Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
zdravím maminky,
chtěla jsem poprosit o radu.Máte některá zkušenosti s intolerancí na kravské mléko?staršímu synovi to zjistili nedávno při testech z krve. Dr. nás tak okrajově seznámil s tím co může a nemůže.problém je v tom, že na noc dostává stále UM,respektive bez mlíka neusne a v noci když se probudí tak nehodlá pokračovat ve spaní nebo se uklidnit dokud nemá mlíko
Dr.nám sice řekl, že UM můžeme 1-ku (obsahje nejmíň kravského mléla) ale stejně se mi zdá se z toho má problémy -neustále suchá kůže,škrábe se,zvrací (i když si myslím že to není uplně tím mlékem)atd. nejraději bych UM vypustila uplně jestli by se zlepšil, ale nevím čím adekvátním nahratit čaj ani nic jiného nám nechce brát
nebo vyřešilo by to třeba HA UM?děkuji za jakoukoli odpověď:-)
No jen nechápu prič teda jestě nedaváš HA mleko.. Je to hypoalergení… Pochopitelně mez kravskeho mleka.. To ti jako Dr. neřekl??
sikinka16 píše:
No jen nechápu prič teda jestě nedaváš HA mleko.. Je to hypoalergení… Pochopitelně mez kravskeho mleka.. To ti jako Dr. neřekl??
Tak HA mléko není rozhodně bez kravského mléka… jen je tam jinak štěpené než v klasickém UM.
Nicméně dělají speciální UM pro děti s alergií na kravské mléko, ale jak přesně se jmenují nevím.
Ahoj, koukala jsem na tvůj profil, staršímu synovi jsou téměř dva roky. Co použít místo UM mléka nějaké „normální“ bez laktozy? Např. http://www.mlekobezlaktozy.cz/…zlaktozy.htm
Ale ber to jenom jako laický nápad
, nejsem odborník
mohla bys zkusit, jestli by mu nezachutnalo krabicovy ryzovy mliko z DM ![]()
Nutrilon dělá určitě speciální mléko při alergii a myslím, že i jiní výrobci ho budou mít, jen pohledat.
http://www.nutrilon.cz/…llergy-care/
Nechápu proč Vám nenapsal nutrilon alergy care
Tady ho mají i bez předpisu http://www.feedo.cz/…ko-450g.html rozhedně to klasické UM nepodávej, jinak se vyrážka nezlepší, navíc dítě je pak víc plačtivé, když ho bolí bříško. A to si piš, že to zvracení má z toho. Ted nevím kolik mu je ale jestli je větší nutrilon prodává i sojové mléko.
díky moc za všechny příspěvky
všechno to projdu a podívám se co by se dalo koupit..
lastkeckaprotože náš dr. je na baterky
s tím zvracením jsem chtěla jít na gstro on nejdřív že udělá krevní testy a jediné co z toho vyšlo je ta intolerance na mléko a k tomu řekl že to máme testovat nedávat mu sýry,másla,mléko a uvidí se..nic z toho nejí a stejně blindí
myslím si (teda doufám
) že by to vyřešilo i ty probděné noci
že by ho nebolelo potom bříško ![]()
jowana ten nutrilon měla kamarádka bavily jsme se o tom ale ona říkala že to jen na předpis ![]()
Pavla23 píše:
díky moc za všechny příspěvkyvšechno to projdu a podívám se co by se dalo koupit..lastkeckaprotože náš dr. je na baterky
s tím zvracením jsem chtěla jít na gstro on nejdřív že udělá krevní testy a jediné co z toho vyšlo je ta intolerance na mléko a k tomu řekl že to máme testovat nedávat mu sýry,másla,mléko a uvidí se..nic z toho nejí a stejně blindí
myslím si (teda doufám
že by ho nebolelo potom bříško
jowana ten nutrilon měla kamarádka bavily jsme se o tom ale ona říkala že to jen na předpis
Pavly určitě to ty noci vyřeší, my jsme si to s malým taky prožili, potom co dostal tenhle nutrilon, je jak vyměněný, klidnější a spokojený, člověk by na něm nepoznal, že je alergický, jo a na ten exzém nam pomohla Linolea Feet, prodávají jak šampon, přísadu do koupele tak i krém, seženeš v lékárně. A ano ten nutrilon je na předpis, ale ten odkaz co jsem sem dávala, tam ti ho prodají i bez předpisu, kupovala jsem ho domu do zásoby, kdyby jsme náhodou nestihli doktorku.
Já myslím, že jdou koupit běžně, ale vzhledem k tomu, že když už ho mimčo potřebuje, tak to dr. píšou na předpis, aby se nemuselo za něj tolik platit. Takže pak má mamina vlastně to mléko levnější, ale např. na tom fedoo to vypadá, že se dá objednat bez obtíží. jinak co se jídla týče, tak sýry, máslo atd. je logické, že by neměl, ale čti i složení u jiných výrobků, popř. někde nejdřív pohledej, zda ho neobsahují např. sušenky, rohlíky atd. mají mléko taky, tak na to pozor.
Lastkecka píše:Pavla23 píše:Pavly určitě to ty noci vyřeší, my jsme si to s malým taky prožili, potom co dostal tenhle nutrilon, je jak vyměněný, klidnější a spokojený, člověk by na něm nepoznal, že je alergický, jo a na ten exzém nam pomohla Linolea Feet, prodávají jak šampon, přísadu do koupele tak i krém, seženeš v lékárně. A ano ten nutrilon je na předpis, ale ten odkaz co jsem sem dávala, tam ti ho prodají i bez předpisu, kupovala jsem ho domu do zásoby, kdyby jsme náhodou nestihli doktorku.
díky moc za všechny příspěvkyvšechno to projdu a podívám se co by se dalo koupit..lastkeckaprotože náš dr. je na baterky
myslím si (teda doufám
že by ho nebolelo potom bříško
jowana ten nutrilon měla kamarádka bavily jsme se o tom ale ona říkala že to jen na předpis
no já doufám pže jsme z toho už uplně hotový
všichni.s tím zvracením dr. nic moc dělat nechce tak aspoň doufám že to zabere aby se mu taky ulevilo to je hrůza a pořád se škrabe
teď jsme změnili kosmetiku (používali jsme hipp teď sebamed) a je to lepší musím zaťukat ale stejně se škrabe ![]()
jowana jo to mi kamarádka taky říkala, že ji to píše dr a platí asi půlku ale i tak to je dost peněz
.já si o tom musím někde něco přečíst nebo se popta pže abych pravdu řekla tak jsem dr. moc nepochopila
jogurty,pribinacky,tvarohy jo ale syr,to máslo a tak ne zdá se mi to divný
já bych řekla že i ten jogurt by neměl ne?což je u nás nejhorší pže on by mohl jíst jogurty pořád ![]()
Zkus pohledat tady, nejspíš se toho dočteš dost http://www.porodnice.cz/…ogurt%20abkm?… jinak si myslím, že vysadit i jogurty a veškeré mléko - alespoń na zkoušku. Přece nebudeš kupovat speciální mléko a jogurtama do něj „cpát“kravské. Na druhou stranu, mléko se nedoporučuje u dětí do 2let nebo do kdy a jogurty se zavádějí kolem těch 8měsíců - možná těmi bakteriemi je nějak pozměněn ![]()
Také pozor na vejce, soju a hovězí maso. Některým lidem alergickým na BKM mohou vadit i tyhle potraviny. Kdyby nestačil NAC (problémy by přetrvávaly) je ještě možnost dávat Neocate, tam je bílkovina úplně štěpená. Je na předpis.