Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,už třetí den mám problém s kojením z pravého prsa..přijde mi že se v něm nedělá dostatek mléka.Jednak mě to hrozně bolí,když z něho prcek saje a vždycky tu bradavku hrozně tahá a kroutí se u toho jako by mu to nešlo z ní sát a má pak do hodiny a půl zase hlad..u levé je to zatím snad ok..nevíte čím to může být?..že by se mě ztrácelo mléko?
Je to asi otřepané,ale kojení nesmí bolet,nezačíná třeba zánět?Bradavka v poho?Tam odkud boles vychází zkus nasměrovat bradičku prcka
Už jsem se o tom bavila s doktorkou o té bolesti tu mám snad od samého začátku kojení,prostě mě bolí ta bradavka nejvíc když se přisaje pa to rtošku poleví ale stejně to bolí,a jak se u toho kroutí a tahá ji sem tam tak to taky šíleně bolí,doktorka říkala at si to mažu bepanthenem a imazolem..ale nepomáhá to,na bradavku mi koukala ale je v pořádku..tak já nevím ![]()
Tak podle toho co popisuješ je prcek špatně přisátej mně to zezačátku dělalo u jednoho prsu taky a pak jsme přešli na kojo v leže a byl klid
Nepíšeš, jak starý je prcek, ale mě tedy bradavky při přisátí bolely asi až tak do konce šestinedělí, a to u obou dětí, takže se nedá říct, že by to bylo špatnou technikou.
Po každém kojení jsem mazala Bepanthenem a po nějaké době se to uklidnilo.
Kojím v leže a někdy v sedě,s přisátím jsme nikdy problém neměli ![]()
ahoj.. a má v pusince i kus dvorce? pokud jen bradavku, tak to bolí.. na ragády mi skvěle zabíral Purelan.. Bepanthen vubec..
Mishell píše:
a prckovi je měsíc a půl
Ahoj mozna spatna technika kojeni ,ale skus pred kojin odstrikat trosku a sprchovat prsa teplou vodou ,v puse nesmi mit jen bradavku ale celi prsni dvorec a hlavne prsa masiruj
Mishell píše:
Díky za rady zkusím to
nemate zac ja kojila dva roky a ted mam 4 mesicni a zas plne kojim tak skusenosti sou
ono jak je prso plne tak se tem bobkum blbe saje a bolito ![]()
Mně pomáhalo prsa před kojením napařit a promasírovat. Pak taky u jednoho změna polohy - na fotbalistu. Přisál se „jinak“ a bradavka přestala bolet. Jakmile si po pár týdnech zvykl na obě bradavky (jednu mám malinko tvarově jinou), přestalo to být nepříjemné i mně.
Pomohlo mi taky kojení v leže.
Hodně štěstí ![]()
Kromě už zmíněného, není na bradavce jakoby bílé místo?
Pokud ano může to být ucpaný jeden kanálek a to pak může bolet.
Ahoj, oživuji svoji vlastní starou diskuzi..začal mi ten samí problém jako jsem měla u prvního syna, o kterém tu píši. Malej byl už druhou noc neklidný, pořád se budil, každou hodinu a půl až dvě se mi budilna jídlo, což nedělal vždycky klidně spal a vzbudil se cca 2× a přesně jak tenkrát mě děsně bolí pravá bradavka, nejvíce při přisátí, pak to postupně odeznívá, popraskaná a nic není, jen děsně bolí..takže z prvé zkušenosti vím že to není špatnou polohou či tak..tenkrát to skončilo tak že jsem v tom prsu začla mít málo mléka, začla jsem přikrmovat, ale za pár dní jsem o mléko stejně nakonec přišla úplně..takže mám obavy že to tak dopadne i ted, když mě znovu takhle zlobí to prso nebo to asi není náhoda že že to je zas takhle stejný jak tenrkát? ![]()
@Mishell Zkoušela jsi kojit přes klobouček? Nebo odstříkávat, jestli to bolí jenom při kojení
(Omlouvám se, jestli se opakuju, starou diskuzi jsem nečetla).
Jinak teda musím říct, že nejdřív mě tvoje diskuze dost vyděsila, četla jsem „Problémy s kojením pravého psa“ ![]()