Musím krmit 4letého!

55
8.3.12 19:00

Musim krmit 4leteho!

Holky, sice jsem procitala diskuze o tom, ze dite nechce jist..ale vetsinou se jednalo o mensi deti. U nas mame problem, ze 4 lety syn se nechce sam krmit! Vyviravy v jidle neni, sni temer cokoli, a vse co nandam na talir - ale jen pokud ho krmim! Kdyz ne, tak frfna, nechce, „je unaveny“, to mu nechutna…a vymysli vselijake vymluvy. A ja jsem mekka (a taky nervak) abych ho nechala at vyhladovi. Na co pak varim, kdyz se v tom 45 min rype, ma to studeny a muzu to akorat vyhodit?
Nemate prosim nejake tipy? Vim ze ho muzu nechat vyhladovet, ale chci aby mel nejaky rezim, a ne aby jedl jak se mu zachce (az ho hlad donuti). Jeho mladsi bracha se krmi v pohode a sni vsechno…
Zrovna ted u vecere jsem do neho pres pul hodiny ryla „jez, kousej…“ jinak sedi a cuci do blba!!! Mrcel, at ho krmim, nenakrmila jsem, tak snedl jen necelou pulku chleba. Uz na to nemam nervy, prece ho nebudu krmit vecne:D
Diky Vam za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
8.3.12 19:05

Opravdu jediné co zabere je vyhladovět..a věř, že je jedno, že nebude mít režim..hlavně že to pochopí - ty jsi ten , kdo to určuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
8.3.12 19:07

Ahoj asi mě ostatní maminky ukamenuji ale já jsem měla stejný problém jako ty. Teď klukovi v kuchyni u jídla pustím DVD s pohádkami a sní všechno co mu dám a ještě si přidává. Je to teď zlatý kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
8.3.12 19:13

Musim krmit 4leteho!

nemusis

on nechodi do skolky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
8.3.12 19:18

no tak my máme stejný problém…tak do dvou let byl fakt jedlík. Kolem třetího roku už začínal mít období tak cca půlroční, kdy nechtěl jíst, pak zase normální, pak zase nechtěl…je to samá ruka, samá noha a totéž-když ho nakrmím, tak sní všechno. Občas taky pouštím pohádky-je to nevýchovné, ale už se faktn emůžu dívat na to, jak je hubený. Ve školce pochopitelně žádný problém není. Ale když ho to doma chytne, tak u toho bude sedět prostě celé odpolene a nesní to. Taky milion výmluv…
Teď mi říkala mamka, že o tom zrovna kdesi mluvili, že děti mezi 4-5 rokem tento problém mívají. Že je dobré je nechat třeba s maminkou se podílet na přípavě toho jídla a říkat mu dopředu, jak to bude výborné, když pomáhal…snažit se to jídlo nějak přizdobit apod…
No když do toho ale běhám za roční dcerkou, tak to jde celkem blbě se s tím jídem nějak zvlášť hrát. Tak se snažím aspoň o víkendu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.3.12 19:20

Nekrmit,bud se nají sám,nebo má smůlu.Přeci ho nebudeš ládovat ve 4 letech 8o 8o Můj roční už je schopný se jakžtakž najíst sám lžičkou.A jak jí ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
8.3.12 19:20

Do skolky nechodi, jen do soukrome a na obed jsou doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
8.3.12 19:21

Musis ho nechat vyhladovet.nic jineho asi nepomuze.postav talir na stul,a dokud to nesnis tak se nehnes ze zidle,bud tvrda,je dost stary na to aby s tebou takhle maval.nesmis ustoupit.

• Citovat
  • Upravit
marra
8.3.12 19:22
saris píše:
Do skolky nechodi, jen do soukrome a na obed jsou doma…

no tak a svacinka ve skolce co?snidane?tam ji sam?pokud ano,coz asi jo,ucitelky ho fakt krmit nebudou,tak musis byt duslednejsi,tvrdsi.

• Citovat
  • Upravit
24798
8.3.12 19:25

Však bude mít režim… oběd ve dvanáct, má čas dejme tomu půl hodiny (já třeba hrozně pomalu jím, musím všechno dokonale rozkousat :roll: ), nesní, sebereš, další jídlo v 15h svačina, když do půlhodinky nesní, smůla, další jídlo v 18h večeře… (nebo jak vám to vyhovuje).
Myslím, že bude stačit pár dnů a rychle pochopí…
Samozřejmě ho mezi jídly nebudeš dopovat něčím jiným, aby „aspoň něco snědl chudáček“.
Když Majda zlobí s jídlem, najedeme na tento režim, když jíst nechce, tak nejí, jinak to velmi rychle zabere :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.3.12 19:26
marra píše:
Musis ho nechat vyhladovet.nic jineho asi nepomuze.postav talir na stul,a dokud to nesnis tak se nehnes ze zidle,bud tvrda,je dost stary na to aby s tebou takhle maval.nesmis ustoupit.

Fakt bezva způsob. Mám z toho celkem trauma :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7013
8.3.12 19:28

Krmit ho nemusíš - jen jsi si ho tak naučila.

Radím to co, většina - nech ho vyhladovět, sice to nezní moc hezky, ale to by jsi za něj mohla dělat všechno.
Postav před něj jídlo a pokud nechce jíst, tak ať odejde od stolu. Líbí se mi názor Pipet - jsou časy ve který se jí a mimo to nic! On se naučí jíst sám a ty nebudeš jeho otrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.3.12 19:31

Tím,že z něho děláš nesamostatného mu jen škodíš :nevim: Neboj,však on začne jíst sám,je ty nesmíš dát najevo,jak jsi měkká a že má „větší“ moc.Nemluvím,kdyby mu byly třeba dva,ale krmit 4 letáka :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
8.3.12 19:33

…jé tak my máme doma něco podobného akorát, že mu bude koncem měsíce 5 let, on nechtěl jíst nikdy, vžy s ním byl velký problém, u něj vyhladovění nefunguje,on je z toho nadšený :roll: , chleba , nebo rohlík sám sní, ale nejhorší jsou obědy, ve školce samozřejmě jí sám uplně normálně, doma se v tom nimrá, že bych mu nejradši nafackovala, jedině co zabírá občas, že něco zakážu, nebo když chce jít ven, tak řeknu ,pokud to sám nesní, tak je doma, ale né vždy to funguje… no jinou radu bohužel nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.3.12 19:36
Janinac píše:
Krmit ho nemusíš - jen jsi si ho tak naučila.Radím to co, většina - nech ho vyhladovět, sice to nezní moc hezky, ale to by jsi za něj mohla dělat všechno.
Postav před něj jídlo a pokud nechce jíst, tak ať odejde od stolu. Líbí se mi názor Pipet - jsou časy ve který se jí a mimo to nic! On se naučí jíst sám a ty nebudeš jeho otrok.

souhlasím se vším,sama sis ho tak naučila.
jediná rada,nechat vyhladovět,být nekompromisní.
A pokud nechce,ať jde od stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko