Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Právě vybírám kočárek. Přiznám se, že do dnešního dne jsem se na kočárky Bugaboo dívala jen jako na módní výstřelek a vzhledem k sportovní sedačce jsem si ho v obchodě nikdy ani neprohlédla. Už jsem byla defakto rozhodnutá pro Mutsy 4Rider lightwheel, protože ačkoliv je Teutonia Mistral S super kočárek, o kterém jsem vážně uvažovala (kamarádka na něj nedá dopustit), přeci jen je pro časté jízdy autem opravdu těžký. Dnes, když už jsem jen ""dolaďovala"" poslední otázky před objednáním Mutsy, mi paní prodavačka (opravdu báječná, mimochodem také maminka) v obchodu Babypark na Černém mostě jaksi mimochodem ukázala skládání … Bugaboo (pořád totiž řeším problém skladnosti a váhy a pohodlí pro miminko - mimochodem hluboká korba je daleko větší než u Mutsy nebo Quinny - i pro mě…, protože jsem opravdu pořád na cestách)..... a je to tady jsem z něho nadšená, je prostě super, nejraději bych ho hned zítra objednala - jen mám ještě otázku. Miminko se nám má narodit na konci února 2008, takže příští rok mu bude v říjnu 9 měsíců. Vejde se pak ještě do té hluboké korby na příští zimu? Ta sportovní sedačka mi přijde super od jara do podzimu,až mu bude tak rok, ale na zimu? Má v ní 10 měsíční miminko v zimě vůbec místo, může v ní při procházce usnout, máte originál fusak nebo raději s jehněčí kožešinkou … ? Prosím, kdo má nějakou zkušenost, dejte mi vědět, ať už můžu objednávat - Bugaboo nebo Mutsy , hlavně ať už to mám rozhodnuto.
Moc díky, krásný předvánoční čas,
Macík
Opravdu by ti nevadilo, ze dite v Bugaboo ve spanku „sedi“ na sklopene zidli? Ja hlasuju pro Mutsy. kde muze dite lezet. ![]()
tak to je těžký, vůbec nezávidím
já bych neviděla problém ve sklopené židli, promiň,Janaze ![]()
shodou okolností jsem teď viděla párkrát Bugaboo ve městě, mimina tam spaly spokojeně ve fusaku ve sporťáku a nějak jim ta židle ani nevadila ![]()
v 9 měsících bude asi tak jako tak ve sporťáku i v Bugáči i v Mutsy
jinak si myslím,že do tý korby by se dítko v Bugáči ještě mohlo vejít,to asi jo
co se týče polohování, tak Mutsy nejde rovněž do roviny a pod prdýlkou se propadá, jen možná o něco míň než v Bugaboo,fakt bych to neřešila,do rovna nedáš ani jeden
určitě je Bugaboo prostornější po všech stránkách
my jsme ho zkoušeli před 2 týdny, čekáme mimino v květnu, po:,–(ila jsem do něj Hynka, který měl 2 roky v listopadu a je dlouhý jak písnička a měl ve sporťáku nad hlavou hafo místa, úplně jsem zírala
co ale odradilo od Bugáče mě, bylo právě skládání do auta, to i přijde hrozný, i když propagační materiály tvrdí opak
já když pojedu s dvěma dětma,tak potřebuju mít složeno šup ťuk, né oddělávat extra korbu nebo sedačku a pak ještě složitě na několikrát překlápět podvozek ![]()
to když jsem viděla, tak jsem šla od toho
Mutsy složím jediným pohybem, sklopím, zajedu do auta i s korbou nebo se sporťákem a hotovo
takže tak -Mutsy - super skládání, jinak omezený prostor pro dítě, ale stejně jsme jezdili do dvou let a jedíme furt, a většinou už kupuješ kolem roku golfky,takže zas to není takový problém
Bugáč - super prostorný, nevím co údržba materiálu, ten se mi moc nezdá a někde jsem četla,že v létě se v tom děti dost potí,ale nevím
pro mě otřesný skládání s nutností rozkládat celý kočár
jízdní vlastnosti jsou vynikající u obou
no moc jsem neporadila,ale to ti neporadí nikdo
poradím ti jen jediné,až se rozhodneš, už se nevracej k tomu, že ten druhej mohl být lepší a užívej si,co máš
ideální kočár neexistuje a tyhle jsou senzační oba
Ahoj, podle mě Musty i Bogaboo mají oba poměrně malé sedačky (sporťáky). Korbička je možná u Bogaboo vetší, skládání a váha je taky lepší, ale jinak já prostě neholduju tomu, že mimčo ve sporťáku neleží. V 9 měsících si myslím, že prcka do korby rozhodně nedáš, bude chtít vidět na svět a ne ležet v korbě a na sezení to tedy rozhodně není.
Pokud trváš na dobrém skládání do auta a lehkosti, tak někdo volí Jané Slalom, trojkolka, sice má taky nějaké ty mouchy, ale je lehká, to samé Jané Nomad, dále kočárky od Peg Pérega (různé druhy můžeš kombinovat s vložnou korbou nebo klasickou korbou), Teutonia se líbí i mě a já bych teda jí brala raději než ty výše zmíněné Mutsy a Bogaboo. A některé maminka to řeší tak, že si koupí cestovní
u-autosedačku do Maxi-Cosi a třeba starší Quinny Zapp, na jejichž podvozku se vajíčko dá krásně vozit.
Nicméně i Perego a Jané mají možnost vozit vajíčko na podvozku kočárku.
Ale jestli chceš vyloženě rozbor těchto dvou značek, tak bych asi volila Mutsy, ale jen pro to, že se mi víc líbí, podle mě jsou na trhu za ty peníze praktičtější kočárky ![]()
Jinak já mám fusak Aesthetic, je super, máš ho od miminka po větší, kdy se dá prodloužit, na stejném principu je fusak od Emitexu, ale přijde mi víc naducaný, mám ještě klasický fusak z berana, ale nepoužívala jsem ho, nepřišel mi tak teplý (možná už to je taky tím, že je hodně jetý
)
Ahoj Macíku,
jen pozor u Mutsy na ten lightwheel, ten dost maminek kritizuje kvůli rachtání předních koleček. Já jsem jej taky původně chtěla (byl lehčí a levnější než Urban), ale nakonec jsem koupila raději ten Urban, protože mě odradila ta záplava stížností. Ale jsou i maminky, co si ho chválí.
Kdybys měla čas, tak si projeď tuhle diskusi a uvidíš:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Je to ale dost dlouhá diskuse ![]()
Jinak Bugaboo je taky fajn, ale ten sedák bych nechtěla, dítko se nemůže natáhnout a hlavně když jedeš s těma malejma kolečkama vpředu, tak je dost obtížné vyjet třeba na obrubník. Tuhle jsem koukala na nějakou paní, jak s tím na přechodu zápasí.
Ale jinak je teda krásnej a netradiční, to je fakt. A korbu má taky super velkou.
M.
tak ja mám tiež favoritov bugaboo a mutsy.ale viac asi bugaboo,lebo je ľahší cca 8 kg,mutsy od 12-16,podľa podvozku.a vanička k mutsy meria 73 cm a bugaboo až 90 cm,tak určite tam bábo vojde aj o rok.a tiež mi nevadí.že športová sedačka sa nedá u bugaboo polohovať.a má väčší košík.
Macíku, taky rodím koncem února, druhé a také jsem si pořídila minulý týden v Babyparku na Čerňáku Bugaboo. Chci odpovědět na otázku, jestli se 9 měsíční mimino vleze do hlubokého kočáru: to nemůžeš vědět, podle toho, jestli to bude obřík, nebo normál. Náš syn byl zrovna obřík a už v půlroce se nevešel do hluboké korbičky Jane, vážil 10 kilo a bylo vymalováno ![]()
Jinak ale, i kdyby tvé dítko v 9 měsících do hluboké korbičky bugaboo vešlo, mysli na to, že to už bude určitě dávno sedící a polehávat venku v kočáru, kor v hluboký korbě, se mu fakt nebude chtít, bude chtít sedět a koukat a v hluboký korbě se blbě sedí a kouká ![]()
Nat 77
K PeZa: měla jsem Jané Slalom Pro, musím říct, že proti Bugaboo je těžký…
Co se skládání týče, já myslím, že podle návodu se sporťák z kostry nesundává, skládá se to celý. Hluboká korba se sundavá, ale velice jednoduše a stejně v ní nejde cestovat, jako u Jané, dítě musí být v autosedačce, takže je to jedno. Navíc se mi obojí vejde do kufru, to Jané kostra a korba se mi na výšku nevešly ani nááááhodou. To skládání kostry u Bugaboo: tam se jenom sklopí řídítka, chytne se to za středovou tyč nad kolama a je složeno, mně to přijde jednoduchý, ale ze začátku to chce trochu cvik. Kdybyste mě viděly, jak jsem svého času „maturovala“ ze skládání Jané… Za boha jsem to nemohla ve městě složit a trapně jsem volala manžovi, aby mi dal na dálku instrukce ![]()
Nat77
Je fakt, že starší dítko chce koukat ven. My máme Mutsy a kluk byl v hluboké korbě jen parkrát, nelíbilo se mu že nevidí. Od té doby co jsme přešli na sportovní sedačku tak to bylo v pohodě. Ale on byl extrémní případ, myslím.
Do města může být Bugaboo skvělý kvůli váze, já jsem s Mutsy cestovaní po Praze v MHD nenáviděla. Ale zase to skládání rozkládání je výborné. Teď v okolí pozoruji jak se množí Mutsy i Bugaboo, oba to budou asi praktické kočáry.
Ještě ke košíku: i když je košík Mutsy malý, považuji to paradoxně za výhodu - kočár se totiž nepřetěžuje. Kamarádka takhle odrovnala obřími taškami s nákupem Ingesinu, u níž jsem již několikrát četla chválu jak má veliký košík…
jasně ,že BUGABOO je supr mám frogáčka a je to opravdu fajn kočárek lehounký kdo cestuje autem tak ohodnotí a jinak dost místa v hluboké korbě pro dítě asi do 10.měs.,drobnější i déle.V terénu je taky bezva jede se po dvou kolech,kočárek je podobný jako buzz jen lehčí a má 2 kolečka.Vřele doporučuji
Jak jsem váhala mezi Bugaboo cameleon, Mutsy a Hartanem VIP - tak ta nejistota už je úplně pryč.
Po přečtení všech možných diskuzí, kritik i chválení všech tří kočárků (a vzala jsem to opravdu z gruntu, české,německé a něco i z anglických stran), jsem ho byla včera přímo v obchodě prohlédnout, vyzkoušet, nechat na sebe působit… (mimochodem paní prodavačka v obchodě Anna&Viktorie v pasáži Černá růže je opravdu moc vstřícná) a je prostě báječnej.
Právě jsem odeslala poptávku ohledně termínu dodání a musím říct, že už se nemůžu dočkat až s ním vyjedu.
Je třeba mít čas a opravdu si kočárky prohlédnout, vyzkoušet, složit - např. velikost hl. korby a její složení na placku nebo i ta sluneční stříška + sluneční clona s UV filtrem mi přijde úplně geniální. Co se týče sportovní sedačky - uvidíme co řekne praxe, určitě dám vědět. Záleží určitě také dost na velikosti dítěte - tvar, jak někdo psal sklapovací židličky, si už nemyslím, že musí být dítěti nepohodlný, zádový díl je zpevněný, co bych byla radši je kdyby šel ten díl pro nožičky polohovat, ale to se dá řešit celkovou polohou sedačky na středu - polosed, pak má dítě nožičky opřené - nevisí mu dolu, i když nedosáhne až na opěrku. Barvičky jsou taky nádherný, super je i,že jsou 2 potahy - ten flísový mi přijde na zimu úplně k zachumlání, a pak na léto vzít buď letní boudičku s Canvasu (podobné riflovině) v nějaké letní barvě nebo vysloveně tu letní boudičku s větráním také v nějaké krásné barvě.
Fusak si objednám od firmy Aesthetic (doporučili mi ho i v prodejně), barviček k nakombinování mají víc než dost a je krásně teploučký.Termín máme na konci února - tak si ho miminko užije už letos - možnost zkrácení mi přijde taky praktická, i když uvažuji, že si do maxicosi stejně koupím originál fusáček, abych ho nemusela pořád přendavat přes pásy, hodně jezdím autem. Přeji všem krásné vybírání kočárku a taky přeju ten krásný pocit, až se konečně rozhodnete, žabísek.
Mě přijde, že bugaboo má možná super podvozek, lehký, skladný, ale ta sportovní sedačka je nedořešená. Já bych teda na sklopené židli spát nechtěla
. Snad jen pro děti, kter už v kočárku nespí
My byli s partnerem včera na výběru kočarků a jednoznačně zvítezil Bugaboo! Opravdu se nejedná o módní výstřelek, vše je superfunkční a velmi dobře ovladatelné, my měli jako konkurenta Peg Perego GT3 a ten je proti Cameleonu pěkně velký a těžký, přitom třeba korba je asi o 3 cm kratší! Tahat se s ním do kufru Superba žádná sláva, stejně tak do výtahu, to bych se asi každý den pěkně zapotila - nakonec tam by se nám bez celkového složení ani nevešel . Jinak můj partner byl po shlédnutí videií a jiných příspěvků jednonačně pro GT3, ale pak svůj názor jednoznačně změnil-a to je typ, který má rád věci funkční, pěkné, promyšlené v detailech a prohlédne si i šroubky! Takže když prošel jeho kritickým pohledem, jsem koneěčně vnitřně klidná, že jsme opravdu dobře zvolili.
Jinak ještě k té„sklopné židli“-je opravdu vysoká, sed skutečně dost hluboký a vůbec nevypadá nepohodlně. Jiné kočárky co jsem viděla také nejdou sklopit do úplné roviny a na boku váš miláček stejně spát nemůže, neboť pro jeho bezpečí bude mít vždycky pásy.