Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
prosím o radu zkušenější kojící maminky, poslední 2dny mi malá sotva začnu kojit, odtáhne pusinku a potom zase začne hledat prso, cucne si a zase se odtáhne a tak pořád dokola… tak si říkám, že nemá hlad, jenže nejedla skoro 5hodin.....dám dudlík a řev, pochovám a řev, položím zase začne hledat prso, ale prostě nenapije se a pořád se odtahuje…jedná se o bojkot kojení? nebo ji třeba něco bolí, kvůli čemu nemůže sát?
děkuji
Měla jsem to v tomto věku u obou. S dcerou se to srovnalo úplně,a asi proto, že jsem se tolik nenervovala. Syna to nepustilo dobré 2 měsíce, bála jsem se co bude zase u kojení převádět.
Myslím, že je to kombinace růstového spurtu a toho, že se už mléko nespouští tak dobře, jako v šestinedělí. A mimina to prostě štve a vztekaj se.
Přeji pevné nervy, zkus se nestresovat, oni se s tím časem smíří.
záleží hodně na tvé psychice, na nic nemysli, jen buď a uvidíš, že dítě bude hezky pít, dítě je do sedmi let velmi spojeno s matkou a vnímá veškeré naše myšlenky
Zkus si dcerku vysvlíknout do plenky, sebe taky a vlezte si pod peřinu. Děti uklidňuje dotek kůže na kůže. Napřed se s ní jen tak pomazli a pak teprve nabídni prso. Zkoušej to, ale hned jak se začne vztekat, tak to ukonči a zkus to zase za chvíli. Takhle klidně i hodinu. Před tím si dej hodně teplou sprchu, nebo aspoň teplé obklady na prsa, mléko se bude lépe spouštět. Vypadá to na růstový spurt. Prckové mají hlad, ale zároveň jsou nervózní z toho, že jim je divně. Růst je pro ně dost náročný. Navíc jsi v období, kdy prsa se už většině žen nenalévají tak, jako na začátku a dítě musí vynaložit trochu větší úsilí. Vydrž, většinou to trvá cca týden a pak zase v pohodě. Hlavně vydrž z nervama a nezačni dokrmovat UM, protože tím se situace většinou jen zhorší (budeš mít menší odběr mléka a prsa na to zareagují snížením výroby, z flašky to navíc teče bez práce a pak se to celé jen opakuje dokola.
celestad píše:
záleží hodně na tvé psychice, na nic nemysli, jen buď a uvidíš, že dítě bude hezky pít, dítě je do sedmi let velmi spojeno s matkou a vnímá veškeré naše myšlenky
To mě zaujalo. Máš k tomu nějaké podrobnosti? Třeba literaturu, zdroje - proč to tak je?
díky ![]()
děkuji za rady, nebudu si to moc připouštět a prostě zkoušet prso nabízet, když bude chtít tak si vezme, když ne tak ne, jen aby mi moc nevyhládla, ale tak snad kdyby měla hlad tak by si potáhla
![]()
děkuju ![]()
U nás bylo to samé,přesně ve třech měsících,učebnicový bojkot,který ovšem po týdnu jak všude píšou nepřešel,v podstatě jsme se u toho praly až do 7.měs,kdy jsme kojení ukončily.Nicméně hlavní pro mě bylo,že jsme sice s nervama,ale přece nakojily,taky vydrž s nervem,snad jí to opravdu po pár dnech přejde ![]()
Ještě doporučím kojit hlavně v noci a ihned po probuzení (jakmile se začne vrtět a otvírat oči, vrazit prso. Jak jsou voblbnutý, tak o tom tolik nepřemýšlejí a nedržkujou.
alpako ja si moc nemyslim, ze jde o spurt, sice by to odpovidalo, mala bude mit 3mesice, ale zda se mi, ze to prso nechce uz hned od zacatku.....ze si ani nelokne toho predniho mlika…jinak v noci se snazim kojit co nejcasteji, mala se furt budi, mam ji u sebe v posteli a hned ji cpu prso, prave kvuli tomu, ze v noci se dela vic mlika......uvidim jak to bude probihat dale, spis se bojim jestli ji fakt nemuze neco bolet, ze se ji ani cucat nechce, ale sna ne
bello kojeni me moc bavi, ale pokud se jedna o bojkot a trval by tak dlouho, tak to bych asi nevydrzela jako ty, mas muj obdiv
![]()
Holky, máme stejný problém. U nás je to ovšem nehorší v noci. Přes den ho nějak oblbnu a prso mu prostě vrazím a do toho mu povídám, aby nad tím moc nepřemýšlel, ale před spaním v a noci je to největší peklo. Před spaním mi řve i hodinu než si to prso vůbec vezme. Zkouším různý habadůry a začínám být z toho na nervy, jak to bude zase tenhle večír. V noci je to taky mazec. Nesmím ho vzbudit, což se mi většinou nepodaří, páč spí jedině na bříšku. Jak ho vzbudím, tak dostane uplnej záchvat a prso si prostě nevezme a basta. Ráno je tak rozladěnej, že nejdřív se vzteká, že to neteče, jak by si představoval a když se začne mlíko spouštět, tak se začne pro změnu dusit a řve jak tur, že je to moc rychlý a dusí se. Je to fakt na Bohnice…vím, že bych měla být v klidu, ale to prostě nejde..
Zazila jsem s dcerou to same na konci 4 mesice, ukazkovy udajne bojkot, po 3 dnech nepresel,2 laktacni poradkyne nepomohli a nakonec mala skoncila dehydrivana u lekare, tim pro me pokusy, nervy atd o kojeni, zkoncili, mala si vzala Sunar na prvni dobrou a byl klid.. ![]()
Já už jsem pak jak psychouš. Přemýšlím, jestli není mléko hořký nebo jsem si nedala něco na bradavky nebo jestli není nemocnej…prostě panika, stres a nemůžu si pomoct a být v klidu…jsem vždycky uplně propocená z toho uklidnování a zase přiládání k prsu…
Mně malý řval a nepřisával se když měl opruzený zadeček, ale to asi nebude tvůj případ.
@rozinka7 píše:
Holky, máme stejný problém. U nás je to ovšem nehorší v noci. Přes den ho nějak oblbnu a prso mu prostě vrazím a do toho mu povídám, aby nad tím moc nepřemýšlel, ale před spaním v a noci je to největší peklo. Před spaním mi řve i hodinu než si to prso vůbec vezme. Zkouším různý habadůry a začínám být z toho na nervy, jak to bude zase tenhle večír. V noci je to taky mazec. Nesmím ho vzbudit, což se mi většinou nepodaří, páč spí jedině na bříšku. Jak ho vzbudím, tak dostane uplnej záchvat a prso si prostě nevezme a basta. Ráno je tak rozladěnej, že nejdřív se vzteká, že to neteče, jak by si představoval a když se začne mlíko spouštět, tak se začne pro změnu dusit a řve jak tur, že je to moc rychlý a dusí se. Je to fakt na Bohnice…vím, že bych měla být v klidu, ale to prostě nejde..
hele a co si ho položit na břicho a dát mu prso tak? ale vydrž, nabízej, stlačuj prsa, kontakt kuži na kuži, společný spaní… btw:nezakládala jsi tady podobnou diskuzi?