Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
jasný jasný…koupila jsem nutrilon Alergy Care tak jsem na to zvědavá snad už konečně budeme spát
Ahoj, bezmléčnou dietu máme naštěstí už za sebou, Nutrilon AC nám psala normálně dětská a poslala nás na alergologii.Tam si určitě zajdi klidně i bez žádanky, jestli je to u Mudr. problém. A u všeho sleduj složení- ve všem je aspoň sirovátka, v pečivu atd…Laktóza by neměla vadit, to je mléčný cukr obsažený i v MM a jeho intolerance je u dětí vzácná (leč není vyloučená).
Jo a ten Nutrilon ti objednají v každé lékárně ale na předpis je cca o 100Kč levnější.HA nestačí.
ainy jj děkuji za info nutrilon jsem už koupila a zkoušela mu dát trochu teda vůbec mu to nejelo tak ač nesladíme tak jsem mu tam dala asi půl lžičky medu a jak mu to jelo:))na tu alergii jsem chtěla zajít s tou kůži pořád je jak struhadlo ![]()
btw:a jaký je rozdíl mezi alergii a intolegancí? ![]()
Prislad to radsi glukopurem, med je alergen jak pr… alergie je neprimerena reakce imunitniho systemu.Intolerance je ze to proste nedokaze stravit. Ale ve finale to vyjde na stejno-danou potravinu nesmi tak jako tak.
jasný jasný už to chápu…i když teda moc nechápu t vysvětlení od dr. když říkal že naštěstí to alergie není „jen“ intolerance
tak když to vyjde na stejno nevím proč říkal jen.
No ja bych hlavne sla na to alergo. Oni i ty testy jsou mnohdy neprukazne a zavadejici. Syn mel treba vse negativni a proste se po necem osypal po mliku navic i prujem 10× denne.Na alergu udelaji tech vysetreni daleko vic a lip vysvetli. Jo a neboj vetsina deti z toho vyroste. U nas uz je to ok ( 23mes. je mu ted ).
jj díky tak my tam skočíme.. no vidíš to je máme stejně staré:-) maxovi je taky tak. no první noc jsme zkusili nový mlíko a probudil se až po 5hod ráno
a i pěkně usínal takže bych řekla že na tom něco bude ![]()
Pokud má tento problém,tak nechápu lékaře,proč nedoporučil nějaké jiné UM? To bych se zeptala a pokud jsi nezkoušela HA,tak ho zkus je ho tam menší podíl a je víc štěpené. Pokud by měl problém i s tím,tak vvolat doktorovi,a´t kouká poradit,že ty nevíš,čím ho máš nakrmit.
Tak pokud jsi cetla pozorne tak jeji doktor asi moc neporadi. A HA mleko je prevence, nevhodne pri prokazane nesnasenlivosti.Osobni zkusenost.
mno my jsme HA mlíko měli (bebu) když jsme odcházeli z nemocnice (syn byl nedonošený měsíc byl v nemocnici po narození) a i na to HA mlíko nám dr řekl že je to tahání peněz z lidí
že všechny mléka jsou stejný ať mu to klidně dáváme ale že si myslí že i obyč sunar by mu stačil
no nevím mám našeho dr.ráda kvůli přístupu k dětem kluci se ho nebojí a je to tam celkově fajn ale některý jeho názory to je děs
nejhorší je že bydlíme na malém městě jsou tu 2dět.dr a on je z nich nejlepší co každý říká
osobní zkušenost s tou druhou dr.má takovou že jsme tam jednou byli když měla záskok a vůbec se mi teda nelíbila ![]()
Teda co to je za doktora
My odcházeli s HA mlíčkem z porodnice a to jsme ani nikdo z rodiny žádnou alergii neměli, takže preventivně. Podle mě to rozhodně tahání peněz není. Jen je to prostě dražší, jelikož tam musí víc naštěpit tu bílkovinu. A nemáš možnost dojíždet někam jinam? Takovému pediatrovi bych opradu nerada svěřovala své dítě.
Tak to HA je vic nastepene.Zdravemu ditku rozhodne neuskodi,otazka je jestli necemu pomuze.Moje zkusenost je, ze syn ktery mel ve 2 mes alerg. projevy dostal na dobre minenou radu to HA,dokonce ho temer 3 mesice snasel a pak se mu to rozjelo nanovo a do 13mes musel mit Alergy care.Takze za me jako prevence zdraveho ditete mozna jo, ale pokud je nejaky problem tak v zadnem pripade.