Musím na OSPOD?

Anonymní
26.7.16 23:11

Musim na OSPOD?

Ahoj, nekdo rika ano, nekdo ne. Pri rozvodu musim na OSPOD nebo muzu rovnou k soudu? Jake to ma vyhody kdyz tam pujdu?
Dekuji
Anonym B.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.7.16 23:19

Nemusíš
Já byla, ale jen proto, že tam pracuje kamarádka, sepsala mi žádosti. jak péči o Dítě tak rozvod.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
27.7.16 07:18

Nemusíš, pokud nepotřebuješ s něčím pomoci nebo poradit.
Soud ale může poslat OSPOD k Tobě domů na prověření, jak to doma máš. Sociální pracovnice neprolézá skříně a nekontroluje, jestli máš trička v komínkách :mrgreen:. Zajímá ji jen, jestli máš pro dítě to, co potřebuje.

• Citovat
  • Upravit
33047
27.7.16 07:44

Muzes rovnou podat všechno na soud. Ospod tě pak na bude na popud soudu kontaktovat sám. Já je viděla jednou, pani se přišla podívat ke mně domů a probraly jsme potřebné. K soudu z ospod ani nikdo nepřišel na jednání, jen poslali vyjádření. Návrhy mi psala právnička, na ospodu jsem předtím nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.16 07:50

Můžeš rovnou na soud. Výhody návštěvy na OSPODu nevidím žádné, snad kdyby tě druhý rodič nějak očerňoval. Tady to funguje tak, že OSPOD nestíhá a na dohody, které nejsou v rozporu se zájmy dítěte, nechodí na šetření, nepletou se mezi rodiče, přestože vždy musí být ustanoveny kolizním opatrovníkem pro řízení. Takže se pak v takovém případě setkáš s pracovníkem OSPODu 5minut před soudním jednáním a někdy ani to ne, pošlou jen zprávu. Taky jsme to tak měli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.19 19:32

Mela bych na OSPOD?

Mela bych jit na ospod pokud oba s manželem žádáme o děti do své péče? Zatim se nic nedeje, uz to trva dlouho, urychlim tim rozvod?

• Citovat
  • Upravit
81537
26.3.19 19:56

Já naší ospodnici viděla poprvé a naposledy u soudu.JInak já bych řešila především s manželem. A soud to rozhodně neurychlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.19 20:17
@Lama Lama píše:
Já naší ospodnici viděla poprvé a naposledy u soudu.JInak já bych řešila především s manželem. A soud to rozhodně neurychlí

Takze jen cekat az nam prijde nejaky termin stani u soudu, kde se pak dozvime, ze mezi sebou nejsme nijak domluveni, takze k nam domu poslou kontrolu, a budeme cekat dal na dalsi stani, kde stale nebudeme ani jeden souhlasit?

• Citovat
  • Upravit
81537
26.3.19 20:21
@Anonymní píše:
Takze jen cekat az nam prijde nejaky termin stani u soudu, kde se pak dozvime, ze mezi sebou nejsme nijak domluveni, takze k nam domu poslou kontrolu, a budeme cekat dal na dalsi stani, kde stale nebudeme ani jeden souhlasit?

No, tak můžeš čekat. Já osobně bych se snažila dohodnout s manželem. Sami, s mediátorem, poradna, nejhůř i právník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.24 14:18

Při rozvodu je vždy ospod? Do jakého věku dítěte chodí ospod při rozvodu na kontrolu?
Kamarádka říká že jen u malých dětí a u starších do toho nezasahují. Je to tak?

• Citovat
  • Upravit
13197
12.6.24 14:22
@Anonymní píše: Více

no kdyz to Máňa od vedle povidala :zed: ano, pokud se rozvadite, budes v kontaktu s ospodem vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.24 14:48
@markytka3 píše: Více

I když je dětem 12 a 10? Máňa :D říká že řeší ospod dítě do 10 roků. Pak je když mají nějaké pochybnosti.

• Citovat
  • Upravit
5426
12.6.24 14:54

Maňa pěkně kecá, OSPOD zastupuje dítě do jeho zletilosti, v současné době, na kontrolu domu moc nechodí, spíš si domluví schůzku s Vámi i s dětmi u nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25597
12.6.24 14:58

prosím tě, péče se řeší vždy u dětí až do 18 let (!), než se rozvedete, proběhne soud právě kvůli výživnému a péči o děti, bude jim ustanoven formálně opatrovník a budete muset na ospod na pohovor. Vše stačí zadat do googlu, netřeba zakládat diskuse na tak jasné téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102846
12.6.24 14:59

Jojo, další důvod, proč se nebrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie