Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Meho psa napadl pes, ktery utekl z auta. Ze zraneni 1×2cm se vyklubala kapsa 20×30cm velika-pes totiz po zakusu odtrhnul kuzi od podkozi. Naklady na lecbu 8500kc-mesic stresu a starosti s nehojici se ranou. Panu majiteli jsem samozrejme nauctovala i kazdodenni cesty na veterinu, kde byly naklady 2300kc. Ja mam sveho psa pojisteneho. Jak na vylohy, tak pojisteni odpovednosti. Dneska je mit psa hold trochu luxusni konicek. Rikam to kazdemu, kdo si bere stene. Je jedno, ktery ze psu jakeho vyprovokoval. Zasadni je, kdo sve zvire zvladne mit zajistene tak, aby k nicemu nedoslo.
@Michelle_M presne to popisuji. U nas z ranky 1×2cm obrovska kapsa a pak dve narkozy v prubehu 30dnu.
Byla jsem nakonec hodna a nechtela uhradit i trvale nasledky (jizva) u psa sampiona, usle startovne na vystavach atd. Hold pokousat kryciho psa v hodnote astronomicke neni levna sranda.
To mi prijde ok. Ja dala za ctyrdenni leceni prujmu moji cuby taky skoro tri tisice. Tri injekce, antibiotika na ctrnact dni + specialni krmivo. Neni to zas takova palka, veterinar je holt drahej. Ale bez predlozeni faktury bych ji to neplatila, resp. ji dala treba jen tisicovku.
edit - a to nemam zadnyho sampiona, nybrz obycejnyho voriska.
děkuji za vaše příspěvky, před rokem pes byl ještě štěně, sousedčin pes vyběhl z okna jejího přízemního bytu a psa mi pokousal, měl prokousnuté obočí, hnisavé oko, bradavka mu vysela na milimetrové kůži. Pán si přišel naštvaně pro psa k popelnicím a odtáhnul si ho domů. Proto jsem volala policii sousedi pochopitelně dělali, že nejsou doma táhlo se to dva měsíce a nic. Vinu jím nedokázali. Vše jsem si musela uhradit( antibiotika, masti, výškrab hnisající rány) a to celé mne vyšlo na 500kč. Proto jsem si říkala, že taková svině nebudu když se to stalo. A nebylo potřeba. S paní majitelkou psa kterého ten můj pokousal jsme se omlouvali vzájemně, no nicméně chtěla uhradit 2500kč, faktem je, že jsem zatím uhradila jen 1000kč. Prostě vydělávám málo a vycházela jsem z toho co jsem hradila já. A ano psa jsem viděla několikrát hned druhý den jsem se šla ptát jak to s pejskem vypadá a taky ho okouknout a potěšilo mne, že vypadal fantasticky! Byla čilá žádná známka kousnutí kdybych u toho nebyla, nevěřila bych že můj pes ho kousnul.A každý den chodím okolo jejich domu z práce. Není to tak, že bych chtěla si stěžovat na paní majitelku spíš mne zaráží ta cena od veterináře. Psi jsme měli obě zabezpečené když jsme procházeli kolem sebe její pes vrčel stavěl se na zadní a my prošli asi po metru jsem svému psovi povolila vodítko a on se otočil a pejska secvakl, ale já jsem ho odtáhla bylo to takové varovné kousnutí. Protože hned jak se to stalo tak jsem se začala omlouvat a s paní jsme jejího pejska kontrolovali krom pár vytržených chlupů nic. Prý až o dvě hodiny se mu rána otevřela
druhý den a ani žádný kdy jsem procházela kolem a psa viděla, bez známek zranění ( a to je jasný, že jsem si ho „nenápadně“ prohlížela co to šlo) mi nepřišlo, že by jevil známky po kousnutí. Pejsek je štíhlý krátkosrstý.
Majitelka mi ukázala účet, ale já se v tom nevyznám přiznávám nejsem z nejbystřejších a pořád jsem koukala na ten konečný součet za ošetření 2500kč
@jananějaká tak určitě tam musely být rozepsané jednotlivé úkony, ne? na to nepotřebuješ vysokou školu, případně se na tu veterinu dojdi sama přeptat
spíš jsem se chtěla zeptat, zda nějak mohu ovlivnit, napadnout tu sumu od veterináře. Připadá mi to jako když míčem sousedovy rozbijete okno a musíte zaplatit skla v celém domě.
no můžeš jí říct, že vzhledem k tomu, že to vyprovokoval její pes, tak jí dáš jenom půlku. nech si okopírovat ten účet, ať máš něco v ruce a zkonzultuj to s někým , kdo tomu rozumí
Tak otáčet to na tom, že to ten pes vyprovokoval, není fér. Zakladatelka sama uvádí, že psů povolila vodítko. Neměla ho pod kontrolou a ještě rafnul zezadu. Chtěla bych účet a kdyby ta částka souhlasila, bez řečí bych doplatila
tak ještě jinak. Ano, věřila jsem své fence. Vždy a to zdůrazňuji, byla odvolatelná. Jsou jí dva roky přesto poslouchá jako když bičem mrskne. Přiběhnutí na druhé zavolání toleruji jen s napomenutím na třetí už je zle. Vůbec nikdy (za ty dva roky) jsme tento problém neměli jinak bych jí nedůvěřovala hned po cca. metru. Od paní majitelky jsem se dozvěděla, že je fena kastrovaná a že takhle jí v průběhu dvou let od kastrace napadlo už pět jiných fen. Ale já tady nechci omlouvat sebe, svého psa, a říkat si že paní majitelka pokousaného psa je fuj protože chce peníze. Chyba je na mé straně ale mám pocit křivdy, vůči nákladům veteriny. Ty se mi nelíbí protože dle mého subjektivního názoru jsem já za větší zranění platila méně. Prostě chci vědět zda se nemohu bránit proti rozhodnutí veterináře. No i kdyby si naúčtoval, že psovi musel dělat operaci srdce a měnit kloub a napsal by to na fakturu jak já zjistím, že náklady byly oprávněné - paní veterinářka je podnikatelka a jestli jí majitelka psa řekla, že to bez problémů uhradí třetí strana což jsem já tak mám pocit, že se si tam napíše cokoliv.
a ještě doplnění, když už jsem se takhle rozepsala… Když sousedův pes pokousal mého a já to na veterině řekla, že nemám šanci dostat peníze od viníků a že prostě nemám prachy psa jsem si doléčila sama protože jsem na to neměla. To znamená oko léčila framikoínem a dezinfekci, bradavku veterinář odmítl šít takže jsem jí několikrát denně oplachovala řepíkem, dopadlo to dobře a stálo mne to 500kč. Nevím jaká by, ale byla cena kdybych řekla že mi fenu pokousal jinej pes a majitel slíbil všechny léčebné výlohy zaplatit. Možná by to 500kč taky nebylo ale to jen spekuluji.
možná se můj příspěvek neměl jmenovat „pes pokousal psa“ ale „jak se bránit nepřiměřeným nákladům veteriny“ PS a sypu si popel na hlavu, že jsem byla hloupá a nenechala psa pojistit nebo sebe na blbost
ale obávám se, že na tu moji by byla extra drahá pojistka ![]()
@jananějaká píše:
možná se můj příspěvek neměl jmenovat „pes pokousal psa“ ale „jak se bránit nepřiměřeným nákladům veteriny“ PS a sypu si popel na hlavu, že jsem byla hloupá a nenechala psa pojistit nebo sebe na blbostale obávám se, že na tu moji by byla extra drahá pojistka
Jde o to, jestli to byly opravdu nepřiměřené náklady? Většině zde, se to zdá odpovídající a jestli jsi viděla fakturu a je to tam a odpovídá to, je celkem jasno. Nic ve zlém, ale paní už to zaplatit musela, takže vůči ní, mi to přijde dost nefér. Sice píšeš, jak uznáváš svoji chybu, jak si sypeš popel na hlavu, ale s ohledem na příspěvky o tom, jak je ta její fena to a to, mi to moc nepřijde. Ono je celkem jedno, kolikrát ta její fena předtím někoho ťafla, tentokrát za to může tvůj pes a ty jsi za něj odpovědná, vše okolo je jen omáčka. Nikdo tě tu nepranýřuje, to se občas stává, záleží, jak se k tomu postavíš potom.........jestli chceš být fér, uhraď paní celou částku a pak žaluj veterináře u soudu, že se ti to zdá moc. A velice rychle uvidíš, kde je pravda. Ale hádám, že to se ti nebude chtít, že? Jednodušší je, nechat v tom paní, ať ten rozdíl zaplatí ona, ikdyž to byl tvůj pes. To mi fakt moc fér nepřijde.
@jananějaká nech si prostě ukázat vyúčtování, ať vidíš, za co to tam je, jestli jsou tam jen věci týkající se zranění a ne třeba očkování, bez toho bych neplatila nic, to by ti mohla říct, že platila 5 tisíc a ty jí to bez papíru dáš?
@jananějaká veterina fakt neni levna
me se to zda odpovidajici. Toto zraneni nemusi byt videt, jak jsem psala i z 1cm kousance muze byt dost paseka.
K tomu pojisteni, mas-li hluboko do kapes, doporucuji pridat pojistku odpovednosti k pojisteni domacnosti. Umi to treba kooperativa, tam to pojisteni podrazi tak o 300kc/rok. Ja to mam v ramci pojisteni zdravotniho pro psa. Za odpovednost a pojisteni vyloh do 30tis./rok platim bez par korun 4000/rok. Ale jsem v klidu. Nedej boze, pes ti pokouse opilce, nikoho pak nezajma, kdo to vyprovokoval, ty mas mit proste psa zajisteneho a ty pak hradis uslou mzdu, trvale nasledky, jeho pojistovna po tobe muze chtit proplatit i naklady na lecbu. Na 100tis. Jsi ani nemrknes.
@jananějaká Kdyžtak sem hoď ofocenou tu fakturu, celkem se v tom vyznám, pracovala jsem na veterině. Nebo i SZ. Osobní údaje začerni. ![]()