Můj pes pokousal psa

3.7.18 12:23

můj pes pokousal psa

Dobrý den, prosím o radu můj pes pokousal jiného psa. Naštěstí se nic nestalo a to doslova. Fenky se potkaly na chodníku. Protijdoucí začala agresivně štěkat a vyprovokovala mojí fenu k útoku. Chybu jsem uznala paní se omluvila a šla dál paní pokračovala rovněž ve venčení, o několik hodin později se paní k nám přišla dotázat na očkovák, se psem nakonec navštívila veterinářku. Opět jsem se omluvila a slíbila nahradit škodu. S čím nesouhlasím je, ale její výše. Léčení úplně zdravého psa se protáhlo na 14 dní výlohy činili 2500kč.- Mně když sousedčin pes pokousal toho mého cca 1 rok zpět, prokousl bradavku a obočí výlohy na 30 kilového psa mne vyšli na 500 kč., za antibiotika. Chtěla jsem se zeptat jak se mohu bránit proti přemrštěným nákladům. Děkuji za každou radu nebo skušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33022
3.7.18 12:29

fakturu ti ukázala ,nebo ti to jen oznámila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
3.7.18 12:30

Byla bych ráda, že to dopadlo takhle „levně“. Jak víš, že byl pes zdravý? Že se v místě kousnutí neudělala kapsa? Ve faktuře od veterináře přece musí být rozepsány položky. Každá veterina má jiný cenník. Já bych neřešila, zaplatila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
3.7.18 12:34

Vim ze znami dali pulku,protoze psi po sobe vyjeli navzajem…Pani ocividne vyuzila vasi ochoty, ale pokud v tom nebyl nevinne i jeji pes, tak bych si to nenechalatolik libit. Vetrinari jsou drazi, takze cena mi neprijde uplne silena. Kazdopadne na prochazky bych davala nahubek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
3.7.18 12:34

Požádej o fakturu, to je snad jasny ;) jinak 2500 Kč mi nepřijde tak moc za ošetření (nevíš jestli byl 100% fit). Já když si vzpomenu na ty částky ohledně vyšetření když našemu objevili rakovinu… Veterináři jsou strašně dráhy, třeba jen za to že píchnou injekci jsem jednou platila 500… Plus samozřejmě to co mu pichli 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.7.18 12:37

Buď ráda, že je to tak levné. Když podobně nevychovaný cokl pokousal babičky psa, tak léčení stalo přes 10 tisíc. Aspoň víš, že máš dost velké mezery ve výchově a snad se poučís a budeš ho mít na vodítku a s košíkem :cert:

• Citovat
  • Upravit
41142
3.7.18 12:39
@Strecha píše:
Vim ze znami dali pulku,protoze psi po sobe vyjeli navzajem…Pani ocividne vyuzila vasi ochoty, ale pokud v tom nebyl nevinne i jeji pes, tak bych si to nenechalatolik libit. Vetrinari jsou drazi, takze cena mi neprijde uplne silena. Kazdopadne na prochazky bych davala nahubek ;)

A ty myslíš, že v tom druhá paní není nevinně? vina je snad na straně toho psa, který neměl náhubek a vystartoval a napadl jiného, ne? Takže já bych měla psa na vodítku s náhubkem, ale protože zaštěkal na jiného psa, který na vodítku nebyl, náhubek neměl a mého psa pokousal, pak by byla vina i na mé straně? za co?? a to „využití vaší ochoty“, je přesně co? Že si nechala zaplatit ošetření svého psa, které bylo potřebné jen z důvodu napadení psem zakladatelky? To má být využití ochoty? mě to připomíná jako normální postup, když za něco nesu odpovědnost, uhradím škodu a jsem ráda, že to dopadlo takto dobře.....to je snad základní slušnost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41142
3.7.18 12:43
@lucenka píše:
Buď ráda, že je to tak levné. Když podobně nevychovaný cokl pokousal babičky psa, tak léčení stalo přes 10 tisíc. Aspoň víš, že máš dost velké mezery ve výchově a snad se poučís a budeš ho mít na vodítku a s košíkem :cert:

já teď řešila kousnutí až prokousnutí paže a škrábnutí na hlavě od psa -) paní byla přes měsíc mimo (hnisalo to, museli to vyřezávat), musela se vzdát přivýdělku u MD, pravidelné ježdění na převazy, musela zajistit si péči pro dítko (nezvedla ani ruku), mamince hradila každodenní dojíždění přes x km a maminka si musela vzít v práci neplacené volno + jizva jak kráva a prachy za masti, obvazy… Jj, majiteli psa bez náhubku přišlo 20tisíc strašně moc, že na něm chce vydělávat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
3.7.18 12:44

Chtela bych polozkovou fakturu a zaplatila bych bez kecu vse, co souvisi s osetrenim a lecbou pokousaneho psa. Pokud by tam bylo neco „navic“, co s incidentem nesouvisi (strihani drapu, antiparazitika..), toto bych odecetla a neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
3.7.18 12:44

buď ráda, že to je jen tak málo…

• Citovat
  • Upravit
Janli
3.7.18 12:47

Tak máš snad pojistku odpovědnosti a výše škody tě trápit nemusí, nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
19982
3.7.18 12:53

Chtěla bych vidět fakturu, jinak bych byla ráda že je to tak málo. Ale měla jsem za to, že psi mají mít náhubek a být na vodítku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
3.7.18 12:59

@lachtanice86 to se lisi dle samospravy. Nekde chteji oboji, nekde staci voditko, nekde jsou treba plochy pro volny pohyb psu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
3.7.18 13:08

Co znamená, že „nic se nestalo“? Asi těžko léčili psa na veterině pro psychickou újmu… Určitě bych chtěla vidět, jaké úkony si veterinář fakturoval. Pak je ještě otázka, zda platit celé, nebo polovinu, zda jste obě dodržely vyhlášku o pohybu psů v obci. Píšeš, že druhá fena útok vyprovokovala, ale myslím si, že psa bys měla zvládnout i v takové situaci, buď odvolat, nebo ho udržet na vodítku. Pokud by si ta druhá pro kousanec došla k vám, bylo by to taky o něčem jiném. Nepříjemná situace, ale ta částka zas tak přemrštěná nemusí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
3.7.18 13:14
@sakota píše:
@lachtanice86 to se lisi dle samospravy. Nekde chteji oboji, nekde staci voditko, nekde jsou treba plochy pro volny pohyb psu…

Je to pravda, každá obce má jiná pravidla.
Nicméně povinnost mít psa na vodítku je dána zákonem a v okolí vidím často opak. Nemyslím plochy pro volný pohyb.
Jinak mi přijde, že už se to v Česku s těmi psi dost přehání a klika byla, že ten pes nezaútočil třeba na dítě.
A ta výsledná částka na ošetření mi rovněž nepřijde vysoká, takže bych to nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný