Problémy s kojením z pravého prsa

2377
9.12.11 08:49

Problémy s kojením

Ahoj,už třetí den mám problém s kojením z pravého prsa..přijde mi že se v něm nedělá dostatek mléka.Jednak mě to hrozně bolí,když z něho prcek saje a vždycky tu bradavku hrozně tahá a kroutí se u toho jako by mu to nešlo z ní sát a má pak do hodiny a půl zase hlad..u levé je to zatím snad ok..nevíte čím to může být?..že by se mě ztrácelo mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
9.12.11 08:52

Je to asi otřepané,ale kojení nesmí bolet,nezačíná třeba zánět?Bradavka v poho?Tam odkud boles vychází zkus nasměrovat bradičku prcka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
9.12.11 08:56

Už jsem se o tom bavila s doktorkou o té bolesti tu mám snad od samého začátku kojení,prostě mě bolí ta bradavka nejvíc když se přisaje pa to rtošku poleví ale stejně to bolí,a jak se u toho kroutí a tahá ji sem tam tak to taky šíleně bolí,doktorka říkala at si to mažu bepanthenem a imazolem..ale nepomáhá to,na bradavku mi koukala ale je v pořádku..tak já nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
9.12.11 08:59

Tak podle toho co popisuješ je prcek špatně přisátej mně to zezačátku dělalo u jednoho prsu taky a pak jsme přešli na kojo v leže a byl klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
9.12.11 09:12

Nepíšeš, jak starý je prcek, ale mě tedy bradavky při přisátí bolely asi až tak do konce šestinedělí, a to u obou dětí, takže se nedá říct, že by to bylo špatnou technikou.
Po každém kojení jsem mazala Bepanthenem a po nějaké době se to uklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
9.12.11 09:20

Kojím v leže a někdy v sedě,s přisátím jsme nikdy problém neměli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
9.12.11 09:20

a prckovi je měsíc a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
9.12.11 09:28

ahoj.. a má v pusince i kus dvorce? pokud jen bradavku, tak to bolí.. na ragády mi skvěle zabíral Purelan.. Bepanthen vubec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
9.12.11 10:01
Mishell píše:
a prckovi je měsíc a půl

Ahoj mozna spatna technika kojeni ,ale skus pred kojin odstrikat trosku a sprchovat prsa teplou vodou ,v puse nesmi mit jen bradavku ale celi prsni dvorec a hlavne prsa masiruj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
9.12.11 10:10

Díky za rady zkusím to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
9.12.11 10:13
Mishell píše:
Díky za rady zkusím to :-)

nemate zac ja kojila dva roky a ted mam 4 mesicni a zas plne kojim tak skusenosti sou :-)) ono jak je prso plne tak se tem bobkum blbe saje a bolito :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
9.12.11 10:40

Mně pomáhalo prsa před kojením napařit a promasírovat. Pak taky u jednoho změna polohy - na fotbalistu. Přisál se „jinak“ a bradavka přestala bolet. Jakmile si po pár týdnech zvykl na obě bradavky (jednu mám malinko tvarově jinou), přestalo to být nepříjemné i mně.
Pomohlo mi taky kojení v leže.
Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
9.12.11 12:59

Kromě už zmíněného, není na bradavce jakoby bílé místo?
Pokud ano může to být ucpaný jeden kanálek a to pak může bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
16.4.13 16:47

Ahoj, oživuji svoji vlastní starou diskuzi..začal mi ten samí problém jako jsem měla u prvního syna, o kterém tu píši. Malej byl už druhou noc neklidný, pořád se budil, každou hodinu a půl až dvě se mi budilna jídlo, což nedělal vždycky klidně spal a vzbudil se cca 2× a přesně jak tenkrát mě děsně bolí pravá bradavka, nejvíce při přisátí, pak to postupně odeznívá, popraskaná a nic není, jen děsně bolí..takže z prvé zkušenosti vím že to není špatnou polohou či tak..tenkrát to skončilo tak že jsem v tom prsu začla mít málo mléka, začla jsem přikrmovat, ale za pár dní jsem o mléko stejně nakonec přišla úplně..takže mám obavy že to tak dopadne i ted, když mě znovu takhle zlobí to prso nebo to asi není náhoda že že to je zas takhle stejný jak tenrkát? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
16.4.13 17:15

@Mishell Zkoušela jsi kojit přes klobouček? Nebo odstříkávat, jestli to bolí jenom při kojení :nevim: (Omlouvám se, jestli se opakuju, starou diskuzi jsem nečetla).
Jinak teda musím říct, že nejdřív mě tvoje diskuze dost vyděsila, četla jsem „Problémy s kojením pravého psa“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová