Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Nemusíš
Já byla, ale jen proto, že tam pracuje kamarádka, sepsala mi žádosti. jak péči o Dítě tak rozvod.
Nemusíš, pokud nepotřebuješ s něčím pomoci nebo poradit.
Soud ale může poslat OSPOD k Tobě domů na prověření, jak to doma máš. Sociální pracovnice neprolézá skříně a nekontroluje, jestli máš trička v komínkách
. Zajímá ji jen, jestli máš pro dítě to, co potřebuje.
Muzes rovnou podat všechno na soud. Ospod tě pak na bude na popud soudu kontaktovat sám. Já je viděla jednou, pani se přišla podívat ke mně domů a probraly jsme potřebné. K soudu z ospod ani nikdo nepřišel na jednání, jen poslali vyjádření. Návrhy mi psala právnička, na ospodu jsem předtím nebyla.
Můžeš rovnou na soud. Výhody návštěvy na OSPODu nevidím žádné, snad kdyby tě druhý rodič nějak očerňoval. Tady to funguje tak, že OSPOD nestíhá a na dohody, které nejsou v rozporu se zájmy dítěte, nechodí na šetření, nepletou se mezi rodiče, přestože vždy musí být ustanoveny kolizním opatrovníkem pro řízení. Takže se pak v takovém případě setkáš s pracovníkem OSPODu 5minut před soudním jednáním a někdy ani to ne, pošlou jen zprávu. Taky jsme to tak měli.
Mela bych jit na ospod pokud oba s manželem žádáme o děti do své péče? Zatim se nic nedeje, uz to trva dlouho, urychlim tim rozvod?
Já naší ospodnici viděla poprvé a naposledy u soudu.JInak já bych řešila především s manželem. A soud to rozhodně neurychlí
@Lama Lama píše:
Já naší ospodnici viděla poprvé a naposledy u soudu.JInak já bych řešila především s manželem. A soud to rozhodně neurychlí
Takze jen cekat az nam prijde nejaky termin stani u soudu, kde se pak dozvime, ze mezi sebou nejsme nijak domluveni, takze k nam domu poslou kontrolu, a budeme cekat dal na dalsi stani, kde stale nebudeme ani jeden souhlasit?
@Anonymní píše:
Takze jen cekat az nam prijde nejaky termin stani u soudu, kde se pak dozvime, ze mezi sebou nejsme nijak domluveni, takze k nam domu poslou kontrolu, a budeme cekat dal na dalsi stani, kde stale nebudeme ani jeden souhlasit?
No, tak můžeš čekat. Já osobně bych se snažila dohodnout s manželem. Sami, s mediátorem, poradna, nejhůř i právník.
Při rozvodu je vždy ospod? Do jakého věku dítěte chodí ospod při rozvodu na kontrolu?
Kamarádka říká že jen u malých dětí a u starších do toho nezasahují. Je to tak?
@Anonymní píše: Více
no kdyz to Máňa od vedle povidala
ano, pokud se rozvadite, budes v kontaktu s ospodem vzdy.
@markytka3 píše: Více
I když je dětem 12 a 10? Máňa
říká že řeší ospod dítě do 10 roků. Pak je když mají nějaké pochybnosti.
Maňa pěkně kecá, OSPOD zastupuje dítě do jeho zletilosti, v současné době, na kontrolu domu moc nechodí, spíš si domluví schůzku s Vámi i s dětmi u nich
prosím tě, péče se řeší vždy u dětí až do 18 let (!), než se rozvedete, proběhne soud právě kvůli výživnému a péči o děti, bude jim ustanoven formálně opatrovník a budete muset na ospod na pohovor. Vše stačí zadat do googlu, netřeba zakládat diskuse na tak jasné téma.
Ahoj, nekdo rika ano, nekdo ne. Pri rozvodu musim na OSPOD nebo muzu rovnou k soudu? Jake to ma vyhody kdyz tam pujdu?
Dekuji
Anonym B.