Od narození časté kojení

3802
9.12.11 14:03

Od narozeni caste kojeni

Ahoj Maminky,

mam syna stareho tri a pul mesice. Pri narozeni mel 4kg, od zacatku jedlik. Kojime ve dne v noci ani ne po dvou hodinach, obcas se zadari a vyjde to na tri hodiny. To je ale vyjimecne. Pribira krasne, uz ma cca sedm a pul kila. Takze bych mela byt vlastne spokojena. Jenze uz si pripadam jako kojici masina, nic nestiham, nejsem vyspala. Doma mam jeste trileteho syna, ktereho nevzali do skolky. Prvniho syna jsem normalne kojila, prosli jsme si dvema rustovymi spurty. Jenze ted mame asi nejaky permanentni rustovy spurt.
Vlastne ani nevim, proc to pisu, protoze se mi dostanou dve rady. Bud vydrzet, nebo dat dokrm. A to je asi vlastne kamen urazu, protoze se to ve me tluce. Kojit chci, protoze z meho presvedceni je to to nejlepsi, ale kdyz po hodce a pul syna prikladam na pul hodiny, za sebou rozdelanou praci, do toho starsi syn ze udelal bobo, je mi do place. Noce jsou katastrofa, kolikrat nespim snad vubec, nakojim, odkrknout, sotva usnu, jedem znova, mezi tim se mi do toho vzdubi starsi. Mit jen jedno dite, tak to vydrzim, ale se dvema uz je to o hodne tezsi.
Tak by zajimalo, jestli jste nejaka mela takoveho jedlika, jak jste to resily, zvladaly a tak.
Predem dekuju za postrehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
9.12.11 14:07

První rada je mimino do postele, strčit prso a spát dál. taky už není úplně maličký, za dva tři týdny můžeš zkusit kašičku. Ono se to už brzy trochu zlepší, začete s příkrmy, intervaly se protáhnou a bude zase hej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.12.11 14:11

No, můj syn byl stejný, na většinu trápení a řevu pomáhalo kojení, takže byl u prsa permanentně. Napil se a po 20minutách chtěl zase, a za 1,5h zas. Do 6měsíců byly intervaly maximálně 2h (v noci i delší), takže kolikrát jsem celé dopoledne jen seděla na gauči a kojila, a byla ráda že u toho usnul, tak jsem ho držela a po hoďce zase kojila… Všichni mi radili na večer dokrm, ale já jsem nechtěla, takže vlastně flašku nikdy nepoznal.
No, jenže teď jsem těhotná zase a bojím se, že druhý syn bude to samé. A to už nebudu moct celé dopoledne prosedět a prokojit. Budu se snažit nechat si zkontrolovat techniku, aby pil kratší dobu ale pořádně. A na noc se obávám, že už vyměknu. Přece jen když má člověk ještě staršího prcka doma, tak se nemůže tolik „obětovat“, jako když měl na starost jen jedno.

A v noci spal do 8měsíců u mně, takže jsem se jen přitočila, napil se aspal dál a já sjem se ani pořádně nevzbudila.
Se začátkem příkrmů se kojení zpravidelnilo, +- do hodin, kdy se normálně jí, takže jsem pak jen po měsíci vždycky vyměnila kojení za jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
9.12.11 14:21

dcera je stejná, nijak mi to neva, je za 5-10 min hotová, tak si toho starší kolikrá ani nevšimne. jak dlouho kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
9.12.11 14:23
Gladys píše:
První rada je mimino do postele, strčit prso a spát dál. taky už není úplně maličký, za dva tři týdny můžeš zkusit kašičku. Ono se to už brzy trochu zlepší, začete s příkrmy, intervaly se protáhnou a bude zase hej ;)

To bohuzel nefunguje. I kdyz jsem nikdy nebyla zastancem spani miminek u rodicu v posteli, tak jsem to ze zoufalstvi zkusila, syn se naji, pusti, a pokud ho neprendam do kosiku, nesvazu, tak se probere a je po spani uplne. :roll:
To caste kojeni se odrazi i na jeho spani, si tak po pul hodinach.
Do prikrmu nam zbyva dva a pul mesice, tak snad to rychle utece, nebo se stane zazrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
9.12.11 14:26
Alpaka píše:
dcera je stejná, nijak mi to neva, je za 5-10 min hotová, tak si toho starší kolikrá ani nevšimne. jak dlouho kojíš?

Praveze pul hodiny. Na noc mu davam i obe prsa. Ja proste kojit chci, ale nevim, kde na to nabrat energii. Nejvic mi davaji zabrat ty noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
9.12.11 14:36

A zkrátit by to nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.12.11 14:45

Tak v posteli ho můžeš mít i zavinutého, taky to tak máme, na kojení ho nerozbaluju, nakojím v leže, pak hned strčím dudel a spí se dál. Já takto často vstávat, tak už ležím bradou nahoru, vyzkoušela jsem si to jednou a byla jsem úplně grogy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.12.11 15:42

holky když kojíte v postely a pak spíte, to nedáváte odkrkávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.12.11 15:44

Já teda ne, ani jednoho ze synů jsem odkrkávat nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.12.11 15:44
Gabrielaaa píše:
holky když kojíte v postely a pak spíte, to nedáváte odkrkávat?

ne, pokud u toho usne, tak jsem nedávala. V noci obvykle miminka pijí klidněji, takže je to tolik netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.12.11 15:46

tohle je můj problém odkrkávat dávám, ale kolikrát si nekrkne, jenže ho to tlačí, pak fňuká a neusne, a krkne si třeba ž po hodině, někdy i dýl, ale to je pak brutální krk… do té doby je neklidný.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.12.11 15:52
Gabrielaaa píše:
tohle je můj problém odkrkávat dávám, ale kolikrát si nekrkne, jenže ho to tlačí, pak fňuká a neusne, a krkne si třeba ž po hodině, někdy i dýl, ale to je pak brutální krk… do té doby je neklidný.. :nevim:

jo, přesně. Můj malej si zásadně nekrkal, fakt výjimečně, naučil se to až pak sám, když býval na bříšku. Když už, tak to trvalo strašně dlouho a to se většinou už muselo přebalovat, nebo převlíkat, nebo jít ven nebo zas kojit. Ale na něj fakt fungovalo kojení jako lék na všechno. Do 4týdnů byl hrozně uřvaný, nakojila jsem, ale pak stejně vřískal, masírovali jsme bříško, přebalovali jestli mu nevadí tohleto..a pak jsme zjistili, že on a jedeno kojení vypije hrozně málo, takže jsem začala přikládat vlastně skoro vždycky když začal brečet. A byli jsme spokojení oba. Asi se mu to i v bříšku posunulo tím dokojením a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
9.12.11 15:53

Krkání - ani by mě nehlo. :lol:
nedávám ani přes den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.12.11 15:54

Alpaka: no hele mě to krkání už taky krká, kolikrát tu s ním dělám šaška, dávám ho jakoby sedět, na rameno, na druhý rameno lehnout zase zvedat na rameno.. jenže když si enkrkne tak je konečná.. :think: potom si totiž buď ublinkne, a nebo dostane škytavku kterou má často a to pak na rameni být musí jinak zvrací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová