3měsíční - problém při kojení

3544
15.12.11 18:43

3m-problém při kojení

prosím o radu zkušenější kojící maminky, poslední 2dny mi malá sotva začnu kojit, odtáhne pusinku a potom zase začne hledat prso, cucne si a zase se odtáhne a tak pořád dokola… tak si říkám, že nemá hlad, jenže nejedla skoro 5hodin.....dám dudlík a řev, pochovám a řev, položím zase začne hledat prso, ale prostě nenapije se a pořád se odtahuje…jedná se o bojkot kojení? nebo ji třeba něco bolí, kvůli čemu nemůže sát?
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
15.12.11 18:51

Měla jsem to v tomto věku u obou. S dcerou se to srovnalo úplně,a asi proto, že jsem se tolik nenervovala. Syna to nepustilo dobré 2 měsíce, bála jsem se co bude zase u kojení převádět.
Myslím, že je to kombinace růstového spurtu a toho, že se už mléko nespouští tak dobře, jako v šestinedělí. A mimina to prostě štve a vztekaj se.
Přeji pevné nervy, zkus se nestresovat, oni se s tím časem smíří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
15.12.11 18:56

záleží hodně na tvé psychice, na nic nemysli, jen buď a uvidíš, že dítě bude hezky pít, dítě je do sedmi let velmi spojeno s matkou a vnímá veškeré naše myšlenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
15.12.11 19:26

Zkus si dcerku vysvlíknout do plenky, sebe taky a vlezte si pod peřinu. Děti uklidňuje dotek kůže na kůže. Napřed se s ní jen tak pomazli a pak teprve nabídni prso. Zkoušej to, ale hned jak se začne vztekat, tak to ukonči a zkus to zase za chvíli. Takhle klidně i hodinu. Před tím si dej hodně teplou sprchu, nebo aspoň teplé obklady na prsa, mléko se bude lépe spouštět. Vypadá to na růstový spurt. Prckové mají hlad, ale zároveň jsou nervózní z toho, že jim je divně. Růst je pro ně dost náročný. Navíc jsi v období, kdy prsa se už většině žen nenalévají tak, jako na začátku a dítě musí vynaložit trochu větší úsilí. Vydrž, většinou to trvá cca týden a pak zase v pohodě. Hlavně vydrž z nervama a nezačni dokrmovat UM, protože tím se situace většinou jen zhorší (budeš mít menší odběr mléka a prsa na to zareagují snížením výroby, z flašky to navíc teče bez práce a pak se to celé jen opakuje dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.11 19:26
celestad píše:
záleží hodně na tvé psychice, na nic nemysli, jen buď a uvidíš, že dítě bude hezky pít, dítě je do sedmi let velmi spojeno s matkou a vnímá veškeré naše myšlenky

To mě zaujalo. Máš k tomu nějaké podrobnosti? Třeba literaturu, zdroje - proč to tak je?
díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3544
15.12.11 19:30

děkuji za rady, nebudu si to moc připouštět a prostě zkoušet prso nabízet, když bude chtít tak si vezme, když ne tak ne, jen aby mi moc nevyhládla, ale tak snad kdyby měla hlad tak by si potáhla :nevim: :nevim:
děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
15.12.11 19:39

U nás bylo to samé,přesně ve třech měsících,učebnicový bojkot,který ovšem po týdnu jak všude píšou nepřešel,v podstatě jsme se u toho praly až do 7.měs,kdy jsme kojení ukončily.Nicméně hlavní pro mě bylo,že jsme sice s nervama,ale přece nakojily,taky vydrž s nervem,snad jí to opravdu po pár dnech přejde :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.12.11 19:44

Ještě doporučím kojit hlavně v noci a ihned po probuzení (jakmile se začne vrtět a otvírat oči, vrazit prso. Jak jsou voblbnutý, tak o tom tolik nepřemýšlejí a nedržkujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
15.12.11 20:05

alpako ja si moc nemyslim, ze jde o spurt, sice by to odpovidalo, mala bude mit 3mesice, ale zda se mi, ze to prso nechce uz hned od zacatku.....ze si ani nelokne toho predniho mlika…jinak v noci se snazim kojit co nejcasteji, mala se furt budi, mam ji u sebe v posteli a hned ji cpu prso, prave kvuli tomu, ze v noci se dela vic mlika......uvidim jak to bude probihat dale, spis se bojim jestli ji fakt nemuze neco bolet, ze se ji ani cucat nechce, ale sna ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
15.12.11 20:07

bello kojeni me moc bavi, ale pokud se jedna o bojkot a trval by tak dlouho, tak to bych asi nevydrzela jako ty, mas muj obdiv :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
25.7.15 14:31

Holky, máme stejný problém. U nás je to ovšem nehorší v noci. Přes den ho nějak oblbnu a prso mu prostě vrazím a do toho mu povídám, aby nad tím moc nepřemýšlel, ale před spaním v a noci je to největší peklo. Před spaním mi řve i hodinu než si to prso vůbec vezme. Zkouším různý habadůry a začínám být z toho na nervy, jak to bude zase tenhle večír. V noci je to taky mazec. Nesmím ho vzbudit, což se mi většinou nepodaří, páč spí jedině na bříšku. Jak ho vzbudím, tak dostane uplnej záchvat a prso si prostě nevezme a basta. Ráno je tak rozladěnej, že nejdřív se vzteká, že to neteče, jak by si představoval a když se začne mlíko spouštět, tak se začne pro změnu dusit a řve jak tur, že je to moc rychlý a dusí se. Je to fakt na Bohnice…vím, že bych měla být v klidu, ale to prostě nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
25.7.15 14:46

Zazila jsem s dcerou to same na konci 4 mesice, ukazkovy udajne bojkot, po 3 dnech nepresel,2 laktacni poradkyne nepomohli a nakonec mala skoncila dehydrivana u lekare, tim pro me pokusy, nervy atd o kojeni, zkoncili, mala si vzala Sunar na prvni dobrou a byl klid.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
25.7.15 14:55

Já už jsem pak jak psychouš. Přemýšlím, jestli není mléko hořký nebo jsem si nedala něco na bradavky nebo jestli není nemocnej…prostě panika, stres a nemůžu si pomoct a být v klidu…jsem vždycky uplně propocená z toho uklidnování a zase přiládání k prsu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
25.7.15 16:03

Mně malý řval a nepřisával se když měl opruzený zadeček, ale to asi nebude tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
25.7.15 17:01
@rozinka7 píše:
Holky, máme stejný problém. U nás je to ovšem nehorší v noci. Přes den ho nějak oblbnu a prso mu prostě vrazím a do toho mu povídám, aby nad tím moc nepřemýšlel, ale před spaním v a noci je to největší peklo. Před spaním mi řve i hodinu než si to prso vůbec vezme. Zkouším různý habadůry a začínám být z toho na nervy, jak to bude zase tenhle večír. V noci je to taky mazec. Nesmím ho vzbudit, což se mi většinou nepodaří, páč spí jedině na bříšku. Jak ho vzbudím, tak dostane uplnej záchvat a prso si prostě nevezme a basta. Ráno je tak rozladěnej, že nejdřív se vzteká, že to neteče, jak by si představoval a když se začne mlíko spouštět, tak se začne pro změnu dusit a řve jak tur, že je to moc rychlý a dusí se. Je to fakt na Bohnice…vím, že bych měla být v klidu, ale to prostě nejde..

hele a co si ho položit na břicho a dát mu prso tak? ale vydrž, nabízej, stlačuj prsa, kontakt kuži na kuži, společný spaní… btw:nezakládala jsi tady podobnou diskuzi?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová