Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano, nejdůležitější mít režim, kdyz jsem chodila na terapie, nejdůležitější bylo, abych se naucila mit režim. Aktivizace jak rika moje pani dr je atrasne důležitá. Zo znamena, i kdyz mi neni dobře, nezustavat v posteli a jit neco delat! Mit i zájmy, které nas baví. Prochazka na vzduchu udělá mnoho. Meditace /neboli zustat třeba pul hodinku v klidu je take aktivizace.
Určitě je to potřeba, i když se člověku nechce, ta naplánovaná činnost je taková jistota. S dětmi to funguje stejně. Jsou na online výuce, tudíž je potřeba vstát, nasnídat, vyčistit zuby, obléknout, připravit se…
dopoledne jít i ven, oběd, znovu ven + úkoly…
Když ví, co bude, snáze se plánuje den.
Ja to vim, ale nekdy je to hrozne tezke. Odvedu dceru do skoly, lehnu si zpet, dam si budik treba na 9 jenze ten me kolikrat nevzbudi a vzbudim se klidne ve 3 odpoledne. Bez nalady, bolesti hlavy, nastvana ze jsem uplne blba. Kolikrat si musim neco zaridit a uz se mi stalo ze jsem se na to vykaslala protoze jsem to,,zaspala" ![]()
To byvaval i muj problém, ja kdyz byla prespana, tak se mi uzkosti jeste zhorsovali. Psychoterapeutka no rikala nelezt do postele pres den! Maximálně na gauči po obědě a den predtim si napsat rezim dne i s konicky a necim, na co sw tesis. Ja potom mela depky, ze jsem tak dlouho spala, takze tě chápu, ale opravdu to chce byt „aktivní“
1. drž režim a prostě postel ustel hned jak vstanete.
2. ozvi se ošetřujícímu psychiatrovi, to co popisuješ zní jako že ti debilní situace naší reality zhoršuje psychický stav a jdeš do deprese a hodilo by se upravit léky, aby se neurobiologie nerozjela.
@Anonymní píše:
Posledni dobou, uz nejake ty mesice na sobe pocituji, ze kdyz nemam pravidelny rezim nejsem pak schopna niceho. Nevim, zda to souvisi s moji uzkostnou poruchou OCD. Jakmile rano nevstanu a nezacnu neco delat, jako treba ukliztlet, varit, jit na prochazku apod. jsem pak cely den bez energie, nemam naladu. Do toho jsem schopna spat i 14 hodin, coz je pro me konecna, to pak bloudim po byte a pripadam si jak kdybych mela depresi. Nekdy je ale tezky si ten rezim drzet, nekdy proste sklouznu do ty depky. Ma s tim nekdo zkusenosti? Lecim se u dr. Beru AD, Argofan 225mg.
Ahoj, mám podobný problém, taky spím klidně 14 h, o víkendu jsem spala 20 h. Zakládala jsem tu téma nadměrná denní spavost nedávno. Léčím se mimo jiné také s OCD. Hrozně mi ta spavost vadí, ale nejsem schopná se moc dokopat k činnosti. Psycholožka mi doporučovala denní stacionář, abych měla režim, ale teď asi moc nefungují. Jinak mi pomáhají procházky.
Ja na sobe vidim, ze kdyz spim naaahodou 5 hodin tak jsem na 200% fuknci. Mam lepsi naladu, zvladnu toho hodne za ten den. Jenze takovych dni je hrozne malo. Vzdycky si reknu ze co budu delat (treba rano) ze si na chvilku lehnu. No a je to v pytli. Dalsi muj problem je, ze mam hrozne intenzivni sny. Kdyz se mi neco zda, vzbudim se uplne spocena. Propotim i dve pyzama za noc. Ale asi to ma.co delat s.moji psychykou. Musim se poradit s dr.
Posledni dobou, uz nejake ty mesice na sobe pocituji, ze kdyz nemam pravidelny rezim nejsem pak schopna niceho. Nevim, zda to souvisi s moji uzkostnou poruchou OCD. Jakmile rano nevstanu a nezacnu neco delat, jako treba ukliztlet, varit, jit na prochazku apod. jsem pak cely den bez energie, nemam naladu. Do toho jsem schopna spat i 14 hodin, coz je pro me konecna, to pak bloudim po byte a pripadam si jak kdybych mela depresi. Nekdy je ale tezky si ten rezim drzet, nekdy proste sklouznu do ty depky. Ma s tim nekdo zkusenosti? Lecim se u dr. Beru AD, Argofan 225mg.