Musím dávat UM 7,5měsíčnímu?

1863
16.12.11 08:41

Musím dávat UM? (7,5měs)

Ahojte! Prosím o radu, neb dětská mudr. mě včera zas docela vykolejila.
mám 7,5 měs holčičku, která se docela pěkně rozjedla, takže nejeví už moc zájem o kojení. přes den už je skoro nemožné ji nakojit. musí být rozespalá. takže kojím před spaním, nad ránem a trochu ráno.
dopo má ovoce (někdy s jáhlama atd)
oběd masozelenina
odpo jogurt s ovocem
večer kaše 150ml

někdy už mám ale problém nakojit ji před spaním a ráno - jen si cucne a tak jsme to říkala mudr. a ona, že dítě do roka musí veškeré jídlo zapíjet mlíkem. u nás je to NEMOŽNÉ. přes den kojení už prostě nejde, malá nechce, vzpírá se. ještě před dvěma týdny jsme kojila i dopo, ale ona už se odtrhovala, tak jsme zkusila to ovoce s něčím a jedla jak urvaná, tak já nevím, jestli už jí třeba nepřipadá zajímavější baštit lžičkou (je taková dost akční a možná ji kojo nudí, nevím!)
tak mi mudra řekla ať jí dám flašku s UM. včera jsme to zkusila cca 1,5hod po obědě a vůbec ji nechtěla, vypila tak 10ml a odtrhovala ji.

tak prosím o radu, já osobně se domnívám, že UM nepotřebuje, má jogurt a večer kaši + cca 3 kojení. a kdybych s kojem dál bojovala a malá se odstavila, předpokládám, že by stačilo dávat UM ráno a večer (popř. v noci) - cítím to tak. prostě vidím, že přes den by mlíko nemusela, neřve hlady, není protivná atd. myslíte, že to cítím správně??? díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
16.12.11 08:46

Tuším, že v tomhle věku by miminko mělo mít cca 600 ml na den +-. Náš malý taky moc nechce pít, tak to do něj dostávám, když je rozespalý :nevim: Podle mě by to mlíčko měl mít, aby měl dost těch správných živin a dobře rostl. Myslím si, že doktorka to neříká jen tak a asi by si se měla řídit její radou. :nevim: Tot můj názor.
edit: taky dávám jen ráno, večer a v noci, přes den už UM nedostává, takže pokud ti vypije dost mléka v tuto dobu, je to v pořádku a přes den ho pít nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
16.12.11 08:52

podle mě je v podstatě jedno, jakou formou mimi vápník a ostatní potřebné látky pro vývin přijme, z pohledu pediatra je asi nejjednodušší a nejstravitelnější forma mlíko (ať už kojení, nebo UM),
naše malá byla na kojení dost dlouho (15 měa.) a následně UM odmítala (a odmítá doteď, bude mít 3 roky a neexistuje, že by vypila mlíko nebo kakao)
pediatr to nedramatizoval - ať má prostě příjem vápníku v jakékoliv formě, takže my jedeme jogurt (ochucený tvaroh) dvakrát denně (snídaně + svačina/večeře), k tomu hodně sýrů, pomazánek … prostě si tu svou dávku mlíka sní v jiných mléčných výrobcích, dělám hodně pudinky, kaše …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
16.12.11 08:55

a zapíjet každé jídlo mlíkem??? to mi přijde jako dost ujetý názor, druhý extrém proti babičkám, které by kojenému mimi cpaly čaj už ve dvou týdnech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
16.12.11 08:58
katek78 píše:
a zapíjet každé jídlo mlíkem??? to mi přijde jako dost ujetý názor, druhý extrém proti babičkám, které by kojenému mimi cpaly čaj už ve dvou týdnech :nevim:

jo tohle mi příjde taky jako blbost, zapíjet mlíčkem jídlo, stačí čaj nebo voda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
16.12.11 08:59

Ahoj, mě zarazila věta:", že dítě do roka musí veškeré jídlo zapíjet mlíkem. " Což u nás je nemožné. Přes den mi mlíko nechce. My máme 8 měsíců a 6 měsíců korigovaně a mlíko dostává jen na noc, v noci a ráno. Vypije si asi když to sečtu tak 350ml UM. Ale naše mudra říká, že dítě po půl roce by mělo mít asi 500ml mléka + stravu, ale do toho mléka mám započítat mléčné kaše a jogurty. Takže podle mě co doktor to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
16.12.11 09:00

no ona mi hlavně to jídlo nezapije ani MM ani UM, to jsme zkoušela, ale přijde mi to ujeté v tom, že ona se nají dosyta (sní celou skleničku, tj. 190g) a pak už se nechce dokojit ani dopít UM. tak proč jí to cpát? to mě udivilo - že jí mám každé jídlo dát zapít MM nebo UM. to nedáme…včera jsem se přesvědčila o tom , že když se nechce dokojit, nevezme si ani UM, prostě je najezená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
16.12.11 09:01

Podle mě ti mlíčko po jídle ani chtít nebude, protože to jídlo potřebuje zapít tekutinou a mléko je bráno jako potravina, takže by to vedlo k dehydtrataci a přejídání. Kdyby chtěla kojení tak jo, vypila by přední mlíčko, ale UM, nevím, hodně odborníků má názor, že když je UM tak dodávat tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
16.12.11 09:02
EvaG píše:
Ahoj, mě zarazila věta:", že dítě do roka musí veškeré jídlo zapíjet mlíkem. " Což u nás je nemožné. Přes den mi mlíko nechce. My máme 8 měsíců a 6 měsíců korigovaně a mlíko dostává jen na noc, v noci a ráno. Vypije si asi když to sečtu tak 350ml UM. Ale naše mudra říká, že dítě po půl roce by mělo mít asi 500ml mléka + stravu, ale do toho mléka mám započítat mléčné kaše a jogurty. Takže podle mě co doktor to názor.

jsem „ráda“, že je to u Vás podobné, přijde mi to totiž normální - najíst se a nedopíjet mlíkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
16.12.11 09:03
EvaG píše:
Podle mě ti mlíčko po jídle ani chtít nebude, protože to jídlo potřebuje zapít tekutinou a mléko je bráno jako potravina, takže by to vedlo k dehydtrataci a přejídání. Kdyby chtěla kojení tak jo, vypila by přední mlíčko, ale UM, nevím, hodně odborníků má názor, že když je UM tak dodávat tekutiny.

já dávám každé jídlo lžičkou zapíjet čajem, i kaši a dá si ráda…takže pak do ní rvát mléko prostě nechci:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
16.12.11 09:07

Normálně bych to nechala jak to je. Po jídle zapít čajíkem nebo vodou, šťávičkou a mlíčko dávat jen jak jste zvyklé. Mě první přes den prso nechtěla když jsem nabízela tak mě štípala, stačil ji čajík. Takže v klidu a dělej to tak jak to máš zavedený. Nervi to do ní. Zbytečně ji mlíko znechutíš. Prostě nechce, chce objevovat nové chutě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
16.12.11 09:08
Já jsme to řešila tak, že jsme nakojila před jídlem… Taky málo pila a pije, ted odstavuju a vypadá to, že UM chtít nebude, ale já mám trochu větší dítko…Zkus ji nakojit před jídlem… Mně i lépe jedla, vždy s etak uklidnila, ale my jsme zvláštní případ, co se týče jídla
michaela1808 píše:
no ona mi hlavně to jídlo nezapije ani MM ani UM, to jsme zkoušela, ale přijde mi to ujeté v tom, že ona se nají dosyta (sní celou skleničku, tj. 190g) a pak už se nechce dokojit ani dopít UM. tak proč jí to cpát? to mě udivilo - že jí mám každé jídlo dát zapít MM nebo UM. to nedáme…včera jsem se přesvědčila o tom , že když se nechce dokojit, nevezme si ani UM, prostě je najezená.
  • Citovat
  • Upravit
10937
16.12.11 09:09
michaela1808 píše:
EvaG píše:
já dávám každé jídlo lžičkou zapíjet čajem, i kaši a dá si ráda…takže pak do ní rvát mléko prostě nechci:roll:

možná jsem to špatně napsala, myslela jsem to tak, že kdyby prso chtěla, ale když nechce tak ji nenut, některé děti jsou mlíkaři a byli by přisáti pořád a někdo mlíko nechce a je to zbytečné trápit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
16.12.11 09:11

Já si myslím, že ve věku 7,5 mesíců je mléko důležité… Raději bych nakojila před jídlem a dala třeba méně příkrmu. Ale je to na tobě. Pokud bude odmítat, stejně s tím nic neuděláš. Jen bych to zkusila s tím kojením před jídlem

• Citovat
  • Upravit
1863
16.12.11 09:16

my jsme tak trochu zvláštní případ v tom, že ona je malá vlstně totální prsní nezávislák. od narození jí musím do kojení nutit a cpát prso do pusy.skoro nikdy neřvala hlady, prostě jsme kojila v intervalech, jaké jsme uznala já, protože ona by si řekla tak po pěti hodinách…a potom, co jsme najely na lžičku, je z jídla docela odvázaná. a vím, že přes den už si prso prostě nevezme, už jsme to zkoušela x krát a to kojíme úplně v klidu, potichu, nic ji neruší a stejně ji zajímá vše ostatní, jen ne prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová