Můj hafan dostal blechy

Anonymní
11.6.24 16:44

Můj hafan dostal blechy

Dneska jsem byla u veterináře s tím, že pejsek přes antiparazitní opatření se pořád okusuje a že po něm něco leze.
Zjistilo se, že pejsek někde chytil blechy. Nemám s tím zkušenost, protože to je poprvé co se mi něco takového stalo. U pejska znám postup léčby, ale ráda bych věděla jaké přípravky pro domácnost mám použít? Máte nějaké zkušenosti s tím a co vám pomohlo?
Hned jsem dala vyprat na 60 stupňů prádlo a vysála, pelíšek jsem chtěla stejně nový koupit, takže ten vyhazuji.
Koukala jsem sice na internetu na přípravky, ale ocením zkušenosti někoho jak s tím zatočit.

Pěkný den a děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
11.6.24 17:10

Dala bych Bravecto tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.24 17:23
@Adelka951 píše: Více

Sundala jsem mu obojek na doporučení zvěrolékaře a dala jsem mu nasazenou tabletku co dostal pejsek.

• Citovat
  • Upravit
828
11.6.24 17:57

Naši psi měli blechy 2× naštěstí jen. Pokaždé jsem všechno co šlo vyprala na 60 a vše (i za skříněmi, veškeré škvíry) vydrhla Biokillem. To stejné za 2 týdny a potom za 2 týdny zas. Zvířata dostala tabletu, po nějakém čase další (životnost blechy, už si přesně nepamatuji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39637
11.6.24 18:04

@bublifucekk Jj, BioKill je :palec:, na okolí - gauč, postel, pelíšek, i do škvír v parketách jsem to před spaním (jak jsem couvala do postele ;) ) nastříkala po té, co jsem četla, jak ty potvory dlouho vydrží, respekt. jejich larvy (asi 2 měs?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
11.6.24 18:35

Mi dobre fungovalo na zvíře i příslušenství Bolfo. A vysávat a vysávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.24 18:50

Objednala jsem Biokill, později pro pejska. Kočku nemám. Potom bábolnu bio sprej 500ml a křemenitý prášek na hubení blech i vajíček. Snad to bude stačit :D a dneska si ještě vše postříkám esencí tea tree.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný