Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jananějaká poslusneho psa lze zasit i v lokalni anestezii. Dvakrat nam sili rozseklou packu a zvladli jsme bez uspani.
@Michelle_M píše:
Právě, tyhle psí kousance jsou hodně zrádné, rádo to hnisá, dělají se kapsy, pak to může být na dren a minimálně jedno kontrolní ošetření, určitě antibiotika, možná nějaké šití (i když spíš se nechává otevřené, aby mohl bordel ven)… už jsem zažila i na pohled poměrně nevinnou ránu, pod kterou se ale utrhl velký kus podkoží a pes musel být ošetřený v celkové anestezii. To pak ty částky naskakují jedna radost.
No a pokud se tohle stalo psovi hned za dva dny byl bez obvazu nebo límce? Já se tomu pořád snažím přijít na kloub. Ano pokud bych viděla pokousaného zuboženého pejsánka tak ani neceknu. Ale já mám pořád před očima relativně zdravého hravého psa. Samozřejmě, jsem za to neskonale šťastná. Že to takhle dopadlo.
@jananějaká píše:
No a pokud se tohle stalo psovi hned za dva dny byl bez obvazu nebo límce? Já se tomu pořád snažím přijít na kloub. Ano pokud bych viděla pokousaného zuboženého pejsánka tak ani neceknu. Ale já mám pořád před očima relativně zdravého hravého psa. Samozřejmě, jsem za to neskonale šťastná. Že to takhle dopadlo.
Ne, není to možné. Pokud došlo k pokousání s šitím v anestezii, musí být po dvou dnech ještě vidět vyholené místo, které bude kryté obvazem, možná zadrenované atd. Rozhodně bys to viděla na první pohled. Osobně bych v tomto případě nic neplatila, dokud neuvidím na vlastní oči, že je pes opravdu zraněný. Pokud tvrdí, že byl šitý, není možné, aby to nebylo vidět.
Jiná by byla situace, kdyby tvrdila, že byl pohmožděný, bylo podezření na zlomeninu nebo vnitřní zranění a dělaly se rentgeny atd., tam to moc ověřit nejde. Ale údajný kousanec za dva dny fakt nezmizí.
Držím palce, je to nepříjemná situace, přeji pevné nervy a nenech sebou pokud možno orat. ![]()
@jananějaká Nevím, jestli jsi odpověděla na otázku, na kterou se tě tady někdo ptal.
Jak vlastně se to seběhlo. Tvůj pes byl na volno? Paní pes byl na volno a nebo byl uvázaný?
Pokud to bylo tak, že tvůj pes napadl jiného jen proto, že na něj štěkal, pak je vina na tvojí straně a buď ráda, že to dopadlo takto. Pokud paní nic nezavinila - tedy měla psa na vodítku a tvůj ho napadl, tak taky to může skončit na policii, která to uzavře jako přestupek a ten bude řešit Městský úřad. Za přestupek můžeš dostat pokutu klidně v řádu několika tisíc + nařízení náhrady škody. A ještě by si paní mohla nechat napsat neschopenku na psychické potíže a budeš jí doplácet mzdu do 100%. Když si na to všechno vezme právníka, tak to ze zkušenosti můžu říct, že jednání o přestupku v délce trvání 1,5 hodiny stálo 5 tis bez DPH a samozřejmě to nebude hradit ten poškozený.
Další věc je, že jsi zmínila, že na blbost tvého psa nepojistí, tedy bych odhadovala že je to nějaké bull plemeno, takže pokud jsi s ním šla bez vodítka, může to být i trestný čin zanedbání důležité povinnosti. Samozřejmě mluvím o extrémech a ten poškozený musí mít „koule“ do toho jít. Sklapla bych paty a zaplatila účet a byla bych ráda, že tím to končí, že jste se dohodli bez tyátru okolo.
@Proto02 píše:
@jananějaká Nevím, jestli jsi odpověděla na otázku, na kterou se tě tady někdo ptal.
Jak vlastně se to seběhlo. Tvůj pes byl na volno? Paní pes byl na volno a nebo byl uvázaný?
Pokud to bylo tak, že tvůj pes napadl jiného jen proto, že na něj štěkal, pak je vina na tvojí straně a buď ráda, že to dopadlo takto. Pokud paní nic nezavinila - tedy měla psa na vodítku a tvůj ho napadl, tak taky to může skončit na policii, která to uzavře jako přestupek a ten bude řešit Městský úřad. Za přestupek můžeš dostat pokutu klidně v řádu několika tisíc + nařízení náhrady škody. A ještě by si paní mohla nechat napsat neschopenku na psychické potíže a budeš jí doplácet mzdu do 100%. Když si na to všechno vezme právníka, tak to ze zkušenosti můžu říct, že jednání o přestupku v délce trvání 1,5 hodiny stálo 5 tis bez DPH a samozřejmě to nebude hradit ten poškozený.
Další věc je, že jsi zmínila, že na blbost tvého psa nepojistí, tedy bych odhadovala že je to nějaké bull plemeno, takže pokud jsi s ním šla bez vodítka, může to být i trestný čin zanedbání důležité povinnosti. Samozřejmě mluvím o extrémech a ten poškozený musí mít „koule“ do toho jít. Sklapla bych paty a zaplatila účet a byla bych ráda, že tím to končí, že jste se dohodli bez tyátru okolo.
tak to si dovolím nesouhlasit. Beze svědků atd. těžko by mi někdo něco dokázal. Obdobné potíže už jsem řešila když byl můj pes napaden. Viz předchozí příspěvky. Dva měsíce se to táhlo od policie na město a zpět. Úplná bezmoc. Nepřála bych nikomu. Co se neschopenky týče tak opět nesouhlasím neboť pes je dle justice věc. A na tu vám nikdo neschopenku nedá. Protože jsme stát pejskařů tak bylo upraveno, že pes je věc s vlastními city a pocity..... Aby se mohlo jednat o přestupek překvalifikovaný na trestný čin, nepotřebuji mít „bulla“ ale motiv a ten mi musí být prokázán jako úmysl. A psala jsem, že se nedá pojistit moje blbost, nikoliv plemeno
Mě tyto moudra vyšli na odhadem 2000kč + dva měsíce strávené pendlováním mezi veterinou, polici a městským úřadem odbor životního prostředí. Není zač..... Ráda jsem se s vámi podělila. Pojišťovna pojistí stejně bulla jako čivavu dlouhosrstýho, krátkosrstýho…(to je zase moje práce) Jo a mám křížence retrívra a kolie. A ano můj pes napadl jiného proto nesu odpovědnost já. Paní uhradím vše co bylo s léčbou spojeno. Ale nechce se mi platit vše co si paní veterinářka usmyslí. No, a protože paní ještě na veterině nezaplatila ani korunu, čeká až já ji uhradím zbylou částku, tak já jsem se rozhodla,že se tady přeptám zda je jednání veteriny ok. Sečteno podtrženo o tomhle je celá diskuze ![]()
@jananějaká píše:
tak to si dovolím nesouhlasit. Beze svědků atd. těžko by mi někdo něco dokázal. Obdobné potíže už jsem řešila když byl můj pes napaden. Viz předchozí příspěvky. Dva měsíce se to táhlo od policie na město a zpět. Úplná bezmoc. Nepřála bych nikomu. Co se neschopenky týče tak opět nesouhlasím neboť pes je dle justice věc. A na tu vám nikdo neschopenku nedá. Protože jsme stát pejskařů tak bylo upraveno, že pes je věc s vlastními city a pocity.....Aby se mohlo jednat o přestupek překvalifikovaný na trestný čin, nepotřebuji mít „bulla“ ale motiv a ten mi musí být prokázán jako úmysl. A psala jsem, že se nedá pojistit moje blbost, nikoliv plemenoMě tyto moudra vyšli na odhadem 2000kč + dva měsíce strávené pendlováním mezi veterinou, polici a městským úřadem odbor životního prostředí. Není zač..... Ráda jsem se s vámi podělila. Pojišťovna pojistí stejně bulla jako čivavu dlouhosrstýho, krátkosrstýho…(to je zase moje práce) Jo a mám křížence retrívra a kolie. A ano můj pes napadl jiného proto nesu odpovědnost já. Paní uhradím vše co bylo s léčbou spojeno. Ale nechce se mi platit vše co si paní veterinářka usmyslí. No, a protože paní ještě na veterině nezaplatila ani korunu, čeká až já ji uhradím zbylou částku, tak já jsem se rozhodla,že se tady přeptám zda je jednání veteriny ok. Sečteno podtrženo o tomhle je celá diskuze
To ale není vůbec pravda. Stačilo, aby pes místo jiného psa kousl paní a pokud by došlo k ublížení na zdraví, jsi u soudu jedna dvě.....motiv či úmysl by jsi v případě vytrhnutí se z vodítka, blbého uvázání atd. hledala marně. Nebo myslíš, že ten, kdo jde se psem bez náhubku jde s motivem a úmyslem nechat někoho pokousat?
No když to berete takhle tak to je jasný. Ale můj pes byl napadený jiným psem a apropo teď napadl taky psa. Nikoliv člověka. To je zase jinak a s tím zkušenosti nemám. Takže díky bohu nevím jak se to řeší a postupuje.
@jananějaká píše:
No když to berete takhle tak to je jasný. Ale můj pes byl napadený jiným psem a apropo teď napadl taky psa. Nikoliv člověka. To je zase jinak a s tím zkušenosti nemám. Takže díky bohu nevím jak se to řeší a postupuje.
chápu, ale pro kousnutí není omluvou, že tvůj pes byl někdy dřív napaden a proto tak reaguje. Vážně chápu, ale je na tobě, aby jsi ho nějak zkorigovala a zamezila tomu, aby pokud má tedy tyto tendence, nikoho neohrozil a to ani člověka nebo psa. Protože fakt, že tvůj pes takto reaguje a ty to víš (a v případě pokousání třeba člověka, které by řešil soud) by byl spíš přitěžující.
@Hanulka2016 píše:
@jananějaká poslusneho psa lze zasit i v lokalni anestezii. Dvakrat nam sili rozseklou packu a zvladli jsme bez uspani.
Tak to je pejsek hrdina a šikulka ![]()
@jananějaká píše:
To že ti v minulosti nějaký pes pokousal tvého psa, vůbec nesouvisí, že tvůj pes napadl a pokousal psa teď. Nechápu, co řešíš. Psa jsi měla na volno, zaútočil a pokousal - způsobil škodu. Škodu po předložení účtu zaplať a buď ráda, že je to jen dva a půl tisíce. Pořád se z toho snažíš vykecat, ale je to jednoznačně tvoje vina.
Prosím tě já přece nemluvím o psychické újmě psa.....
@Keyllah píše:
chápu, ale pro kousnutí není omluvou, že tvůj pes byl někdy dřív napaden a proto tak reaguje. Vážně chápu, ale je na tobě, aby jsi ho nějak zkorigovala a zamezila tomu, aby pokud má tedy tyto tendence, nikoho neohrozil a to ani člověka nebo psa. Protože fakt, že tvůj pes takto reaguje a ty to víš (a v případě pokousání třeba člověka, které by řešil soud) by byl spíš přitěžující.
ale já neomlouvám chování svého psa protože mu bylo ublíženo. Já jen vysvětluji na základě čeho píšu to co jsem psala. Protože mám vlastní zkušenosti. A mám je proto, že mému psovi bylo ublíženo. A taky se mi nelíbilo to, že něčí pes pokousal toho mého a vyváznul bez trestu. A proto já si chci svým závazkům dostát, ale nelíbí se mi, že když jsem řekla ano moje vina, že je to příslib nekonečného přísunu peněz. A co kdyby si vete řekla 15000,– nebo milion to jako mám platit? Dobře asi pokud by pes byl bez dozoru a rozsekal pejska na cáry pak ano. Ale, pes kterého jsme kously mně přišlo že ho můj pes varoval. A pes byl fit dva dny po útoku kdy jsem ho viděla prvně. Neměl žádné známky šití a že jsem si ho prohlížela to jako jo.
@Proto02 píše:
To že ti v minulosti nějaký pes pokousal tvého psa, vůbec nesouvisí, že tvůj pes napadl a pokousal psa teď. Nechápu, co řešíš. Psa jsi měla na volno, zaútočil a pokousal - způsobil škodu. Škodu po předložení účtu zaplať a buď ráda, že je to jen dva a půl tisíce. Pořád se z toho snažíš vykecat, ale je to jednoznačně tvoje vina.
Ale tady se řeší něco jiného - ten „pokousaný“ pes na sobě podle zakladatelky nemá viditelné zranění a přesto po ní majitelka chce peníze za údajné šití v anestezii. Navíc nedostala žádný slušný doklad o tom, co a za kolik se psu na veterině dělalo, dokonce do toho motají i očkování. Jedna věc je, zaplatit skutečně způsobené zranění, resp. jeho léčbu a druhá věc je, nechat se podojit nějakou vyčůranou existencí. Vinu za rvačku nikdo nepopírá (btw. oba psi byli na vodítku, jen se chybou dostali na kontakt), ale platit za (možná) vylhané zranění přece nebude
Kdyby dostala normální, rozepsaný účet a krátkou zprávu, pes měl na sobě obvaz atd., tak to už dávno neřeší a platí. Ale celé je to notně podivné…
@Proto02 píše:
Věřím, že pokud by jste někomu při couvání odřela lak na autě, velice ráda bez ceknutí mu zaplatíte nástřik celého auta včetně výměny oleje a brzd. Ale já taková nejsem no, já bych se z toho snažila vykecat a zaplatit jen poškrábaný díl
@jananějaká píše:
tak to si dovolím nesouhlasit. Beze svědků atd. těžko by mi někdo něco dokázal. Obdobné potíže už jsem řešila když byl můj pes napaden. Viz předchozí příspěvky. Dva měsíce se to táhlo od policie na město a zpět. Úplná bezmoc. Nepřála bych nikomu. Co se neschopenky týče tak opět nesouhlasím neboť pes je dle justice věc. A na tu vám nikdo neschopenku nedá. Protože jsme stát pejskařů tak bylo upraveno, že pes je věc s vlastními city a pocity..... Aby se mohlo jednat o přestupek překvalifikovaný na trestný čin, nepotřebuji mít „bulla“ ale motiv a ten mi musí být prokázán jako úmysl. A psala jsem, že se nedá pojistit moje blbost, nikoliv plemenoMě tyto moudra vyšli na odhadem 2000kč + dva měsíce strávené pendlováním mezi veterinou, polici a městským úřadem odbor životního prostředí. Není zač..... Ráda jsem se s vámi podělila. Pojišťovna pojistí stejně bulla jako čivavu dlouhosrstýho, krátkosrstýho…(to je zase moje práce) Jo a mám křížence retrívra a kolie. A ano můj pes napadl jiného proto nesu odpovědnost já. Paní uhradím vše co bylo s léčbou spojeno. Ale nechce se mi platit vše co si paní veterinářka usmyslí. No, a protože paní ještě na veterině nezaplatila ani korunu, čeká až já ji uhradím zbylou částku, tak já jsem se rozhodla,že se tady přeptám zda je jednání veteriny ok. Sečteno podtrženo o tomhle je celá diskuze
To je ještě větší ptákovina, na žádné veterině a tím spíše vet klinice ti neošetří psa bez zaplacení, to je blbost. Navíc pokud pes nemá žádné viditelné zranění a hlavně ošetření, tak tě evidentně chtějí obě dámy oškubat, nebo se o to viditelně snaží
Fér by bylo, kdyby ti majitelka přinesla už zaplacenou fakturu a chtěla po tobě proplacení a ne tohle o co se snaží ![]()