítěti jsem ještě řešila, jestli se stihnu nalíčit a učesat, kdy posbírám hračky a co budeme jíst … při druhém jsem zjistila, že nemá cenu se převlíkat z pyžama do domácího a za hodinu do venkovního, líčení se smrsklo na oplach obličeje vodou a když se zadaří, tak krém, jídlo vařím tak dvakrát třikrát do týdne v kotli a jí se, dokud je a hračky se uklízí, až když není kam šlápnout … prostě jsem se naučila spoustu věcí si ulehčovat, protože jinak bych se zbláznila. Nedělala bych nic jiného než uklízela a takhle svůj život trávit nechci. Takže ano, připustila jsem si, že jsem bordelář a děsně se mi ulevilo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný