Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všechny, které čtěte můj příběh. Dnes je to přesně 2 a půl roku co se s manželem snažíme o miminko. Nedaří se stále. Pokaždé když už se začnu těšit dostanu MS. Ale na co se chci zeptat… Tento měsíc mi zase nasadili clostilbegyt po pauze s pregnylem. Ovu přišla nádherně, plánovaný styk byl také už v den píchání pregnylem jsme se snažili a pak ještě 5 dní po sobě pro jistotu..
pak mně už 6 DPO bolelo v podbřišku takové zvláštní tlaky… Potom mně šíleně začaly bolet prsa a přidaly se k tomu poslední dva dny i nevolnosti. Duphaston jsem brala taky 10 dní od 13.4 do 22.4. Dneska je den kdy mám dostat má a vzhledem k příznakům jsem si udělala test z ranní moči. A samozřejmě opět sněhobílo.. tak můj první dotaz zní jak jste to měly vy?? Kdy vám testík ukázal // a zda je ještě nějaká naděje že se mi na testu konečně po dlouhém čekání ukáží // a budeme mít konečně štěstí..
![]()
A druhý dotaz je zda jste svému drahému kupovaly nějaké vitamíny na kvalitnější spermijky?? Manžel měl vše v normě. Až na hybnost. Ale doktor říkal že hybnost 18 má přirozené otěhotnění stačí. I tak se chci zeptat jestli to některé z vás pomohlo když jste nasadili vitamíny.. ![]()
Děkuji za reakce.
![]()
Brala jsme clostilbegyt a cca 26dc byl náznak, pokud nebyl tak nic. manžel vitamíny nebral, problém byl jen u mě.
@M.plesnikova Naděje umírá posední.
Myslím, že byste měli zkusit různé jiné metody, jak jít otěhotnění naproti. Třeba čtrnáct dní dlouhý lázeňský š. kací pobyt. To by vás mohlo i bavit.
Z těch vitamínů dooručuji pro muže kotvičník zemní a kustovnici čínskou. Na množství a kvalitu spermatu má oboje velmi kladný vliv.
Hele, ovulace je u tebe jasná, po tom pregnylu je to prostě jasná, jak není do cca 14-ti dnů od ovulace ani náznak, tak to prostě nevidím. Bohužel. Ty příznaky dělá ten progesteron
@M.plesnikova ahoj vubec si neumim představit co prožíváš. musí to být strašný se takhle 2 roky „snažit“ brrrr… já byla naštvaná když jsem neotěhotněla hned první měsíc v červnu ale až v červenci…a představa že pulroku, rok nebo snad jeste víc NIC…hruza
Nějak nechápu, že všechny, kterým se nedaří se rádoby snaží každý den.To vás nenapadne, že je potřeba dát čas spermiím aby se rozmnožily? Takže zkuste si týden, dva našetřit a pak je mnohem větší šance, že se zadaří.
@arada ano hloupá nejsem a vím že se musí dát pauza. Ale když řekl samo doktor jak ten plánovaný styk mít tak asi se budu řídit podle něj. A asi nemáte takové problémy když vám není trapné tady psát jízlivé poznámky..
@axelina není to lehké.. každý měsíc se dívat na ten sněhobílý test.. zas brečet a zas to zkoušet nanovo…
@M.plesnikova Á zkoušela jsi třeba cvičení podle Mojžíšové? Není to žádná chemie navíc a podle mojí kamarádky fyzioterapeutky jsou dobré výsledky.
Nám se zadařilo až při 3 clostilbegytu. Test byl pozitivní první den vynechané menstruace. Ale dřív jsem nezkoušela.
@M.plesnikova Po takové době neúspěchu po ukázkové ovulaci, bych si zašla pro doporučení a šla do CARU. Chtělo by to partnerův spermiogram a další vyšetření a pod. Neudělej chybu jako já a nečekej dlouho..
Jinak jednou jsem zažila pozitivní test a slabší čárka(testováno přes den) byla cca 3týdny po sexu. Takže tak po cca dvou týdnech z ranní moči už to mohlo být znát..Někdo má duchy už 10,11,12DC..
Prectete si neco o kotvicniku a Mace peruanske, vrele doporucuji ![]()
@M.plesnikova Zdravím zkuste tohle:
http://www.rehabilitace.info/…je-vitalitu/
Děti už máme, ale jelikož mou vášní je zdravější stravování, tak nám to ráno mixnu do smoothie drinku a mohu říci, že funguje dle popisu…tak nějak se skoro pořád cítíme nadržení
(normálně fungujeme i bez macy), no a vám by to mělo pomoct spermijkám a vám také jako ženě…zkuste prostudovat
![]()
A také by mohl pomoct pravidelné užívání pití čaje z kontryhele:
http://www.bylinkyprovsechny.cz/…ziti-uzivani
Držím vám moc palce, určitě se zadaří jak se říká, jo a také z toho snažení jakoby upusťte a půjde to…nic v sobě neblokujte a ani nedělejte na silu… ![]()
A Já ti nechci dávat nějaké plane naděje, ale mela jsem čárku na testu az tak po 3 týdnech od ovulace a vic. Manžel bral selen, zinek a vitamin E. Snažili jsme se 2 roky, s hormonama se nám otěhotnět nepodařilo, přišlo to samo po tom co jsme si dali měsíc pauzu před nástupem na umělý
a co jsem si vy cistila jatra a ledviny. U druhého dítka jsem si je rovnou vyčistila a bylo to hned.