Musím každou noc odsávat?

496
23.4.15 03:44

Musim kazdou noc odsavat ?

Ahoj. Mame 1 a pul mesicni holcicku. Pres den kojime co hodinu.. Ale v noci je mala zlata a vzbudi se na jidlo jen jednou.. Vzdy ju necham vypit jeden prs a druhy jdu po ulozeni odsat.. chtela jsem se zeptat jestli by nestacilo ji dat s obou, ze by s kazdeho vypila trochu a ja bych pak mohla jit spat hned po ulozeni..jen se bojim abych tim neprisla o mliko.. diky za rady.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11219
23.4.15 04:39

@chrastitko11 ahoj, je to hodně individuální a radí se v tom těžko a stejně si to každý musí udělat po svém, jak to jemu a miminku vyhovuje.
Já jsem třeba kojila z obou, když se náhodou nevzbudili a já měla prsa víc nalitá, tak jsem neodsávala, ale taky jsem pak dost bojovala kolem pátého měsíce s malým množstvím mléka. Obecně je to tak, že čim víc malá vypije nebo ho odsaješ, tím víc se ho utvoří a v noci to platí dvojnásob, protože v noci se tvoří více hormonu, který se podílí na tvorbě mléka.
Pokud máš pocit, že máš mléka na rozdávání, tak bych to v noci neřešila, klidně bych trochu nakojila z obou a neodsávala. Ale pokud bojujete o každou kapku, tak bych raději prsa v noci víc stimulovala a ještě odsávala. Píšeš, že přes den kojíte po hodině, to tak máte od narození? nebo je to až teď? Je jí 6 týdnů, tak by to mohl být růstový spurt nebo si tě chce víc rozkojit, v tom případě by nebylo moc dobré v noci neodsávat.

Ale když nebudeš odsávat, tak určitě o mlíko nepřijdeš, zvlášť když přes den kojíš tak intenzivně. Já už kojím přes rok a už jen trochu jednou za den a mlíka je prostě tolik, kolik malá vypije. Spíš bych se bála, abys pak v případě delší pauzy neměla zánět nebo retenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
23.4.15 06:37

@IvčaL ahoj. No ze zacatku sem se snazila dodrzovat dve hodiny. Ale kolikrat plakala no.. a doktorka me rekla, ze ji mam kojit kdy si rekne.. tak kojim furt :) pry si to po sestinedeli upravi mala sama.. mlika si myslim, ze je dost.. nemeli sme zatim problem, ze by doslo.. No ja odsavat asi pro svuj klid v noci budu dal.. jen sem myslela, ze kdyz treba jednou za tejden misto odsati vystridam obe prsa zda to bude mit vliv na mensi tvorivost.. dnes se me vecer totiz strasne nechtelo tak sem to nechala jen na ni a sla spat :)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
23.4.15 06:44

@chrastitko11 klidně se vyspí a pak uvidíš, jak se to bude vyvíjet, třeba zjistis, ze je to úplně bez problémů nebo se zase k odsávání vratis. o mlíko určitě neprijdes tím, že v noci neodsajes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.4.15 06:44

@chrastitko11 nikdy jsem v noci neodsávala :think: přijde mi to zbytečné. Kluk mi na začátku spal celou noc, přes den krmení co hodinu max 2 a bez odsávání a v pohodě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.4.15 07:09

Jestli je malá jinak spokojená, tak bych v noci neodsávala. Chvilku to potrvá, ale tvoje tělo se přizpůsobí miminu a začne produkovat jen tolik mléka, kolik mimino spotřebuje, pak už nebudeš mít prsa tak nalitá. Než se to upravilo, tak jsem to provozovala tak, že když už tlak v prsou byl neúnosný, mimčo jsem prostě vzbudila, trošku se napilo z obou a spalo dál. Neodsávala jsem nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
23.4.15 08:14
@chrastitko11 píše:
@IvčaL ahoj. No ze zacatku sem se snazila dodrzovat dve hodiny. Ale kolikrat plakala no.. a doktorka me rekla, ze ji mam kojit kdy si rekne.. tak kojim furt :) pry si to po sestinedeli upravi mala sama.. mlika si myslim, ze je dost.. nemeli sme zatim problem, ze by doslo.. No ja odsavat asi pro svuj klid v noci budu dal.. jen sem myslela, ze kdyz treba jednou za tejden misto odsati vystridam obe prsa zda to bude mit vliv na mensi tvorivost.. dnes se me vecer totiz strasne nechtelo tak sem to nechala jen na ni a sla spat :)..

Tak jednou za týden se stoprocentně nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
23.4.15 09:15

Taky jsem neodsávala, pokud jsem nepotřebovala zvýšit „výkon“. Jen když malý spal dlouho a neodpil, tak jsem měla prsa nalitá a pamatuju si, že občas to bylo už hodně nepříjemné, prsa začínala bolet a bála jsem se zánětu. Ale to musíš vyzkoušet. Třeba budeš úplně v pohodě nebo se k odsávání vrátíš. Jestli máš dost mlíka, tak bych to být tebou vyzkoušela. Malá je malinká, tak se to bude hodně rychle měnit. CO platí dnes, za týden může být úplně jinak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová