IVF a můj příběh

21
16.4.17 12:44

IVF a můj příběh

Hezký den holky

Jdu vám tak trošku popsat svůj příběh, dodat trošku sil a naděje.
Víc jak dva roky zpět jsme se začali snažit s manželem o miminko. Od prvního snažení uběhli 3 měsíce a přišla radostná zpráva. Hurááááááá, dvě čárky. Byli jsme šťastný, nikomu jsme zatím nic neříkali. Uběhli další dva měsíce a já cítila, že je něco špatně. Spala sem celý den, bolesti v břiše. Říkala sem si, že to patří k těhu, nekrvácela sem, nezvracela. Jen bolest a spavost. Prospala sem 24 hodin. V 6 ráno sem se probudila, hned co sem vstala, pozvracela sem celou podlahu u postele. Chytla mi silná křeč, přišlo silné krvácení. Okamžitě jsme jeli do nemocnice. Nevěděla sem, který bije. Ani co se děje. V ten den jsme přišli o miminko. Sesypal se mi celý svět. Přišlo šestinedělí a 3 měsíce nejistot a žádné snažení. Když sem šla na kontrolu, bylo mi řečeno, že mám HPV CIN III, HSL zasahujicí do dělohy s 1 cm nádorem. Nemohla sem tomu uvěřit. Šlo se na operaci. Dopadla hodně dobře. Ale… To bych nebyla já, aby mi šlo vše jak má že? Opakované záněty… Zánět dělohy, zánět čípku. Několik antibiotik. Hned jak vše ustoupilo, doktor mi dal žádanku do caru, manžela na spermio. Genetika nám dopadla dobře, ale spermio katastrofa. Mezi tím, sem jela večer na pohotovost se silnou bolestí v podbříšku. Probíhal potrat v 5 tt. Pozorování v nemocnici další 2 dny.. Ale opět zánět čípku a zjištění PCO. Má psychika byla tak na dně, že jsem skončila na antidepresivech. Pocit neschopnosti, nenávisti v samu sebe. Na jednou mi pomohlo, se o svých problémech bavit. Nevypovídaná bolest, je nejhorší bolest. Teď po poslední kontrole v CARU mi dali naději. IVF-ICSI… V květnu jdu na imunologii a po té se uvidí kde je zakopaný pes. Věřit v sama sebe, je snad nejsilnější lék, který můžete dostat. Ženy, nevěšte hlavu. Když věříte, dokážete. :srdce: Hodně štěstí všem a brzo //…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
16.4.17 13:49

@Zdenina15 držím palce, ať se miminko zadaří :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
19.4.17 15:23

@Zdenina15
Ahoj, no koukám, že jsi si prožila a prožíváš své.
Já už jsem se také zabydlela v CARu (v Podolí). Jedno dítě už sice mám (téměř sedmiletou holčičku - přirozenou cestou), ale už víc jak rok a půl se snažíme o sourozence a stále to nejde. Neovuluji (ani po Clostilbegytu) a nemám MS (bez utrogestanu). Teď naposled mi v CARu řekli, že mám PCOS a nasadili mi na to Metformin (prášek na lepší vstřebávání cukru. Doktorka se totiž domnívá, že přes to že mi glukózový test dopadl dobře, že by mohl být problém tady. Tak uvidíme, co to udělá :-).
Jinak manžel má také špatné spermio, rovnou nám řekli, že doporučují ICSI. Já jsem ale poprosila o ten Clostil a chtěla to zkusit normálně. Ten ale nezabral a tak to vypadá, že bude i problém ze mě nějaké to vejce vykřesat :-(.
To, že jsem prakticky neplodná (MS jsem nikdy neměla pravidelnou a dostavila se třeba jen 1-3 x za rok) mi řekla doktorka už v 15-ti, naše dcera je tedy takový malý zázrak (a trochu zákon schválnosti - protože jsme ji opravdu neplánovali :-))…Druhé miminko si hold musíme vysnažit a já věřím, že se to povede. Ale jinak mám s vírou v sama sebe celkem problém. Psychika je mocná a práce na ni je nekonečná a nejtěžší.
Budu ráda, pokud tady přibudou nějaké holky, co mají s IVF- ICSI zkušenosti. Vůbec nevím, co vše mě ještě čeká - zatím nemám termín, ale myslím, že se nakonec umělku nevyhneme :-(
Ještě jsem zapomněla napsat, že ani nález na čípku se mi nevyhnul (ale jsem jen v rizikové skupině a častěji hlídaná, jinak se to nikam nerozjelo - zaplať pán bůh) a trpím na časté výtoky a záněty a v podstatě „nepřetržitě“ mi dr. píše nějaké globule), a hned jak se vyléčím, stačí jeden sex a mám to zpět (přes to, že je i manžel vždy přeléčen), tákže taky nic moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
1.5.17 12:13

Máme jak koukam skoro stejný problém, až na to že máš vytouženou princeznu :) což je krásné. ICSI Je mnohem lepší než co jiného. Je tam větší možnost, že se hned prcek uchytí. Je to defakto že mimo tělné oplodnění, kde se malé uchová ve stejném prostředí jako v děloze. Dodaj spermiím i vitamíny a vajíčka podpoří ještě léčbou. :) což je úplně super… je to moc těžká zkouška ale myslím si že to vyjde. Pokud si člověk tímto neprojde tak se nevžije do kůže ostatních. Už jsi byla na imunologii? Tam zjistí snad všecko… Zkusila bych malinové kapky. Jsou výborné na menstruaci, na srovnání cyklu. Zkusila bych i čínskou medicínu. Ženské si to nemohou vynachválit. Je mnoho možností, ale pokud tělo samo řekne že ne tak i za tím stojí. Proto si myslím, že je lepší, když se tělo přemluví aby se umoudřilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí