Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den chtěla jsem se zeptat.Mám čryřměsíční dcerku je od narození plně kojena doposud jsem neměla žádné problémy,ale v posledních dnech teda spíše večerech je hrozně neklidná a stále se mi budí k jídlu.Doposud mi spávala i 7.hodin v kuse teď se mi probouzí co dvě hodinky jak kdy.Tak jsem se chtěla zeptat zda bych měla alepsoň na noc něčím malou přikrmovat.Mám koupenou Rýžovo-mléčnou kaši pro děti od ukončeného čtvrtého měsíce,ale pokud by mi někdo poradil byla bych velmi ráda děkuji!:)
napadá mě, že hodně roste, tak potřebuje mlíčko častěji…osobně bych jí vyhověla a kojila často, pokud máš mlíčko, tak proč tak brzo zbytečně přikrmovat
ale třeba se připojí někdo zkušený
pokud byla a je plně kojená - příkrmy se dávají po ukončení 6m - tzn od 7m. tudíž je moc brzy. Jako první příkrm se dává zelenina a pak maso, rýži bych do ní necpala do 8m. Jak se teď budí častěji - nemůže to být spíš růstový spurt?
Ahoj, já Ti neporadím, protože máme podobný problém (ale píšu proto, abys věděla, že v tom nejsi sama
). Vojtík taky spával dobře, teď se taky budí cca co 2 hoďky. Ale dr. říkala, že mám vydržet do toho ukončeného 6m.
A taky by mě zajímalo, až budu dávat nějakou tu kaši, jestli ho to zaplácne a bude spát lépe. Ještě se v těch všech příkrmech moc neorientuju, takže taky budu ráda za každou radu.
Souhlasím se Saroyou - vyhov jí. Měli jsme taky takové období a syna jsem jen kojila. Bylo to sice náročnější, když se v noci budil častěji, ale co by jsme pro ty naše prcky neudělali
Zkus vytrvat a nepřikrmovat ![]()
No je stíle plně kojena jen mi občas příjde,že ji to mléko nestačí a mám ji u prsu někdy více než polovinu noci a to opravdu nespím ani já a malá také oc ne:(Vím,že je to ještě brzo,ale chtěla jsem si právě nechat poradit.
Je to mé první dítě a radši si nechám poradit než,abych ji uškodila jen jsem z toho už taková nervozní ty probdělé noci dávají zabrat a už to trvá delší dobu:)
Ona ta kase taky ne vzdy extra zasyti, jsou deti, ktere po nich boli brisko. Ja bych vydrzela a kojila.
to je dobře, že se ptáš…věřím, že je to pěkně náročné nespat kolik dní..ale možná by nepřijala příkrm ok a měla trávicí trable (tím se můžeš utěžovat
)
přeju, ať se to rychle srovná
Nevím jestli ti poradím, ale u nás kaše večer rozhodně nepomohla, budil se úplně stejně, zkoušela jsem ji v cca půl roce, pomohlo až najetí na zeleninové příkrmy, s tím, že ho dostává i večer.
Moc děkuji za cenné rady jsem ráda,že se najde někdo kdo poradí sama se v tom moc nevyznám:)
Já bych řekla, že jeto „obyčejný“ spurt. Potřebuje víc mlíčka, tak jí ho dej a vydrž, zase to přejde.
Jinak u nás teda na prospanou noc pomohlo až ukončení kojení v 8,5 měsících. Žádná kaše, žádná zelenina. To jen tak pro zajímavost…
Ahoj, u nás trval „růstový spurt“ měsíc v kuse. Váhový přírůstek byl po tom měsíci hraniční a doktorka mi doporučila na večer kaši. Malej se přestal v noci budit a vstávám k němu většinou jen jednou okolo čtvrté ráno ( spát chodí okolo osmé ). Dávám rýžovou kaši, ale menší množství než je na krabici a pak dokojím. Malej prso prostě potřebuje
.
Absolvovala jsem to samé s Mattym, kojila jsem taky po hodině (v noci). V 5 měs jsem na doporučení Mudry zkusila na noc rýžovo-mléčnou kaši, pomohlo to. Spal celé tři hodiny
. Myslím, že když to jednou zkusíš, nic se nestane a uvidíš, jestli to pomůže. Držím palce ![]()
Oni teď doktoři zase začínají obracet, podle nejnovějších výzkumů se prý opět může začínat s příkrmy dřív… (doktorka v rizikové poradně se smála, že teď začínají platit pravidla, ze kterých ona před třiceti lety dělala státnice
)
Tak tu kaši klidně vyzkoušej, jestli chceš, a uvidíš; chápu, že když má člověk mozek otlučený až k šedé kůře a spí denně jen pár hodin a to ještě přerušovaně, tak shání cokoli, co by pomohlo
(si to moc dobře pamatuju
)