Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Myslíte to tak, že jste panelák a trvalé bydliště bude naprosto stejné? Jen jiný byt?
Supr řešení!
![]()
Pak to samozřejmě nikde hlásit nemusíte, OP zůstane stejný, no problém. ![]()
@JayLee píše:
ja jakožto vlastnik bytu a i baraku, tak bych si v zivote nenahlásila nikoho k sobe resp jeho trvale byddslite a ještě celou rodinu pac jako jednou udelate pruser byť nezaplacena pokuta v autobuse z toho pak pripadna exekuce a sousedovi prijde domu exekutor pac tam budete mit trvale bydlistea je vymalovano takze asi hodnej soused pokud Vam to umnozni
ale to rikam jen sama za sebe, ze ja bych to nikomu nedovilila aby si ke me hodil trvaly bydliste krome moji rodiny jakoze ja manzel a nase dve deti
Díky za názor, ale na to jsem se neptala
Jak se s našimi přáteli domvluvíme nebo nedomluvíme je jen naše věc ![]()
Moje otázka - eviduje se někde v kterém bytě na stejné adrese bydlím nebo ne a směrodatná je jen adresa (tedy číslo popisné)?
@rejžička píše:
Myslíte to tak, že jste panelák a trvalé bydliště bude naprosto stejné? Jen jiný byt?
Supr řešení!![]()
Pak to samozřejmě nikde hlásit nemusíte, OP zůstane stejný, no problém.
Přesně tak to myslím, stejný bytový dům, stejná adresa, jen jiný byt
Šlo by zhruba o rok, pevně věřím, že příští rok na podzim nebo další na jaře se budeme stěhovat do vlastního domu.
Kdybysme se mezitím nemuseli stěhovat ještě jednou, tak to vůbec neřeším, hodím bydliště sem a pak do finálního, ale takhle je to naprd…
@Anonymní píše:
Díky za názor, ale na to jsem se neptalaJak se s našimi přáteli domvluvíme nebo nedomluvíme je jen naše věc
Moje otázka - eviduje se někde v kterém bytě na stejné adrese bydlím nebo ne a směrodatná je jen adresa (tedy číslo popisné)?
u mě si i zapsali v jakým čísle bytu bydlím, ještě se mě ptala jestli je to opravdu to číslo (bylo to když jsem si přepisovala trvalý pobyt)… takže se to eviduje. Ale do OP napsali jen číslo domu.
Hm, já ti nevím, ale měla by jsi mít i nájemní smlouvu, tedy my dokládali a kopírují si, včetně čísla bytu. Jinak tě to stojí padesátkorun, takže nevím, o čem to tu mluvíš, já bych si to dala do toho nového pronájmu, nevidím problém a nemusíš si snad zase hned přehlašovat do baráku, který nestojí ![]()
Nájemní smlouvu mít nemusíš, neboj. Pokud ti tam jsou ochotni napsat trvalý pobyt a zajdete společně na matriku, není problém. To je vaše věc.
Ale já osobně bych to být jimi nedělala.. To je ale na nich. Pokud jim to nevadí, tím lépe pro tebe. ![]()
Jen chci říct, že já zrovna aktuálně měnila TP na měsíc - prodávala jsem byt, stěhovala se do nájmu, kupuju jiný. A taky to šlo, nijak mi to nevadilo. Změnit adresy je otázkou chvilky, než to obvolám a OP je zadarmo. Tak se toho neboj a spíš bych radila nezapojovat sousedy a nekomplikovat si-jim život. ![]()
Jinak ano, když ti napíšou k sobě TP, dáš na matrice 50 korun.
Díky ![]()
Ještě je varianta dát TP k rodičům, i když tam je zase komplikace ve vzdálenosti 200 km. Už jsme to s nimi probírali a je to v pohodě.
No a nebo počkat, jak se vyvine ten prodej, třeba to nakonec budeme řešit až v lednu do nového nájemního bytu. To by byla značka ideál, nikde nic nekomplikovat.
@kozisek píše:
Hm, já ti nevím, ale měla by jsi mít i nájemní smlouvu, tedy my dokládali a kopírují si, včetně čísla bytu. Jinak tě to stojí padesátkorun, takže nevím, o čem to tu mluvíš, já bych si to dala do toho nového pronájmu, nevidím problém a nemusíš si snad zase hned přehlašovat do baráku, který nestojí
Náíjemní smouvu mít nemusím - stačí souhlas vlastníka. Takhle jsme si dávala TP do toho našeho bytu. Majitelem je manžel, jen podepsal papír.
Jde o to, že nám hrozí si měnit TP 3× během dalšího roku nebo roku a půl ![]()
Já osobně bych raději „otravovala“ rodiče než aby se chudák sousedi děsili, že z toho budou mít problém.. Vzdálenost nevadí - pokud teda nebudete potřebovat jít na úřad práce nebo sociálku. U banka atd. to neva. Všude se dá dát prostě jen aktuální korespondenční adresa a trvalou necaht tu rodičů.
@Anonymní píše:
Náíjemní smouvu mít nemusím - stačí souhlas vlastníka. Takhle jsme si dávala TP do toho našeho bytu. Majitelem je manžel, jen podepsal papír.
Jde o to, že nám hrozí si měnit TP 3× během dalšího roku nebo roku a půl
Já měnila letos dvakrát, dvě děti, fakt nevidím problém
tohle spekulování je mnohem složitější.
Jinak já jsem družstevník, takže musím mít nájemní smlouvu družstva
@rejžička Akorát si vyřídit/vyzvednout doklady - to vyzvednutí by možná mohli naši na základě plné moci, ne? Nebo ještě něco jiného? Manžel pracuje, žádný příspěvek na nic nebere. Já teď beru PPM, takže budu v dohledné době řešit jen RP na ÚP. Dalo by se to i poštou?
Volit holt nepůjdeme ![]()
A co něco dalšího?
Budou víc platit za popelnice, to jim zaplatíme…
Ještě nějaké komplikace ohledně trvalého bysliště 200 km?
OP si muzes vyridit na kazdem urade, ktery je vydava. A misto vyzvednuti si urcis sama.
A co cestovní pas? Ten taky? Myslím pro dítě, až se narodí, my máme.
Ono nejde o to, že bysme si k našim nemohloi naplánovat cestu, jezdíme tam často, ale jen na víkendy. Takhle by to bralo dovolenou…
Prosím o zachování anonymity. Jsem tu známá a všichni nemusí vědět, co řešíme
Jsme vlastníky bytu v osobním vlastnictví. V tomto bytě máme i trvalé bydliště. protože je to ale malý byt, loni jsme se přestěhovali do většího - do nájmu. Náš byt jsme doposud pronajímali, nicméně jsme se rozhodli ho prodat, máme už kupce, kteří si vyřizují hypotéku, takže je to na spadnutí. Trvalé bydliště si tedy budeme muset odhlásit.
V blízké době chceme koupit pozemek a stavět dům. Do té doby budeme muset mít trvalé bysliště hlášené ještě jinde. Normálně bychom ho hlásili do nájmu, kde jsme teď a pak do vlastního domu, nicméně majitel nás informoval, že nám smlouvu neprodlouží a v lednu se tedy budeme muset stěhovat ještě jinam, opět do nájmu (kde SNAD budeme až do stěhování do vlastního domu).
Takže mi z toho vychází toto. Nahlášení bydliště do
1. tohoto bytu (prodaný se všemi náležitostmi bude dřív než v lednu)
2. dalšího bytu (kde budeme SNAD až do stěhování do domu)
3. vlastního domu
To je strašné harakiri, třikrát přehlašovat bydliště, stojí to spoustu pěněz a času stráveného běháním po úřadech.
Proto nás napadlo si dát trvalé bydliště k našim sousedům (z bytu, co prodáváme), kteří vlastně mají stejnou adresu jako my. Ještě jsme to s nimi neprobírali, nemyslíme si, že bude z jejich strany problém, jsme si velmi blízcí). Co by to ale znamenalo v praxi? Museli bysme to vůbec někam hlásit? Eviduje MěU i jednotlivé byty nebo jen adresy? Něco dalšího, na co si musíme dát pozor? Rozhodně bysme nechtěli našim přátelům způsobit jakékoliv problémy.
jen pro úplnost, ani jedna z rodin nebere žádné dávky, na které by se vztahoval počet členů domácnosti (já a ona bereme pouze PPM a RP a naši manželé pracují).