Musí být u koupě nemovitosti odhadce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
360
13.8.14 14:40

Musí být odhadce??

:mavam: Krásný den přeji:-)
Prosím, prodával nebo kupoval jste tento rok někdo nemovitost?…pozemek či zahradu?…Byl nutný vypracovaný odhad pro placení 4%-ní daně z prodejní ceny finančnímu úřadu, nebo jste platili daň z ceny, kterou jste si dohodli s kupujícím?
Na každém úřadě se dozvídám jiné informace, tak bych ráda odpověď od někoho, kdo má tento proces za sebou.To stejné bylo s rodnými čísly…u ověření podpisů na úřadu nám bylo řečeno, že se nikde neudávají, že jsme je neměli vyplňovat(ačkoliv na smlouvě podle NOZ je vyžadují) a na katastrálním úřadě se vypisují… :nevim:,jde mi z toho hlava kolem :zed:
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8114
13.8.14 15:00

@veryen rodiče prodávali vinohrad… odhad být nemusel, zavolali jsme na FU, tam jsme nahlásili údaje o rozloze, LV ap. A oni nám daň vypočítali podle „ceny obvyklé“ (nebo tak nějak), pak se porovnalo s cenou prodejní (ta byla nižší)… Takže doporučuji se stavit na příslušném FU a tam by podle jejich tabulek měli cenu určit. Teda pokud nejde o nějak výjimečně lukrativní pozemek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.8.14 15:01

@veryen my jsme kupovali v aukci a platili jsme dan z kupni ceny, coz byla polovicka ceny odhadni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
13.8.14 15:21

@birma no to je právě ono…dneska jsem zašla na FÚ a paní asi neměla svůj den, či co a mluvila se mnou jak s blbcem a nebo myslela, že tomu rozumím, jako ona. Napřed mi řekla, že odhadce být musí, tak jí povídám, že podle NOZ už snad být nemusí a ona, že prý si mám najít formulář na jejich stránkách, ohodnotit vše, co na zahradě je a pak se uvidí, zda to schválí…a že laik to nezvládne a blabla. Pořád do toho pletla daň z nemovitosti a ne daň z kupní ceny nemovitosti…no prostě mě zblbla tak, že jsem nevěděla, čí jsem :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
13.8.14 15:30

Hele, je to jak s čím, teď jsme to řešili v práci. Ale prodává-li se sad, trvalý travní porost (a já bych takhle třeba řešila i ten vinohrad), požádala bych o vypracování znaleckého posudku, protože ty nebo realitka nejste s to posoudit cenu dřevin, bonitu půdy (ano, tu lze odvodit z LV a bonity zde uvedené… ale přesto). Je to asi finančák od finančáku, pokud tam máte jalovice, tak bych posudek vypracovat nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
13.8.14 15:35

@puntice No teď jsi mě rozbila :mrgreen: :potlesk:…čtu a říkám si, že jsem nepsala nic o pastvině :mrgreen: :mrgreen: a v tom mi to bliklo…výstižně napsaný, díky :potlesk: Asi jo, jistota je jistota a hlavně se snad dobereme konce, kvůli pár čtverečním metrům takový stresy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
13.8.14 15:40

@veryen Já vím, no. To je tím, že NOZ je strašně nedokonalý a čeká nás tak 5 let novel, než se to dobere k něčemu konstruktivnímu. Já vím, že je člověku líto peněz za ten odhad, ale než to nosit na FÚ 6× a stále dokola… Já jsem pro klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
13.8.14 19:05

@veryen @puntice máme asi ochotné pracovníky na FU- vypočítali nám to na počkání po telefonu a bez keců :pankac:. Navíc platit odhadce, když kupní cena byla 10tis by bylo trošku mimo :roll:… ony ceny pozemků jsou mizerné, pokud neprodáváš stavební parcelu na exkluzivním místě… (našim třeba nabízeli 8Kč/m2 :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí